De leukste tuincentra van Nederland

Geschreven op 2 oktober 2022
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Heb jij je tuin al winterklaar gemaakt? Nee? Het kan zijn dat je niet goed weet hoe. Hoogste tijd om naar een tuincentrum te gaan! Want daar kunnen ze je advies geven. Misschien heb je wel zin in wat winterbloeiers in je tuin, of ben je juist op zoek naar gezellige kamerplanten. Je vindt het allemaal in het tuincentrum!

Wanneer nieuwe planten kopen?

tuincentrum

Dat is altijd een lastige vraag, want wanneer weet je nou zeker dat het niet meer gaat vriezen? Het is zo jammer als je pasgekochte zomerplanten nog een nachtvorstje meepakken. Vaak is dit het einde van de plant. Bij een goed tuincentrum kan je je daarom laten adviseren. Zij kunnen je vertellen welke planten je nu al kan kopen en welke je nog beter even kan laten staan. Ook voor de verzorging van tuin- en kamerplanten kan je terecht bij een tuincentrum. En wil je een moestuin beginnen? Ook hierover kunnen zij jou adviseren. En wij hebben ook moestuin tips voor je!

Intratuin ‘s-Gravenzande

Wanneer je in de buurt van het Westland woont dan is de Intratuin in ‘s-Gravenzande echt een bezoekje waard. Dit grote tuincentrum heeft alles in huis om jou tuin weer helemaal klaar te maken voor het seizoen. Daarnaast hebben ze daar ook heel veel leuke woonaccessoires en de prachtigste kamerplanten. En alles volgens de laatste woontrends! Heb je trek gekregen van al het gewinkel? Dan kan je in het gezellig tuincafé, met een unieke terrastuin, terecht voor een heerlijk kopje koffie met wat lekkers, een goede lunch en zelfs een gezellige high tea!

tuincentrum

Tuincentrum Het Oosten

Je vindt het grootste tuincentrum van Nederland, Tuincentrum Het Oosten, in bloemenstad Aalsmeer. Ze hebben daar een zeer ruim assortiment op maar liefst 80.000 m², met alles voor zowel binnen als buiten. Ben je op zoek naar nieuwe tuinmeubelen? Dan zit je hier goed, met een assortiment op wel 10.000 m². Het sfeervolle Tuincafé is dan ook een fijne plek om even bij te komen van al dat winkelen. De kinderen kunnen daar spelen in de indoor speeltuin. Ook handig: op hun website staan allemaal handige tuintips! Maar advies kan je natuurlijk altijd inwinnen bij het personeel.

Tuincentrum Eurofleur

In Leusden, onder de rook van Utrecht, vind je Tuincentrun Eurofleur. Naast de prachtigste bloemen en planten kan je hier ook terecht voor je huisdier, want binnen is een dierenspeciaalzaak. Tuinmeubilair en leuke woonaccessoires zijn goed ook vertegenwoordigd bij dit tuincentrum. Leuk om je huis een nieuwe zonnige look te geven!

tuincentrum

Zijderveld Garden and Home

Woon je in Zuid-Holland en ben je op zoek naar iets bijzonders voor in je huis of in je tuin? Dan is een bezoek aan tuincentrum Zijderveld Garden and Home geen slecht idee. Dit tuincentrum vind je in Alblasserdam en zit gevestigd in oude kassen en schuren. Vol met nissen en verborgen schatten, met meubelen, tuin- en woondecoraties. Wanneer je binnenkomt word je meteen ondergedompeld in een gezellige sfeer. Maar pas op! Je wordt gegarandeerd hebberig van al die leuke spullen!

Tuincentrum Borghuis

Woon in je Overijssel en kunnen jouw huis en tuin wel een opfrisser gebruiken? Dan is Tuincentrum Borghuis dé place to be. Naast het feit dat je er geweldige planten, meubels en accessoires kan kopen, kan je hier ook genieten van een heerlijk ontbijt, lunch of daghap in het tuinrestaurant. De kleintjes kunnen zicht uitleven in de indoorspeeltuin.

Ze verkopen accessoires (en zelfs tassen!) van super leuke merken. Dus, waar wacht je nog op?!

tuincentrum

Tuinland Groningen

Tuinland Groningen bestaat niet voor niets al 100 jaar. Je kan hier terecht voor al je vragen over tuin- en kamerplanten, je accessoires, je huisdieren en de prachtigste boeketten. Ben je zelf niet in de gelegenheid om het tuincentrum te bezoeken, maar wil je wel lekker shoppen? Dat kan! Tuinland Groningen heeft ook een webshop, waar je zelfs kamerplanten kan kopen! Dat is pas handig!

Exotisch tuincentrum De Evenaar

Wil je echt een bijzondere tuin? Dan moet je eens gaan kijken bij Tuincentrum De Evenaar in Etten-Leur. In deze beleveniswinkel vind je namelijk alles om een exotische tuin te maken. Ze hebben er onder andere vele soorten bamboes en palmen. Ook voor binnen hebben ze alles om een oosterse sfeer te creëren. Mocht je vooral op zoek zijn naar inspiratie, dan is een wandeling door hun prachtige bamboetuin echt een aanrader. Het tuincentrum is makkelijk te vinden, de enorme boeddha beelden zijn vanaf de snelweg te zien!

Geen tuin? Geen probleem!

tuincentrum

Zelfs al heb je geen tuin maar een klein balkon, dan is het bezoek aan een tuincentrum altijd leuk. Er zijn zelfs winkels speciaal voor mensen met “slechts” een balkon. Neem nou De Balkonie in Amsterdam! Je kan hier terecht voor leuke accessoires, balkonplanten en compacte balkon meubels. Daarbij komt ook nog dat het een super leuke winkel is om rond te snuffelen.  Plantaardig in het Zeeuwse Middelburg is ook zo leuk. Deze plantenwinkel is bijzonder omdat je er ook planten kan ruilen. Mocht je een plant hebben waarop je bent uitgekeken? Ruil hem om voor een andere! En ze hebben er ook een heus plantenasiel/hotel. Dus heb je om wat voor reden dan ook even geen tijd om voor je planten te zorgen, dan kan je ze daar onderbrengen. Heel handig!


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen in combinatie met een aantal van onze partners. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.