Activiteiten in de winter in Delft

Geschreven op 13 december 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
activiteiten in de winter

Ook in de winterse periode zijn er heel veel leuke activiteiten in Delft. Deze gezellige studentenstad heeft ook voor jou en jouw gezin veel te bieden. Zo was er op 11 december al de traditionele Lichtjesavond van Delft. Maar er zijn in Delft nog veel meer leuke activiteiten in de winter te bieden!

Vernieuwde ijsbaan in Delft

Vanaf vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari 2019 kan je genieten van veel ijspret tijdens Winters Delft! Naast schaatsen zijn er dit jaar ook leuke andere actieve mogelijkheden, kan je cultuur snuiven, lekker eten en borrelen. Dus kom gezellig langs met je gezin, schoolklas of collega’s. Jong en oud is van harte welkom! Dit jaar vind je Winters Delft op de X van de campus van de TU Delft aan de Mekelweg. Voor de schaatsbaan betaal je € 4,50 entree. Daar zit zelfs een consumptie bij inbegrepen! Schaatsen huren kost € 2,50. Let op: je kan alleen betalen met PIN en klapschaatsen en noren zijn niet toegestaan op het ijs.

Tante Paprika

Kom je zondagmiddag vieren bij restaurant LEF in Delft. Wat hoe nat of koud het Nederlandse najaar ook is, met Tante Paprika is het altijd feest! Tante Paprika is een hele lieve, gezellige en vrolijke tante die erg van kinderen houdt. Ze heeft vroeger altijd in de speelgoedfabriek gewerkt en heeft daar veel geleerd over zaken wat kinderen leuk vinden.

Aan een lange tafel voorin het café zit Tante Paprika iedere zondag klaar om alle kinderen te ontvangen, zodat de papa’s en mama’s aan een eigen tafeltje even lekker tijd voor elkaar kunnen hebben. Kinderen hoeven zelf niks mee te nemen, want ook voor knutselschortjes heeft ze gezorgd. Iedere zondagmiddag bij LEF aan het Doelenplein van 14 tot 17 uur.

winterse activiteiten in Delft Tante Paprika

Donkere Dagen van Delft

Ook dit jaar staat Delft tijdens de winterperiode in het teken van De Donkere Dagen van Delft. Tijdens de Donkere Dagen van Delft zijn er veel activiteiten in de winter te doen. De aftrap is geweest op 11 december, tijdens de jaarlijkse Lichtjesavond. Op deze dag is de 16 meter hoge Nordmann kerstboom aangestoken. Maar liefst 1500 lichtjes en kerstballen schijnen je tegemoet. De boom is te bezichtigen tot en met 29 december 2018, dus zorg ervoor dat jij jouw selfie met de boom maakt!

Donkere Dagen van Delft

Windows White Award

Ook in Delft strijden de winkeliers voor de titel mooiste, gezelligste en meest originele etalage. De Windows White Award wordt uitgereikt aan de ondernemers die van het publiek de meeste stemmen krijgt. De mooie etalages verhogen je shopplezier natuurlijk nóg meer!

Nieuwjaarsborrel op De Markt

Op 5 januari 2019 kan jij samen met de Gemeente Delft en alle Delftse ondernemers het nieuwe jaar goed inluiden tijdens de Nieuwjaarsreceptie op De Markt van Delft. Vorig jaar werd de nieuwjaarsborrel voor het eerst georganiseerd en vanwege het grote succes doen ze het dit jaar dunnetjes over. Dus proost mee op een mooi 2019!