Lekker uit eten met kerst!

Geschreven op 26 november 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Heb jij al plannen voor kerstmis? Ga je op familiebezoek of komt de familie juist jouw kant op dit jaar? Je kan natuurlijk zelf een kerstmenu in elkaar draaien, maar het gevolg is dat je bijna de hele dag in de keuken staat. Je kan natuurlijk ook anderen voor je laten koken! Dus ga lekker uit eten met kerst! Voor alle restaurants geldt wel dat je op tijd moet reserveren! Het zou jammer zijn als je te laat bent.

Een kerstdiner in een luxe restaurant

Wil je avondvullend genieten van een heerlijk kerstdiner met meerdere gangen? Reserveer dan een tafel bij Restaurant Fouquet in Den Haag. Dit gastvrije en sfeervolle restaurant richt zich met name op de Frans-mediterrane keuken en dat zie je terug in hun 6-gangen kerstmenu. Je kan er ook een heerlijk wijnarrangement bijnemen die perfect is afgestemd op de gerechten. Je bent tijdens de kerstdagen welkom bij Fouquet op zowel kerstavond, als beide kerstdagen.

In Delft word je bij Les Copains op Eerste Kerstdag in de watten gelegd met een overheerlijk 6-gangen kerstmenu vol verrukkelijke visgerechten. Maar ook met de vleesliefhebber is rekening gehouden met een heerlijk kwarteltje en als hoofdgerecht kan je kiezen voor een entrecote.

Restaurant Elea in Rijswijk heeft een prachtig kerstmenu samengesteld voor Tweede Kerstdag. Chef Takis verrast je deze dag met een overheerlijk 6-gangenmenu waarin je wordt verras met zijn bereiding van langoustine, coquille, ree, krab en kalf.

In Borne kan je op beide kerstdagen heerlijk uit eten bij Restaurant Dorset. Zij verwelkomen de gasten in hun Restaurantvilla met vuurkorven en Glühwein om vervolgens te genieten van een culinaire avond met hun kerstmenu.

Ook bij Restaurant De Lindeboom in Beek kan je beide kerstdagen genieten van een smakelijk kerstmenu dat bestaat uit winterse gerechten zoals eend met pompoen en hertenrug met truffel.

Hoe bijzonder is het om jouw kerstdiner in een heus kasteel te nuttigen? Dat kan in Kasteel Montfoort! Dit prachtige kasteel met haar sprookjesachtige entourage biedt diverse arrangementen op zowel Eerste als Tweede Kerstdag. Je kan genieten van een heerlijke kerstbrunch of ’s avonds van een speciaal kerstmenu.

Kerstdiner met de hele familie

Wanneer je een grote familie hebt met vooral veel kinderen, is het misschien prettig om bij een laagdrempelig restaurant aan te schuiven tijdens de kerstdagen.

Een heel gezellig en toch modern restaurant is Restaurant Cornelis in Rotterdam. Ze serveren hier ook een lekker kerstdiner op zowel Eerste, als Tweede Kerstdag! Maar je mag ook gewoon kiezen van de kaart. Ze zorgen bij Cornelis voor een gezellige kerstsfeer en je kan aanschuiven in twee zittingen. Om 17:00 uur en om 20:00 uur. Ideaal dus wanneer er ook kleine kinderen bij zijn die op tijd naar hun bedje moeten.

Wil je jullie familie kerstdiner combineren met een sportieve activiteit? Breng dan deze kerstdagen een bezoek aan Snowworld Zoetermeer of Snowworld Landgraaf. Beide locaties bieden verschillende arrangementen voor een gezellig en sfeervol kerstdiner aan.

En helemaal leuk als jullie voor of na het eten lekker met elkaar een paar afdalingen maken op een van de skipistes!

Heb je liever een kerstdiner in buffetvorm zodat iedereen zelf kan kiezen wat hij of zij lekker vindt? Dan is het speciale kerstbuffet van Restaurant Samen in Den Haag echt een aanrader! Er zijn twee rondes waardoor je ook met de allerkleinsten prima uit eten kan met kerst. Inbegrepen bij het kerstbuffet zijn dranken zoals frisdranken, bier, wijn en binnenlands gedestilleerd. Ook warme dranken zijn inbegrepen.

Wonen jullie in de omgeving van Utrecht? Dan is Foodexplore een echte aanrader om met de kerstdagen met de hele familie aan te schuiven. Dit sfeervolle all-you-can-eat restaurant heeft de sfeer van een Oosterse foodmarket en biedt voor ieder familielid wat lekkers te eten, van jong tot oud!

In Breda kan je genieten van een wel heel bijzonder kerstdiner. Neem je gezin mee naar de kerstdinnershow van De Avenue! Stap in de droomwereld van een jong meisje en laat je meeslepen is een magisch winterwonderland. Tussendoor geniet je van een heerlijk 4-gangendiner. Dus bestel snel je tickets bij De Avenue!

Nog meer tips

BookDinners7Heb je hier niet het restaurant tussen gevonden waar jij deze kerst wilt eten? Kijk dan eens rond op de website van BookDinners. Bookdinners is dé nieuwe manier van restaurants ontdekken. Je zoekt en vindt restaurants op dezelfde manier waarop je je vrienden om advies vraagt: op basis van vragen over de gewenste plaats van je restaurantbezoek, welk eetmoment, welke keuken en welk soort restaurant. Zo krijg je relevante zoekresultaten en vind je de perfecte restaurants voor een gezellig kerstdiner voor jou.

Wil jij op de hoogte blijven van verschillende tips rondom de feestdagen en wat er nog meer in Nederland voor een leuke dingen te doen zijn? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.