Er op uit met kinderen en ook leuk voor jou!

Geschreven op 21 februari 2017
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
er op uit met de kinderen

Wil jij er op uit met kinderen, maar zelf ook even kinnen genieten? Vooral als je kinderen nog klein zijn, is het nog wel eens een uitdaging om verder te komen dan het park of de speeltuin. Maar er zijn tegenwoordig genoeg leuke locaties waar niet alleen de kinderen zich prima kunnen vermaken, maar ook jij even lekker kan gaan zitten en genieten.

6 leuke locaties voor een dagje uit met kids

Wij geven je hier 6 leuke locaties om eens met de kids te gaan verkennen.

Buitengoed Dorrepaal

Je kinderen ‘uitlaten’ en zelf even lekker relaxed kunnen zitten en genieten van een heerlijke omgeving? Breng een bezoek aan Buitengoed Dorrepaal. Dorrepaal is een landgoed langs de Vliet, op de hoogte van de Kerkstraat van Voorburg. Een mooi landhuis met een heel groot en gevarieerd landgoed er omheen waar de kinderen werkelijk van alles mogen!

theetuin Buitengoed Dorrepaal

Kicking Horse Café

Breng eens een bezoek aan het Kicking Horse Café op de Frederik Hendriklaan in Den Haag.  Dit café zit gevestigd in boekhandel Paagman. Hier drink je heerlijke koffie, een cappucino of een latte machiato. Maar ook je kinderen kunnen hier lekker hun gang gaan. Ze kunnen op het houten paard klimmen en klauteren. En iedere 1e woensdag van de maand organiseren ze het kinderkookcafé! De kinderen kunnen dan onder begeleiding van de medewerkers zelf koken.

Plukkerij Framblij

Het hele voorjaar en de hele zomer kan je met je kids fruit plukken bij Plukkerij Framblij in Monster. En na het plukken vlei je jezelf heerlijk neer met een kop thee en een verse muffin in de prachtige boomgaard terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin om in de konijnenren.

Bramen plukken, bessen plukken, frambozen plukken, aardbeien plukken en nog veel meer.
Je kan bij aankomst een aantal bonnen kopen. Vervolgens krijg je een emmer en bakjes om het fruit in te verzamelen. Het fruit plukken kan beginnen. Als de kids klaar zijn met plukken kunnen ze zelf ‘afrekenen’ met de bonnen.

spelen in de theetuin bij Framblij

Koffie en Kind Den Haag

Terwijl jij je dag begint met een heerlijke cappuccino, iets lekkers erbij en de krant, kan je kind bij Koffie en Kind in Den Haag heerlijk spelen. Er zijn verschillende speelhoeken zoals een blokkenhoek, een poppenhoek,  een huisje met keukentje voor de kleintjes en een boekenhoek met zitkussens om samen met je kind te lezen. Ook kunnen ze glijden van het glijbaantje of zich verkleden als prinses, tijger of brandweerman. Buiten is er een natuurtuin waar de kinderen kunnen spelen op een klimrek, glijbaan of door tunnels kruipen. Heerlijk genieten van de zon terwijl je kleintje in de zandbak speelt!

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Buiten en dieren zijn altijd een goeie combi dus is Geitenboerderij Ridammerhoeve de ideale plek. Op dus naar het Amsterdamse Bos! Het fijne hier is dat het heel erg overzichtelijk is en ze er maar aan 1 kant in of uit kunnen.

Naast de stallen met de geiten is er ook genoeg om te spelen. Direct naast de stallen is een leuke speeltuin. Maar ook tegenover het terras staan verschillende speeltoestellen zodat je je kind goed in de gaten kan houden terwijl jezelf even kan genieten van een kopje thee.

speeltuin Geitenboerderij Amsterdam

Klieder Delft

Klieder is een kinderwinkel in hartje Delft. Een winkel waar je de leukste dingen voor je kind en jezelf vindt. Maar ook een winkel waar jij en je kind het leuk vinden. Een grote koffietafel, lekkere broodjes, een ruime speelhoek en een geweldig assortiment maken Klieder tot een unieke plek waar je altijd binnen kunt vallen. Of je nu op zoek bent naar een relaxte ontmoetingsplek voor jou en je kinderen, even ongestoord bij wilt kletsen met een vriend(in) of op zoek bent naar een nieuwe outfit of een te gek cadeau.