Wat is er zo leuk aan de Horecava?

Geschreven op 14 januari 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Horecava uitgelicht

Wij van OpstapmetLisa proberen minstens 1 maal per jaar een interessante beurs te bezoeken. Dit jaar zijn we goed van start gegaan, want wij waren op de Horecava: dé horeca beurs van Nederland! Wij geven je graag impressie van ons bezoek.

De Horecava

De Horecava werd dit jaar gehouden van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari in de RAI in Amsterdam. De Horecava is dé plek bij uitstek voor groothandels om hun nieuwe producten te introduceren en voor restauranthouders om deze nieuwe dingen te ontdekken, proeven en eventueel aan te schaffen.

Om deze beurs te kunnen bezoeken moet je helaas wel in het vakgebied zitten, of als pers worden aangemerkt, zoals wij. Helaas kan dus niet iedereen zomaar naar deze beurs toe. Bovendien moet je minimaal 18 jaar oud zijn, want er wordt ook alcohol geschonken.

Erg populair

De Horecava is een erg populaire beurs. Dat merkten we al toen we nog op de snelweg zaten. De parkeerplaats zat vol en wij werden via bordjes naar een andere parkeerplaats geleid. Dat was prima, want van daaruit reed een pendelbus ons naar de RAI. We hoefden niet eens te wachten! Toen we onze batch hadden opgehaald en onze jassen in de garderobe hadden opgehangen, konden we de beurs gaan verkennen!

Eerst koffie

De eerste hal waar we op terecht kwamen, was meteen een schot in de roos. Dit was namelijk de koffie, thee en bakery hal. We mochten meteen een brownie proeven met vegan slagroom. Dit smaakte erg goed. Daarnaast konden wij bij verschillende stands koffie proeven. Ester is meer een thee-liefhebber en die werd helemaal blij van Heaven, waar ze fine herbal tea hadden.

Het bedrijfje was gloednieuw! Ze waren de dag ervoor pas begonnen, wat spannend! We werden al erg blij van hun heerlijke en vooral ook duurzame thee.

Duurzaam en vegan

Duurzaamheid staat de laatste tijd hoog in het vaandel, ook in de horeca. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan verpakkingsmateriaal en het tegengaan van voedselverspilling. Wij vinden dat een erg goede zaak! Vegan voedsel is ook erg goed vertegenwoordigd op de beurs. Zo mochten wij dus al vegan slagroom proeven, waar je bijna geen verschil in proeft, trouwens.

Later kregen we ook een vegan cheesecake en een vegan visstick te proeven. Erg lekker, vooral de structuur van de vis was niet van echte vis te onderscheiden. Erg leuk om een keer uit te proberen!

Proeven, proeven en nog eens proeven

Wanneer je naar de Horecava gaat hoef je eigenlijk niet te ontbijten en laat je lunch en avondeten ook maar achterwege. Dit vonden wij van OpstapmetLisa natuurlijk helemaal niet erg. We hebben genoten van allemaal hapjes en drankjes en moesten op een gegeven moment echt dingen gaan afslaan, anders werd het echt te gek. We vonden het van sommige dingen echt jammer dat ze alleen verkrijgbaar waren bij de groothandels. Dan maar vaker uit eten!

Gezelligheid

We kwamen op de beurs ook onze partner Bookdinners tegen. Superleuk! Bookdinners is hét sociale restaurantplatform van Nederland. Ben je op zoek naar een leuk restaurant? Dan vind je die zeker bij hen! Het leuke is dat je jouw ervaringen ook kan delen met jouw vrienden. En andersom natuurlijk.

Naarmate de dag verstreek werd het wel steeds drukker op de beurs, dus besloten we weer op huis aan te gaan. Dit was weer een superleuke beurs om te bezoeken!

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en winacties? Meld je dan vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer wat!