Op stap in Heemstede met Ester

Geschreven op 25 juni 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
terras Heemstede

In onze zoektocht naar leuke nieuwe locaties, winkeltjes, restaurants, activiteiten en andere leuke plekjes, komen wij op veel verschillende plaatsen. Grote steden, knusse dorpjes en de afwisselende natuur die Nederland rijk is. Op deze manier komen wij ook op plekken die misschien minder waarschijnlijk klinken om op ontdekkingstocht te gaan. Maar als je goed zoekt, heeft iedere plek wel iets bijzonders wat het de moeite waard maakt om een bezoek aan te brengen.

Zo waren wij deze keer in Heemstede

Heemstede is een Noord-Hollandse plaats die omringt wordt door de grotere plaatsen Haarlem en Hoofddorp. Heemstede is een kleinere gemeente met een dorps karakter en heeft een ideale ligging tussen de Nederlandse kust en onze hoofdstad Amsterdam waar je in een half uurtje bent.

Heemstede

Lekker dorps

Met dank aan het dorpse karakter ademt Heemstede een prettige knusse sfeer. Je vindt er nog veel lokale ondernemers die trots zijn op hun producten en deze met passie en liefde aanbieden aan haar klanten.

Zo heb je de Italiaanse traiteur De Pasta Box, die niet alleen in Heemstede beroemd is om haar heerlijke gerechten, maar tot ver in de omgeving.

Trattoria De Pasta Box Heemstede

Net als Chocolaterie Van Dam, waar je naast de lekkerste chocolade ook heerlijk ijs kan kopen. En ze organiseren ook nog eens leuke workshops waarmee je zelf kan leren om heerlijke chocolade te maken.

Ook beauty salon Blitz Wellness & skincare is een bedrijf waarvoor men van heinde en ver komt voor hun goede gezichts-behandelingen, huidadviezen en geweldige verzorgingsproducten. Ook mogen de heerlijke massages niet worden uitgevlakt.

In de winkelstraat van Heemstede op de Raadhuisstraat, vind je natuurlijk ook de landelijk bekende winkelketens. Maar wanneer je de tijd neemt om rustig door de straat te lopen vind je verschillende kleine boetiekjes en lunchrooms zoals De Heerlijkheid waar de ambacht en de menselijke aandacht nog steeds centraal staat.

Beroemd

Maar wist je dat Heemstede ondanks haar kleinschaligheid ook beroemd is? De allergrootste speeltuin van Europa, de Linnaeushof is hier namelijk gevestigd. Met haar 350 speeltoestellen trekt dit attractiepark jaarlijks ongeveer 300.000 bezoekers.

Linnaeushof Heemstede

Er is meer te doen in Heemstede

Zo kan je lekker wandelen in Wandelbos Groenendaal. Een heerlijke groene plek om er op uit te gaan. Ben je met kinderen? Dan kan je ze lekker laten ravotten in de speeltuin die in het bos huist, of een bezoek brengen aan kinderboerderij ’t Molentje.

Ook zijn Buitenplaats Huis te Manpad en Landhuis de Hartekamp mooie locaties om te bezoeken en te genieten van de prachtige omgeving.

Maak zelf een wandeling of boek een van de excursies waardoor je meer te weten komt over het ontstaan en de geschiedenis van deze landgoederen met hun prachtige statige gebouwen.

Huis te Manpad

Lekker varen

Wil je de omgeving eens van een andere kant bekijken? Ga dan lekker het water op. Bij Restaurant Bij Bomans kan je een sloep huren waar je tot maximaal 10 personen mee kan gaan varen. En natuurlijk schuif je na afloop nog even lekker aan op het terras voor een heerlijk drankje of compleet diner.

Bij Bomans Heemstede

Wil jij op de hoogte blijven van de verschillende plaatsen die wij ontdekken? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je maakt dan ook gelijk kans op leuke acties en prijzen.