Cultuur – Korzo theater

Korzo theater Den Haag

Korzo: het meest intieme theater van Den Haag

In het hart van het oude centrum van Den Haag, in een van de meest gezellige winkelstraten, staat het Korzo theater. Achter de smalle gevel gaat een licht, intiem en eigenzinnig podium schuil. Korzo is al meer dan dertig jaar een toonaangevend huis voor muziek, dans, theater en contemporary circus.

Daarnaast is Korzo een van de grootste productiehuizen voor hedendaagse dans. Korzo investeert in jong talent en maakt graag voorstellingen en evenementen voor iedereen die verder kijkt dan zijn of haar neus lang is. Dus voor mensen die uitgesproken nieuwsgierig zijn en zin hebben in een ‘net-even-anders-dan-anders’ theateravond. Geniet van talentvolle dans- en theatermakers, Haagse ensembles en bands uit alle windstreken. Als bonus kan je in de relaxte sfeer van de Korzo bar artiesten van over de hele wereld ontmoeten.

Voorstelling Theater Korzo Den HaagFestivals

Van modern tot urban tot Indiase dans: Korzo organiseert diverse dansfestivals. Hét visitekaartje is het tweejaarlijkse CaDance Festival voor moderne dans in de oneven jaren. In oktober vindt het India Dans Festival plaats dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de belangrijkste manifestaties voor Indiase dans en muziek in Europa. Samen met het Nederlands Dans Theater bundelt Korzo de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden. Daarnaast biedt Korzo hen met het jaarlijkse dansevenement Here we live and now, Shortcuts XL en Up & Coming Choreographers een geschikt podium om nieuwe voorstellingen te maken en aan het publiek te presenteren.

Familievoorstellingen

Met je kinderen naar het theater? Dat kan! Voor de allerkleinsten presenteert Korzo spannende, ontroerende en grappige voorstellingen in allerlei genres. Korzo werkt samen met Festival de Betovering en Lentekriebels en organiseert twee keer per jaar het circusweekend Cirque Mania. Er zijn al voorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar.

Korzo KC Lab

Korzo op tournee

Vanuit thuisbasis Den Haag werken getalenteerde choreografen aan nieuwe voorstellingen en brengen deze op tournee in binnen- en buitenland. Meestal als avondvullende voorstellingen, maar ook in spannende combinatieprogramma’s zoals DansClick. Korzo producties zijn over de hele wereld te zien, van Den Haag tot Maastricht en van Scandinavië tot Azië.

Muziek bij Theater Korzo Den Haag

Openingstijden

  • Kassa: ma t/m za, 12:00-18:00 uur
    (of tot aanvang voorstelling / zo vanaf 2 uur voor aanvang voorstelling)
  • Bar: ma t/m vr 10:00 tot 17:00 uur
    (op voorstellingsdagen tot na de laatste voorstelling / za & zo vanaf 2 uur voor aanvang voorstelling)

Contactinformatie:

Adres: Prinsestraat 42, Den Haag
Telefoon: 070 363 7540
Website: www.korzo.nl