Waar vier jij Pasen?

Geschreven op 16 april 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Paaseieren zoeken

Wie heeft er vroeger geen paaseieren gezocht? Wij hadden vroeger geen tuin, maar mijn ouders verstopten de eieren altijd in huis en een enkele keer op balkon. Soms zó goed, dat we er gedurende het jaar ineens een vonden. Met alle gevolgen van dien. Tegenwoordig gaan wij er met Pasen daarom op uit om eieren te zoeken. Vaak met een lekkere paasbrunch als beloning. Wij hebben de leukste paaslocaties voor je op een rij gezet zodat jij je ook geen zorgen hoeft te maken om eventueel verdwaalde paaseieren.

Pasen bij Madurodam

Pasen jongetjeDe paashaas bezoekt Madurodam in Den Haag op eerste en tweede Paasdag! De paashaas hopt vrolijk door het park van 10:00 uur tot 16:00 uur en heeft uiteraard overal eieren verstopt. Wie ze vindt, ontvangt een leuke verrassing. Verder is er natuurlijk van alles te doen en te zien in Madurodam. Zo zijn er nieuwe attracties, is er een leuke speeltuin voor de allerkleinsten en kan je bij Restaurant Taste of Holland genieten van lekker paasgebak.

TrashUre Hunt Pasen

Wil je paaseieren zoeken én milieubewust bezig zijn? Kom dan op tweede Paasdag eieren en schatten zoeken bij de paaseditie van TrashUre Hunt Scheveningen. Je kan dan meteen helpen het strand schoon te houden. Vanaf 12:30 uur is de inloop en om 13:00 uur gaat het speuren van start. De TrashUre Hunt duurt tot 15:00 uur, is geschikt voor alle leeftijden en is gratis. Verzamelen op de boulevard van Scheveningen bij Het Vissersvrouwtje.

Paasontbijt en Paasbrunch bij Titus & At Sea

Op zondag 21 april en maandag 22 april word je helemaal in de watten gelegd bij Beachclub Titus en Beachclub At Sea in Kijkduin. Het ontbijt wordt geserveerd van 9:00 uur tot 11:30 uur, waarbij lekkere broodjes, pannenkoeken, yoghurt met toppings en lekkere uitsmijters bij zijn. Maar ook de brunch is niet verkeerd met lekkere aardappelgratin en soep. De brunch wordt geserveerd van 12:00 uur tot 14:30 uur. De écht paashaas komt ook nog op bezoek! Vergeet dus niet te reserveren!

Plaswijckpark en Pasen

Ook in Plaswijckpark in Rotterdam kan je eieren zoeken! Vanaf 12:00 uur start de jacht! Het gebied is in drie delen opgedeeld, voor elke leeftijdscategorie een. Wanneer je drie verschillende kleuren eieren hebt gevonden, kan je die inwisselen voor chocolade eieren. Maar de paashaas heeft ook in elk gebied een gouden ei verstopt! Wie die vindt, wint een leuke prijs. Natuurlijk kan er die dag volop gespeeld worden. De paashaas hopt er rond én je kan geschminkt worden. En vergeet geen paasgebakje te eten in het restaurant.

Pasen meisje

Eiland Pampus

Op zondag 21 april wordt het eiland Pampus omgetoverd tot Paaseiland Pampus! Een bezoek aan dit eiland is altijd leuk. Van de boottocht ernaartoe tot een rondleiding over het eiland. Maar op eerste paasdag is het helemaal leuk omdat er van alles te doen is, of je nu mét of zonder kinderen gaat! Hoogtepunt van de belevingsroute is een echte ballonvaart! Blijf je liever op de grond? Dan is er ook van alles te doen en te zien. En over het hele eiland liggen eieren verstopt! Ook wordt er in het Pampus Paviljoen een heerlijke paasbrunch geserveerd.

Pasen bij Kasteel Ammersoyen

Op eerste en tweede Paasdag kan je paaseieren zoeken op een wel heel bijzondere plek. Namelijk bij Kasteel Ammersoyen in Gelderland! De paaseieren zijn door het hele kasteel heen verstopt, dus sla ook de kleine nisjes niet over. En wie vindt als eerste het verstopte drakenei? Na het eieren zoeken kunnen de kinderen meedoen aan een leuke knutselactiviteit in Paassferen. Beide dagen zijn er speurtochten om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur. Reserveren is gewenst en kan op de site.

Pasen meisjes met eitjes

Geofort Herwijnen

Geofort Herwijnen is uitgeroepen tot het beste kindermuseum van de wereld en dat is niet voor niets! Bij dit museum staat de aarde centraal en met allemaal coole oude en nieuwe geo-experimenten ga je de uitdaging aan. Hoe leuk is het om je bezoek aan het Geofort te combineren met een lekkere paasbrunch. Dat kan op eerste en tweede Paasdag van 11:00 uur tot 13:00 uur. Kom zeker ook proeven van alle seizoens- en streekproducten. Kijk snel op de site want reserveren is wel echt noodzakelijk!

Pasen lief konijntje

Wil jij op de hoogte gehouden worden van leuke tips en (win)acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!