Cultuur – Villa Zebra

Villa Zebra locatiepagina

Bij Villa Zebra komen kinderen op een speelse manier in aanraking met hedendaagse beeldende kunst. Dit unieke kindermuseum voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar vind je in Rotterdam. Villa Zebra stimuleert de verbeelding, creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen door middel van workshops en educatief materiaal. Dit alles op basis van hun eigen Villasofie!

Kunst voor iedereen

Villa Zebra locatie tangramIedereen interpreteert kunst op zijn of haar eigen manier. De een ziet er soms iets anders in dan de ander. En dat is helemaal niet erg, sterker nog! Bij Villa Zebra stimuleren ze de kinderen op hun eigen manier naar kunst te kijken en zelf kunst te creëren.

Niets moet en alles mag, dus zelfs niet heel creatieve kinderen voelen zich er thuis.

De Villasofie

Villa Zebra locatie VillasofieBij Villa Zebra is er geen goed of fout. In de Villasofie stellen zij naast een zoektocht en nieuwsgierigheid ook interactie met kunst centraal. Het gaat niet om het kunstwerk zelf, maar om wat die kunst teweeg kan stellen. Kunst vraagt een open houding, een open benadering. Het kan je wereld op z’n kop zetten en iets “onbedachts” laten ontstaan. Wat in het hoofd ontstaat kan verplaatst worden naar de handen en vandaar uit ontstaan de mooiste creaties.

Je kan de Villasofie ook buiten het museum, in het dagelijkse leven toepassen. Durf te denken buiten de kaders en oordeel niet te snel. Dan maken we met z’n allen een wereld waarin onverwachte dingen kunnen en mogen gebeuren.

Lekker spelen

Villa Zebra Locatie ZelfVoor de allerkleinsten is de begane grond een groot speelparadijs. Kinderen kunnen zich uren vermaken met het levensgrote poppenhuis, lekker bouwen aan de bouwtafels, rustig boekjes lezen of spelen, rondkijken en lol maken bij de tentoonstelling “Zelf!” Deze interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit. Voor ouders is dit net zo leuk omdat zij mee gaan op ontdekkingstocht. Aansluitend kan er daarna een korte, leuke workshop gevolgd worden.

Steeds andere tentoonstellingen

Villa Zebra Locatie MoestuinVilla Zebra zorgt ervoor dat kinderen uitgedaagd blijven, dus daarom wisselen de tentoonstellingen regelmatig. Tot maart 2020 kunnen kinderen vanaf 7 jaar van alles ontdekken in de tentoonstelling “De Moestuin”. Uiteraard is dit geen gewone moestuin, er is van alles mee aan de hand. Ook voor de oudere kinderen is er een leuke workshop waarbij ouders niet mee mogen kijken. De kinderen zijn hierdoor extra vrij om de eigen creativiteit te gebruiken.

Klooimiddagen

Villa Zebra locatie kunstIedere maand organiseert Villa Zebra een klooimiddag. Tijdens zo’n klooimiddag kunnen kinderen vrij aan de slag met steeds wisselende materialen. Echt een middag lekker creatief bezig zijn. Er worden daarnaast voorleesmiddagen georganiseerd waarin steeds weer een ander prentenboek centraal staat.

Aansluitend wordt er een korte workshop gegeven in hetzelfde thema.

Feestje!

Villa Zebra bouwtafelOrganiseer eens een creatief kinderfeestje! Maak de verjaardag van je kind extra bijzonder door ze zelf de handen uit te mouwen te laten steken. Kinderen tot 6 jaar kunnen kiezen uit twee leuke thema’s: Hollebollewolf en Circus Party. Voor de kinderen vanaf 7 jaar organiseert Villa Zebra een leuk feestje. Hier worden de kinderen voor een dilemma gesteld want hoe leid je slakken af zodat ze van je moestuin af blijven?

Ook voor scholen en BSO’s

Ook scholen en BSO’s zijn van harte welkom bij Villa Zebra, maar dat is nog niet alles! Ze komen ook bij de scholen langs! De vakdocenten verzorgen op verschillende scholen in Rotterdam beeldende lessen. Er is een uitgebreid aanbod voor kinderen voor alle leeftijden. Zo blijft het uitdagend en leuk. Ze delen graag hun expertise, dus geven ze ook trainingen en cursussen aan onder andere leerkrachten.

Contactinformatie

openingstijdens Villa Zebra

A : Stieltjesstraat 21
T: 010 – 24 11 717
W: villazebra.nl