8 x een bijzondere bioscoop

Geschreven op 31 december 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
bijzondere bioscoop

Pak je graag een filmpje? Jouw filmavondje wordt nóg specialer als je naar een bijzondere bioscoop gaat. En die zijn er in Nederland! Wij hebben onze favorieten voor jou verzameld. Geniet van je film!

LABIII

Misschien niet de meest gangbare maar misschien wel de meest bijzondere bioscoop op dit lijstje: LABIII in Amsterdam. Deze cult-cinema is namelijk gevestigd in de kelder van een voormalige pathologisch anatomisch laboratorium! Je krijgt hier vooral filmfestival films, documentaires en andere niet-reguliere films te zien, maar dat maakt de ervaring juist extra bijzonder! En je kan er ook lekker eten!

bijzondere bioscoop

Cinecitta

De oudste bioscoop van Nederland vind je in Tilburg. Hier vind je namelijk Cinecitta waar al meer dan 100 jaar films worden gedraaid. Oude klassiekers, Filmhuis films, alles passeert de revue hier. Maar allemaal van hoge kwaliteit. En de sfeer is prachtig, want deze bijzondere bioscoop lijkt middenin Italië te liggen. Ook eten kan je hier uitstekend. Er zijn zelfs hele arrangementen!

Pathé Tuschinski

We blijven nog even in Amsterdam, maar dan nu een bioscoop waar wel alle blockbusters gedraaid worden. Pathé Tuschinski in Amsterdam is verreweg de mooiste bioscoop die we in Nederland hebben. Eigenlijk is het geen bioscoop maar een koninklijk theater waar films worden gedraaid. Het is er werkelijk prachtig! En daarom hoort deze bijzondere bioscoop in ons rijtje thuis.

bijzondere bioscoop

Pathé Ypenburg, Den Haag

Pathé Ypenburg is nog niet zo lang geleden opengegaan en nú al één van onze favorieten. Waarom? Omdat ze er heerlijke relax stoelen hebben. Die staan in iedere zaal, dus je kan tijdens al je bezoeken aan deze bioscoop vorstelijk lekker zitten. Je benen omhoog, wat lekkers erbij en genieten maar! Je hebt ook echt lekker veel ruimte waardoor je het gevoel hebt een film te kijken op je eigen luie bank.

bijzondere bioscoop

DOT Dome Cinema

In Groningen kijk je niet alleen film: je zit er middenin! De DOT Dome Cinema (het woord zegt het al) is een koepel bioscoop dus de film speelt zich letterlijk af om je heen. Echt een bijzondere filmervaring dus! En DOT zit ook nog eens op een leuke plek. We schreven er al even over in ons blog over stadsstranden. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

CineLounge

Wil je tijdens het film kijken in de watten gelegd worden? Dan moet je echt naar CineLounge in Houten! Naast heerlijke stoelen en prettig zacht schemerlamp-licht word je op je wenken bediend in deze bijzondere bioscoop. Dat is echt het ultieme filmavondje. Dat krijg je thuis vast niet voor elkaar!

bijzondere bioscoop

Pathé Rooftop Cinema

Stel je voor: je gaat met je partner op een zwoele zomeravond naar de film. Hoe gaaf is het als je dan ook meteen een prachtig uitzicht over Utrecht hebt? Het kan: bij de Pathé Rooftop Cinema in Utrecht! Maar ook als het slecht weer is, kan je bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn terecht, alleen dan binnen.

openlucht bioscoop


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox