Uit eten in Coronatijd bij Villa la Ruche

Geschreven op 18 juni 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Villa la Ruche

Wij wilden al de hele tijd uit eten gaan eten bij Villa la Ruche in Voorburg. Helaas waren alle horecagelegenheden gesloten tijdens de intelligente lockdown, en dus ook Villa la Ruche. Uit noodzaak geboren, maar uiteindelijk wel heel erg leuk, zijn veel restaurants in deze periode overgestapt op het afhalen en bezorgen van de heerlijkste maaltijden. Ook Villa la Ruche heeft deze keuze gemaakt en is in deze periode de heerlijkste gerechten bij de mensen thuis op tafel gaan verzorgen.

Inmiddels is het restaurant weer open en hebben wij onze kans gepakt om in het eerste weekend na de heropening te gaan genieten bij dit prachtige restaurant.

Villa la Ruche

Villa la Ruche is gevestigd in een prachtig wit pand met een ruime erker en groot terras. Patron-Cuisinier Marko Karelse is de eigenaar en bezorgd zijn gasten keer op keer een mooie avond in een sfeervolle setting en heerlijke smaakbelevingen met zijn originele gerechten en prachtige wijnen.

Villa la Ruche Voorburg

Coronamaatregelen

Uiteraard hebben wij onze tafel van te voren gereserveerd. Bij binnenkomst werd ons gevraagd om onze handen te desinfecteren en met onze mobiel een QR code te openen. Hiermee kwamen wij op een website waarop wij afzonderlijk onze namen moesten invullen en een aantal vragen beantwoorden over onze gezondheid. Toen alles in orde bleek te zijn, werden we naar onze tafel gebracht. In het restaurant staan grote tafels op een ruime afstand van elkaar, waardoor iedereen op een veilige afstand kan plaatsnemen. Maar van een ongemakkelijke of geforceerde sfeer was absoluut geen sprake.

gezellig op gepaste afstand

Warm welkom

De ober kwam ons verwelkomen, gaf ons de kaart en vroeg wat wij wilden drinken van zijn indrukwekkende drankkast. Wij kozen ervoor om te starten met een glaasje bubbels om de opening van de horeca met elkaar te vieren. Uiteraard hebben wij een blik geworpen op de kaart, maar eigenlijk laten wij ons altijd graag verrassen, dus viel de keuze op het 6-gangen menu met wijnarrangement.

drankkast Villa la Ruche

Om je vingers bij af te likken

Voorafgaand aan het menu kregen wij maar liefst 2 amuses. De eerste was een prachtige groente mossel spies en de tweede een heerlijk bietenschuim. Beiden zagen er prachtig uit en smaakten heerlijk. Tijdens de verschillende gangen werden wij verwend met onder andere kreeft met makreel, pekelvlees met ganzenlever, tarbot met een hoeve-ei, lam en kalfshaas. Als dessert kozen wij voor een heerlijke kaasplank. Al dit lekkers werd ondersteund met verschillende prachtige wijnen die de gerechten heerlijk aanvulden. Heerlijk gegeten en genoten van de gastvrije sfeer en van elkaars gezelschap.

heerlijke gerechten bij Villa la Ruche

Villa la Ruche is echt een aanrader om een avond lang te genieten van heerlijk eten, een ontspannen omgeving en heel veel gezelligheid.

Marko en team, bedankt voor jullie gastvrijheid. Wij komen graag snel weer terug!