Leuke activiteiten voor kinderen in de zomervakantie

Geschreven op 7 juni 2023
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Ester
Ester
kind op schommel

Het is bijna zomervakantie! En of je dit jaar nou wel of niet op vakantie gaat, de kinderen moeten bezig gehouden worden. Want als je het aan je bengeltjes zelf overlaat, heb je kans dat ze het grootste deel van de dag achter een beeldscherm doorbrengen. Wij geven je hier een overzicht van leuke plekken met activiteiten voor kinderen om zich even lekker te laten vermaken. En die voor jou ook leuk zijn om te doen.

De natuur in!

Naar het eiland Tiengemeten

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar in Zuid-Holland vind je een geweldig natuureiland dat alleen met een pondje te bereiken is. Het eiland Tiengemeten is een heerlijke plek om te wandelen en van de natuur te genieten, maar ook voor kinderen is het er een waar paradijs. Zij kunnen spelen in de Oerrr Speelnatuur van Natuurmonumenten en meedoen aan de Oerrr Struintocht over Tiengemeten. Maar neem wel een handdoek en een setje droge kleding mee want dat er flink met water wordt gespeeld is zeker!

Bosspeeltuin Maximapark

Wil je de kinderen even lekker laten uitrazen in het park? Dan is Bosspeeltuin Maximapark een fijne plek. Dit prachtige park grenst aan meerdere plaatsen zoals Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn, Terwijde, Het Zand en Veldhuizen. De Bosspeeltuin is gelegen naast parkrestaurant Anafora. Hier kan je lekker neerploffen voor een verfrissend drankje en een heerlijk broodje terwijl de kids klimmen, klauteren en glijden. Daarnaast is het ook mogelijk om bij Anafora een waterfiets of een bootje te huren om nog even lekker het water op de gaan en dit prachtige park van een andere kant te bekijken.

activiteiten voor kinderen Maximapark

Jutterskeet Kijkduin

Zijn jullie aan de kust en wil je niet alleen maar een beetje loom op een handdoekje liggen? Ga dan eens met de kinderen Strandjutten bij de Jutterskeet van Ome Jan in Kijkduin. Hier kan je verschillende activiteiten doen zoals met een metaaldetector over het strand speuren, je kan leren knopen of een speurtocht doen en op jacht gaan naar een heuse schat. Ook kan je een kijkje nemen in het Juttersmuseum waar ome Jan al zijn verzamelde schatten bewaard.

Klimbos Gooi-Eemland

In Lage Vuursche, bij Baarn vind je Klimbos Gooi Eemland. Dit is een waar klimparadijs. De 10 verschillende routes lopen op in moeilijkheidsgraad van hoogtes vanaf 2 tot maar liefst 22,5 meter. Een bezoek aan het Klimbos is een leuk dagje uit voor jong en oud. Je vindt hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen. Vanaf een minimale reikhoogte van 1.30m mag je de oranje routes in het Juniorbos volgen. De adviesleeftijd om te klimmen is vanaf 7 jaar. Wil je een ander klimbos bezoeken? Kijk hier voor onze favorieten!

Klimpark en Rodelbaan Landgraaf

Naast de skibaan van Snowworld in Landgraaf staan het Klimpark en de rodelbaan. Hier kunnen jouw kinderen zich urenlang vermaken door gezekerd en wel het hele klimpark door te klimmen om na afloop lekker gas te geven in de rodelkar. In het klimpark bevinden zich verschillende routes, waardoor je zelf kan kiezen of je de moeilijke (en ook langere) of makkelijk weg door het park heen doorloopt. Als je zelf ook een beetje sportief bent aangelegd kan je gewoon met je kinderen mee klimmen. Wil je het wat rustiger aan doen is het ook prima toeven op het terras van Snowworld waar je prima met een drankje in je hand toezicht kan houden.

klimpark Landgraaf

Cultuur snuiven!

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en waarschijnlijk ook het mooiste kasteel van Nederland. Je vindt Kasteel de Haar in Utrecht. In de zomervakantie zijn er volop activiteiten voor kinderen om op een speelse manier het kasteel en de prachtige tuin te verkennen. Zo kan je een speurtocht doen om alles te weten te komen over de dieren die op De Haar leven, kom je in ieder hoekje en gaatje van het kasteel terwijl je op bezoek gaat bij de baron en barones en kan je de hele kasteeltuin verkennen met de parkspeurtocht.

Kasteel De Haar

Museum Boerhaave

Wil je zelf graag een dagje de stad in maar heb je de kinderen met je mee? Doe dan eens een dagje Leiden. Deze gezellig studentenstad zit vol met leuke winkeltjes en terrasjes en je kan de dag afsluiten met een bezoek aan Museum Boerhaave. In dit doe-museum leren kinderen op spelenderwijs van alles over zwaartekracht, geluid, anatomie, geschiedenis, het heelal en nog veel meer. En op warme dagen kan je lekker op de binnenplaats neerploffen terwijl de kinderen zich nog even vermaken in de waterspeeltuin. Een kaartje kopen van tevoren is wel verplicht maar kan ook online!

Lekker spelen en spetteren:

Waterspeelltuin BuytenDelft

In Recreatiegebied Delftse Hout kunnen jouw kinderen zich heerlijk vermaken in de Waterspeeltuin. Dit is een omheind en afgezet stuk ‘sloot’ dat voor kleine kinderen van enkeldiep tot net bovenkniehoogte loopt en volstaat met speeltoestellen. Zowel in het water als op de waterkant. De waterspeeltuin is een paar jaar geleden aan de beurt geweest voor onderhoud. De ingang is verplaatst en er is een horeca gelegenheid toegevoegd waar je een lekker broodje, wat te drinken of een ijsje kan halen. Wel vragen ze tegenwoordig entreegeld, maar dat is slechts € 2,- per persoon en daar heb je wel een hele leuke dag voor!

activiteiten voor kinderen waterspeeltuin

Natuurpeeltuin Schiedam

Middenin de polder bij Schiedam vind je Natuurspeeltuin Kethelpoort. Een plek waar kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan en lekker kunnen spelen met natuurlijke materialen en water.

Je kan hier dammetjes bouwen, klauteren in klimbomen en van de heuvel glijden op de taludglijbaan. Via boomstammen, stapstenen en zwaaitouwen het water oversteken of met de ‘Archimedes-spiraal’ slootwater omhoog pompen. De zuidelijke waterkant is afgezet met hout en takken, zodat de allerkleinsten niet ongezien weglopen.

Jumpsquare

Wil jij de regen of juist de zinderende hitte van de zomer vermijden en toch sportief bezig zijn? Dan is indoor jumping een leuk idee! Er zijn meerdere locaties om lekker trampoline te springen in Nederland en in Rijswijk heb je sinds begin vorig jaar ook een Jumpsquare.

Het leuke is dat Jumpsquare niet alleen voor de allerjongsten geschikt is. Ook volwassenen kunnen zich weer even helemaal kind voelen bij het trampolineparadijs. Zo zijn er bepaalde tijden speciaal voor de mini’s (voor kinderen onder de 10 jaar), voor kinderen ouder dan 10 jaar, bedrijfsuitjes en zelfs trampo-fitness voor volwassenen (vanaf 18 jaar), de nieuwste rage op het gebied van bewegen! Uiteraard gelden ook voor Jumpsquare regels om iedereen gezond te houden. Dus check van te voren altijd de website!

Jumspsquare

Blogbundel leuke uitjes voor de zomer

 

 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste blogs en winacties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer wat!