Wat te doen in januari

Geschreven op 7 januari 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Wat te doen in januari

Het nieuwe jaar is van start gegaan! Waar wij normaal gesproken in januari een beetje verzadigd zijn van alle feestdagen, kijken we er dit jaar in januari juist naar uit om weer dingen te mogen doen. Mogen winkelen, mogen afspreken, mogen sporten en lekker op stap mogen gaan. Natuurlijk alleen als het veilig is en weer mag, maar je kan het ons niet kwalijk nemen dat we er al flink naar uitkijken. Omdat wij op dit moment nog niets met zekerheid weten of de huidige lockdown op 19 januari kan worden beëindigd, kijken we in dit blog nog wel naar leuke Coronaproof activiteiten om te doen in januari .

Naar buiten

Waarbij in veel landen een lockdown inhoud dat je letterlijk binnen moet blijven, mogen wij van onze Overheid nog steeds naar buiten. En de buitenlucht is gezond, dus pak die kans met twee handen aan. Gewoon even een blokje om, een rondje fietsen in je eigen omgeving of een flinke wandeling in een van de prachtige Nederlandse natuurgebieden. Wij hebben een uitgebreide blogserie voor je gemaakt voor de leukste fiets- en wandelroutes door heel Nederland. Dus als je wat inspiratie op wilt doen voor een leuke tocht, lees dan zeker dat blog.

wandelen in de natuur

Sporten

Sporten mag op dit moment nog niet binnen. Maar buiten kan je ook in de winter volop sporten. Vraag even na bij je eigen sportschool welke mogelijkheden er zijn. Of sluit je aan bij een (kleinschalige) bootcamp- of hardloopclub. Je kan natuurlijk ook zelfstandig sporten. Hardlopen, fietsen of aan de slag op de trimbaan in het park. Maar je kan ook thuis een hele workout doen. Op internet vind je volop apps waarmee je in je eigen huiskamer een volledige buikspier-, yoga-, of fitnessworkout kan doen. In ons blog Blijf in beweging houd jezelf en je gezin fit gaven we je ook al tips hoe je binnen de corona beperkingen toch in beweging kan blijven.

binnen sporten

Gezond eten

Januari staat traditiegetrouw in het teken van gezond eten. Want ondanks de lockdown, hebben we denk ik allemaal tijdens de feestdagen veel te veel en veel te ongezond gegeten. Dus duik je koelkast en keukenkastjes een goed in om te kijken wat daar staat en wat je nodig hebt om weer in een gezonder eetpatroon te komen. Kies bijvoorbeeld voor lekker veel groentes. Het kookboek I love groente van Janneke Vreugdenhil is een van mijn eigen favorieten die je hiermee een eind op weg helpt. Maar ook in Jamie’s VEG van Jamie Oliver en Groente! Van Niven Kunz staan boordevol lekkere groentetips.

Gezond eten, lekker koken

Leuke activiteiten voor binnen

Ook als het weer slecht is, kan je genoeg doen om je te vermaken. Zo zijn er de laatste tijd tal van leuke online games te spelen. Maar je kan ook hele leuke escapegames spelen zoals Unlock the Bottle en De Escapebox van Stad Unique. Vind meer tips in ons blog De leukste escape games voor thuis. Of je pakt een lekker ouderwets gezelschapsspel. Blogster Sonja gaf eerder al een heleboel leuke tips over in haar blog De leukste spelletjes voor het hele gezin.

Lekker lezen

Wil je eigenlijk alleen jezelf vermaken? Want je moet je ook in januari lekker kunnen ontspannen. Zeker op een gure januaridag. Wij kruipen zal dan het liefst lekker onder een dekentje op de bank met een kop thee en een goed boek. Onze Sonja houdt maandelijks voor jullie bij welke leuke boeken er te vinden zijn. Wij hebben haar tips voor je gebundeld in een boekenblog serie, zodat jij binnen jouw favoriete genre haar aanraders makkelijk kan vinden. Of ga lekker knutselen. In het blog Knutselen voor volwassenen vind je veel verschillende knutseltips.

Plannen maken voor als het weer mag

Wat ook fijn is om te doen is plannen maken voor de toekomst. Want hoe lang het allemaal nog duurt weten we niet, maar er komt een moment dat we alles weer mogen. Wat is het eerste wat jij gaat doen? Lekker uit eten, naar een museum of attractiepark of organiseer je een leuk feest met vrienden? Of duik je gelijk de vakantiegidsen in om jouw droomvakantie te boeken? Hoe lekker is het om plannen te maken en een beetje weg te dromen bij alle mogelijkheden die weer voor je liggen. Je kan jouw plannen alleen in je hoofd maken, maar ook vastleggen in je telefoon, op de pc of misschien wel in een moodboard.

Maak je eigen moodboard

Wat is het eerste wat jij gaat doen? Wij zijn erg benieuwd. Dus zodra je plannen hebt, deel ze dan op onze Facebookpagina zodat je ons én alle lezers mee kan laten genieten en kan inspireren om zelf ook plannen te maken voor leuke trips, activiteiten, feestjes en andere samenkomsten.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Paagman, Stad Unique en Unlock the Bottle.