Het ultieme beach-gevoel tijdens de opening van het strandseizoen

Geschreven op 26 april 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Groepsfoto Hart Beach

In het weekend van 21 en 22 april is op veel plekken het strandseizoen van 2018 officieel geopend. Alle strandtenten zijn weer helemaal opgebouwd en klaar voor de zomer.

Zo ook Hart Beach op Scheveningen. Dit is niet zomaar een beachclub, maar een surf school waar je naast surfen nog veel meer leuke activiteiten kan doen. En niet onbelangrijk, je kan er ook prima vertoeven op het gezellige terras.

Open dag bij Hart Beach

Een paar weken geleden zag ik op Facebook een uitnodiging voorbij komen voor de open dag voor kinderen van 6 tot 18 jaar op 21 april. Op deze open dag kunnen kinderen kennismaken met de surfsport en het beachleven. En aangezien wij bij OpstapmetLisa altijd zin hebben in een leuk uitje, heeft het hele team de kinderen ingeschreven. Op 21 april zijn we dus met de hele bende op stap gegaan naar Scheveningen.

Het bleek de ideale dag te zijn voor deze open dag. De zon scheen en de temperatuur was prima. Aangekomen bij Hart Beach bleken wij niet de enigen die het wel leuk leek om de kinderen het strandleven te leren kennen. Van de organisatie begreep ik dat dit de eerste keer was dat ze deze open dag organiseerden. Er waren  maar dat er bijna 90(!) kinderen waren aangemeld en ook aanwezig waren.

Heartbeach terras

Spelen, sporten, surfen en plezier maken

De open dag bestond uit drie onderdelen; beachgames, skaten en golfsurfen. De jongste kinderen van ons gezelschap mochten van start met het surfen en de oudste kinderen begonnen met de beachgames. Nadat we de kinderen in hun wetsuits hadden geholpen konden wij volwassenen lekker neerstrijken op het terras van Hart Beach met een heerlijke kop koffie. Natuurlijk gingen we tussendoor even kijken hoe de kids het deden, maar die vermaakten zich prima.

Lekker chillen op het terras

Tussen de activiteiten was er steeds een half uurtje pauze waardoor de kinderen zich even konden omkleden, wat lekkers te eten en drinken kregen en hun verhalen even aan de papa’s en mama’s kwijt konden. Het programma duurde de hele dag, dus al snel werd ons kopje koffie een lekker broodje en een frisje en sloten we af met een lekker biertje en wijntje.

Genieten van het beach-leven om je heen

Terwijl wij ouders zaten te wachten, genoten wij van de zon, de gezellige sfeer op het terras en keken wij naar het strandleven om ons heen. Want niet alleen de kinderen waren druk met strandactiviteiten. Rondom Hart Beach vind je volop strandleven. Mensen die lekker neerploffen voor een dagje strand, surfers, vliegeraars en beachvoetbal en -volleyballers wisten zichzelf ook allemaal lekker bezig te houden.

surfles op Scheveningen

Een echte aanrader

Je vindt Hart Beach aan de havenkant van de boulevard. Hier is het, in tegenstelling tot andere delen van Scheveningen, niet té druk. Vanaf de Pier is het nog wel een stukje lopen, maar als je met tram 11 naar Scheveningen komt, ben je al aardig in de buurt. Reserveer jouw tafel hier.

Voor ons was onze beachtrip naar Hart Beach in ieder geval hartstikke geslaagd en onze kinderen hadden ook een topdag. Voor een impressie van deze dag hebben we hier een leuk filmpje voor je!

De open dag was zeker voor herhaling vatbaar en een absolute aanrader!