Wat te doen vandaag?

Geschreven op 17 januari 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Je kan op zondag twee dingen doen, de hele dag een beetje chillen of er lekker op uit gaan! Natuurlijk is het fijn om even de boel de boel te laten, maar je zondag duurt een stuk langer als je wat leuks gaat doen. Dus wat te doen vandaag? Wij geven je tips! En oh ja, deze tips gelden natuurlijk niet alleen voor de zondag!

Wat te doen vandaag?

Naar buiten gaan is leuk en gezond. En je krijgt er energie van! Het maakt ook niet uit in welk seizoen je naar buiten gaat, want ieder seizoen heeft haar charme.

Ga erop uit!

Bij droog weer is het heerlijk om lekker naar buiten te gaan. Wandelen en buiten zijn kan in elk seizoen en is leuk voor het hele gezin.

Ga bijvoorbeeld eens lekker uitwaaien op het strand. Het maakt niet uit welk seizoen het is, rondom het strand is het altijd lekker. Sterker nog: als het hartje zomer is, komt er van wandelen niet veel terecht! Wandel ook eens door de duinen, want die zijn ook zeker de moeite waard.

Na afloop kan je lekker bijkomen bij een strandtent, want er zijn strandtenten die het gehele jaar open zijn.

Maar ook in het bos is het goed vertoeven in ieder seizoen. In de lente is het leuk om de bloemen te zien opkomen, in de zomer is het vanwege de beschutting van de bladeren minder warm. In de herfst kan je genieten van de prachtige kleuren en in de winter krijg je lekkere koude wangen en en extra energie. Er zijn prachtige wandelgebieden in Nederland, zoals de Veluwe in Gelderland en Clingendael in Den Haag. Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan heidegebieden, zoals in ’t Gooi.

Lekker naar buiten met de kinderen

Wat te doen vandaag voor de kinderen? Nou, die kunnen natuurlijk lekker mee naar buiten! Kilometers wandelen is vaak niet ideaal voor de allerkleinsten, maar vaak vinden ze het strand wel leuk.

Dus laarsjes aan en lekker spelen met de zee, en vergeet vooral geen emmertje mee te nemen voor aangespoelde schatten. Daar kunnen ze dan later mee knutselen.

Of zoek een leuk klimbos of een avontuurlijke speeltuin in de buurt, zoals in Den Haag. Daar heb je in het Haagse Bos speeltuin Robin Hood. Leuk omdat je het spelen kan combineren met een lekkere wandeling. Maar ook in het Haagse Meijendel kunnen kinderen zich prima vermaken in het Monkeybos.

Superleuk voor kinderen tussen de 4 en de 12 jaar is speeltuin WIJland aan de rand van Schiedam. Dit is meteen ook een archeologische vindplaats, dus ook leuk voor de ouders. Kijk voor nog meer tips op ons eerder verschenen blog over speeltuinen.

Lekker eten bij een foodhal

Foodhallen zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Je kan er lekker rondkijken en je lunch bij elkaar scharrelen. Je kan er ook leuke producten vinden om thuis van te genieten. Kortom: gezellig naar een foodhal vandaag!

Foodhal

De Markthal

De Markthal in Rotterdam is een foodhal waar iedereen wat lekkers kan vinden. Je kan er heerlijk eten, mensen kijken en lekkers kopen voor thuis. Ideaal voor een regenachtige zondag dus! Loop ook gelijk even langs de bekende kubuswoningen, want die zitten tegenover de Markthal. Om de hoek zit ook een winkelstraatje die, als je verder loopt, uitkomt bij de Koopgoot en de Lijnbaan.

Ben je op zoek naar meer inspirerende locaties in Rotterdam? Lees dan ook zeker even ons eerder verschenen blog over deze stad.

Foodhallen Den Haag

Ook in Den Haag kan je genieten bij een gezellige foodhal en wel die bij de Haagse Bluf! Er zijn hier twaalf stands waar je eten van over de hele wereld kan vinden.

Wanneer het mooi weer is, kan je boven zelfs heerlijk buiten zitten. Dit is echt een fijne uitvalsbasis wanneer je lekker aan het shoppen bent. Want dat is natuurlijk ook een leuke bezigheid op de zondag. Regent het? Geen probleem. In ons eerder verschenen shop blog hebben wij tips voor overdekte winkelcentra voor je!

Genieten van live muziek

Op zondag kan je ook op diverse locaties genieten van de mooiste live muziek.

Muziek

Heerlijke livemuziek bij De Waag in Delft

Iedere zondagmiddag host Eetcafé De Waag met Delft Live geweldige en hoofdzakelijk Delftse bands die eetcafé omtoveren naar muziekcafé.

Gasten kunnen genieten van fantastische live muziek, lekker eten en goede drank. Entree is altijd gratis. Kinderen zijn ook van harte welkom, dus neem iedereen mee!

Het ochtendconcert in het Concertgebouw in Amsterdam

Genieten van mooie muziek met aansluitend een heerlijke brunch. Wat is uw ideale zondagochtend? Uitslapen, uitgebreid ontbijten, de krant lezen… En vast en zeker ook muziek! Kom dan eens haar het zondagochtendconcert in Het Concertgebouw. En na het concert heb je de mogelijkheid om tussen 12.00 tot 13.30 uur uitgebreid te brunchen in de Pleinfoyer.

Je hebt de keuze uit een reguliere brunch of een Champagne brunch. Geniet van de diverse soorten verse broodjes met hartig en zoet beleg, dagverse soep, warme quiche en garnalenkroketjes.

Wil jij vaker van dit soort tips over leuke activiteiten, restaurants of kans maken op winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!