Leuke uitjes voor een groepsactiviteit – workshops

Geschreven op 21 juni 2019
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Het leven is een feest maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Tijd voor leuke activiteiten dus! Daar is altijd wel een aanleiding voor te vinden: een vrijgezellenfeest, babyshower, speciale verjaardag of andere bijzondere gelegenheid van een van je vriendinnen. Er zijn tal van leuke, leerzame, lekkere én sportieve activiteiten te verzinnen. Te veel om allemaal op te noemen en daardoor dus ook moeilijk om een keuze uit te maken. Daarom zullen wij je de komende tijd in verschillende blogs proberen aan ideeën te helpen. Deze keer geven we je een overzicht van leuke workshops om met je vriendinnen of collega’s te doen.

Bonbons maken

In zowel Haarlem, als Hillegom kan je de heerlijkste chocolade gieten tijdens de chocoladeworkshops van Chocolaterie Pierre. Je gaat aan de slag met het maken van heerlijke chocoladeproducten. Na een kort verhaal over de geschiedenis, herkomst en productie van onze cacao, start je met het kleuren en gieten een holfiguur, het maken bonbons en pindarotsjes of studentenflikken. Kortom: creatief, informatief en natuurlijk erg leuk om te doen.

Eerder vertelden wij je al dat Le Cacao in Wateringen een hele leuke locatie is voor een high tea. Maar je kan bij Le Cacao ook verschillende workshops volgen om chocolaatjes of bonbons te maken.

De Bonte Koe in Rotterdam staat in de wijde omgeving bekend om haar lekkere en bijzondere chocola. Ook hier kan je verschillende workshops volgen. Voor het maken van chocola, maar ook van macarons.

Le Cacao Zoet

Laatst waren wij in Heemstede en daar vonden wij een hele leuke Chocolaterie, Van Dam. Hier volg je een workshop chocolade maken. Je maakt één hele kilo aan chocolade! En het leuke is, dat je alles mee naar huis mag nemen!

Bij patissiers Femke en Sander in Reeuwijk kan je zelfs een heleboel verschillende workshops volgen. Namelijk Bonbons maken, een high tea workshop, borrelhapjes amuse workshop,
Patisserie workshop en (Bruids)taart workshop.

workshops chocolade maken

Sieraden maken

Aan de rand van het oude stadscentrum van Delft vind je het mode bedrijf Lazuli Creations. Hier bieden ze verschillende creatieve workshops aan. Zoals een sieradenworkshop, maar ook een workshop dream catcher en/of levensboomhanger maken en glaskralen branden. Een echte aanrader om even op hun website te kijken dus.

Bij Atelier Myrthe in Den Haag ga je nog een stap verder. Hier maak je een prachtige zilveren ring tijdens de workshop Edelsmeden. In ongeveer 2,5 uur maak je van een strip zilver een ring. Er zijn 4 werkplekken beschikbaar, dus een evenement voor een kleine groep, maar zeker te moeite waard!

Saramo Sieraden is gevestigd in Amstelveen, maar organiseert hun sieraden workshops op locatie. Dus kies zelf een fijne locatie om een prachtige ketting of armband te leren maken.

Ook HanneHaves organiseert haar workshops op locatie. Je kan kiezen voor een workshop Ibiza bracelets maken en een workshop slippers pimpen.

workshop-ibiza-braceletsmaken

Woon je in het oosten van het land? Dan is Sieraad&Zo in Rheden een hele leuke organisatie die veel verschillende workshops organiseert. Zo kan je hier wikkelarmbanden, ringen, sjaals, kettingen en combisieraden leren maken.

Tekstborden maken

Wil je weer eens iets anders proberen? Hoe leuk is het dan om je eigen tekstbord te maken! Bij boostevents in Scheveningen ga je zelf aan de slag een tekstbord te maken met de leukste spreuken en teksten. Leuk om op te hangen in de keuken, woonkamer of kinderkamer.

In het noorden van het land kan je gave tekstborden maken tijdens een workshop bij Linda’s Workshop Paradijs. Je vindt haar atelier op haar boerderij in Uithuizermeeden in het noorden van Groningen. Je kan hier ook genieten van een heerlijke boerenlunch of high tea en lekker rondsnuffelen in het cadeauwinkeltje.

tekstborden maken

Ook kan je een workshop tekstbord maken volgen bij FEMZ in Tilburg en Breda. Deze workshop kan je combineren met een gezellige lunch, high tea of diner.

Sushi workshops

Dat wij gek zijn op lekker eten weten de meesten van jullie inmiddels. Wij zijn ook gek op sushi! Hoe leuk is het als je leert om zelf hele lekkere sushi te maken tijdens een heuse sushi workshop. Dat kan bijvoorbeeld bij de Sushimeester. Iedereen krijgt zijn eigen ingrediëntenschaal zodat de sushi voor iedereen naar smaak en voorkeur kan worden gemaakt. Ze hebben verschillende vaste locaties in Amersfoort, Amsterdam, Breda, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven, Meppel, Rotterdam en Zwolle.

sushi workshop

Tapas workshops

Om in het thema eten te blijven: je kan ook een hele leuke tapas workshop plannen. De Tapasworkshop organiseert haar workshops op locaties naar jouw keuze. Zo lang er maar een tafel aanwezig is waar iedereen aan kan zitten en een keukentje waarin alles kan worden voorbereid en schoongemaakt. Maar ook via Puur Rotterdam kan je een leuke Tapas workshop volgen met een groep vanaf 10 personen. Zij regelen een gezellige locatie in Rotterdam waar je met je gezelschap aan kan komen schuiven om te leren hoe je de lekkerste Spaanse lekkernijen maakt.

Workshop lullen pimpen

In onze zoektocht naar leuke workshops, kwamen we nog een hele aparte tegen; een workshop lullen pimpen.. :-). We hebben er hier op kantoor even flink om moeten giebelen, maar ik kon het niet laten om hem toch in deze blog mee te nemen. Want hoe grappig is dit om te organiseren voor het vrijgezellenfeest van je BFF?! Deze workshop wordt op locatie gegeven. Je hebt alleen een goede tafel nodig die volgezet wordt met allemaal gipsen piemels die jij met je vriendinnen mogen versieren met verf, glitters en bedenk het maar. Een beetje gek, maar gegarandeerd een workshop vol pret!

piemels versieren

De volgende keer willen we je inspireren met een overzicht van gezellige sportieve activiteiten!

Wil je op de hoogte blijven van onze tips? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Zo maak je ook nog eens kans op leuke acties en prijzen.