Activiteiten – Visit Utrecht Region

Visit Utrecht Region logo

Kom naar buiten

Kom naar buiten en geniet van regio Utrecht. In de winterperiode is het in de regio heerlijk om te wandelen en te fietsen. Maak een boswandeling of ga lekker winterwandelen over één van de vele routes. In de Regio Utrecht ligt een uitgebreid netwerk aan fiets- en wandelroutes. Of je nu een culturele stadswandeling wil maken of juist lekker wil uitwaaien in de natuur: alles is mogelijk. De routes leiden je door prachtige natuurgebieden, langs historisch en cultureel erfgoed en door de mooiste steden en dorpen met ieder hun eigen karakter. Daarnaast biedt de regio ook een tal van leuke activiteiten in de buitenlucht. Ga op ontdekkingstocht en laat je verrassen door de regio Utrecht.

Visit Utrecht Region

Natuur en stad

In regio Utrecht vind je het beste van twee werelden! Het rustgevende buitenleven met de bossen, rivieren en polderlandschap met daarnaast het stedelijk leven. Deze werelden kan je makkelijk combineren tijdens een bezoek aan deze kleine regio. Trek je wandelschoenen en ontdek de oase van rust op de Utrechtse Heuvelrug. Heb je trek gekregen na een stevige wandeling? Laat je culinaire verwennen in een van de leukste restaurants in de dorpen en steden rondom het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zoals Baarn, Zeist of Rhenen.

In de winter is er van alles te beleven. Laat je betoveren door de vele sfeervolle kastelen en buitenplaatsen. Wist je dat er op veel kastelen en buitenplaatsen ook uitzonderlijke culinaire en culturele ervaringen worden geboden? Dineer vorstelijk in een kasteel of een buitenplaats en geniet van culinaire hoogstandjes in een elegante omgeving. Of ontdek de geschiedenis en waan je je een prins of prinses bij de vele kastelen en buitenplaatsen in de regio.

Visit Utrecht Region

Regio Utrecht met de kinderen

Wil je ook ééns van de gebaande paden af met de kids? De regio Utrecht biedt tal van leuke en uitdagende uitjes waar de kinderen kunnen klimmen, speuren of gewoon lekker actief bezig kunnen zijn. Ga op pad met een echte boswachter, ga met elkaar opzoek naar kabouters of neem de kids meer naar buiten voor een actieve en leerzame klompenpadroute speciaal voor kids. Tijdens deze wandeling over het boerenland loop je door de weilanden, klim je over hekjes, sta je misschien wel oog in oog met een koe en maak je ondertussen leuke opdrachten. Lekker bezig zijn in de buitenlucht.

Visit Utrecht Amersfoort

Regio Utrecht en cultuur

Kunst en cultuur snuiven? Van Romeinen tot kunst uit de late middeleeuwen en van De Stijl tot moderne architectuur. Je ontdekt het in de regio Utrecht. Er is voor ieder wat wils van prachtige buitenkunst, muurschilderingen tot beeldentuinen en nog veel meer. Er zijn verschillende kunstroutes en buitenexposities in de regio die je niet kan overslaan tijdens een bezoek aan de regio Utrecht. Of duik in de geschiedenis van de Romeinse Limes, tweeduizend jaar geleden liep de grens van het Romeinse Rijk dwars door Nederland waarbij er tal van vondsten zijn gedaan. Ga op pad om dit stukje Unesco Werelderfgoed te ontdekken.

Visit Utrecht region

Hollandse ambachten

In de regio Utrecht vind je nog echte Hollandse Ambachten die op traditionele wijze worden uitgevoerd. Neem een kijkje bij een glasblazerij en zie hoe van glas kunst wordt gemaakt, ontdek hoe het meel wordt gemalen in één van de vele molens in de regio of bezoek een écht kaaspakhuis en leer alles over kaas. Weten hoe bier wordt gebrouwen? Bij stadsbrouwerij de Dikke in Wijk bij Duurstede of Brouwerij Duits & Lauret in Fort Everdingen vertellen ze je er alles over en kun er ook terecht voor een bierproeverij.
Kom naar buiten en ontdek de prachtige regio Utrecht en geniet van het buitenleven, ook in de winter!

CONTACTINFORMATIE

Visit Utrecht Region
Domplein 9
3512JC Utrecht
W: https://www.visitutrechtregion.com/nl/wat-te-doen/winter
E: welcome@visitutrechtregion.com
I: https://www.instagram.com/visitutrechtregion/
F: https://www.facebook.com/visitutrechtregion