De beste plekken voor de vuurwerkshow met Oud en Nieuw

Geschreven op 18 december 2018
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
vuurwerk

Het jaar is alweer bijna om! Vind jij ook niet dat 2018 ontzettend snel is gegaan? Nog even en we knallen met zijn allen 2018 uit en 2019 in. Maar waar vandaan kan je nou de beste vuurwerkshow zien terwijl je geniet van een lekker hapje en drankje? Wij hebben de leukste plekken voor je gevonden!

Den Haag

In Den Haag kan je op veel plaatsen genieten van prachtige vuurwerkshow Zowel laag bij grond, als hoog in de lucht!

Een prachtig uitzicht vanaf The Penthouse

Is het weer niet zo best en blijf je liever binnen? Restaurant en Skybar The Penthouse in Den Haag is een wereldplek op 135 meter hoogte, met een adembenemend uitzicht, tot wel 45 kilometer ver. Het restaurant is uitstekend en het eten is fantastisch! Samen met het spectaculaire uitzicht bezorgt het restaurant je een compleet verzorgde avond uit. En als je in de komende dagen al een bezoek brengt aan The Penthouse, is de kans groot dat je wordt beloond met uitzicht op stiekem vuurwerk in Den Haag. Je komt dus alvast volledig in de Nieuwjaarsstemming. Of luid als klap op de vuurpijl het nieuwe jaar in bij The Penthouse tijdens het Champagne Skyball! Je kan genieten van een heerlijk 4-gangendiner op de 42ste etage of van het Deluxe NYE buffet op de 40ste etage.

Een mooi overzicht vanaf Bink Rooftop

Bar en Restaurant Bink Rooftop kan je vinden op de bovenste verdieping van het Bink36 gebouw op de Binckhorstlaan in Den Haag. Je kan je hier laten verrassen door het verrassingsmenu van chefkok Tommy Maximiliaan Prent. Aansluitend kan je genieten van de New Year´s Eve Party. De vijfde etage van het M-gebouw trakteert je op een prachtig uitzicht mét prachtig siervuurwerk.

Vuurwerkshow op de Hofvijver

Ook dit jaar kan je genieten van prachtige vuurwerkshow en lekkere muziek bij de Hofvijver in Den Haag. Vanaf 22:00 uur speelt de dj de sterren van de hemel met de leukste muziek van het afgelopen jaar. Samen tel je af naar het nieuwe jaar! Voorafgaand is het natuurlijk erg leuk om even een drankje en een hapje te doen in de buurt van de Hofvijver. Veel horecagelegenheden zijn op maandag gesloten, maar gelukkig is er in ieder geval 1 uitzondering! ‘T Goude Hooft is onlangs helemaal verbouwd en dat moet je zien! Op 31 december kan je hier genieten van lekkere bites, cocktails en goede wijnen. Vanaf ‘T Goude Hooft is het maar 7 minuten wandelen naar de Hofvijver. Je kan hier natuurlijk ook eerst heerlijk dineren. Mocht het helemaal laat worden, dan kan je er ook blijven slapen. Ideaal dus!

Let er wel op dat er tijdens de jaarwisseling een aantal parkeergarages zijn gesloten. Kijk daarom even op de site van Den Haag zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Scheveningen

Vuurwerk bekijken vanaf het strand is natuurlijk super! Daarna kun je lekker opwarmen in een van de gezellige restaurants en bars op de Scheveningse boulevard.

Groot vreugdevuur op het strand

Op Oudejaarsavond wordt zoals ieder jaar het nieuwe jaar op het strand van Scheveningen knallend ingeluid met uitzicht op de enorme vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen. Uiteraard wordt er ook vuurwerk afgestoken en kun je lekker warm worden met een warme chocolademelk op het strand. Rond de jaarwisseling zijn er op de boulevard allemaal gezellige restaurants en cafés geopend. Ga bijvoorbeeld even lekker borrelen bij Grandcafé Binnen op de Strandweg. Je bent voor je het weet op het strand en dan kan je lekker genieten van de vreugdevuren en het mooie vuurwerk.

Amsterdam

Natuurlijk kan onze hoofdstad niet achterblijven wanneer het gaat om het vieren van Oud en Nieuw. Er worden op diverse plaatsen in Amsterdam vuurwerkshows georganiseerd.

Vuurwerk op de Kop van Java

Wil je écht spectaculair vuurwerk? Dan moet je naar de vuurwerkshow op de Kop van Java gaan. De gemeente Amsterdam organiseert daar ook dit jaar weer een gratis vuurwerkshow. Tip van de gemeente: zoek een plekje op de Noordwal voor een mooi overzicht! Wil je ervoor nog wat drinken en een klein hapje nemen? Dat kan bij Café Jakarta van Hotel Jakarta.

Floor 17

Floor 17 aan de Staalmeesterlaan in Amsterdam bestaat uit een Skybar, Rooftop en restaurant. Het restaurant, gelegen op de bovenste etages van het Ramada Apollo hotel heeft het hoogste dakterras van heel Amsterdam en zorgt daarvoor voor het meest waanzinnige uitzicht. Dus stel je voor dat je rond de jaarwisseling kan genieten van al dat vuurwerk, terwijl je zelf geniet van een fantastische ambiance en een geweldig diner. En tijdens Oud & Nieuw kun je flink feesten tijdens het Casino Royale event. Omdat het thema dit jaar 007 is, is de dress code “Dress to kill”.

Rotterdam

Rotterdam mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Natuurlijk vanwege het spectaculaire Nationale vuurwerk. Er is zelfs dit jaar voor het eerst een vuurwerkshow speciaal voor de kinderen!

Het Nationale Vuurwerk

In Rotterdam wordt ieder jaar het Nationale Vuurwerk gehouden.  Vanaf 22:30 uur kun je hier samen met 60.000 mensen aftellen naar 2019. Dit onder het genot van een traditionele oliebol en een muziekmix van de grootste hits van 2018. Het Nationale Vuurwerk vindt plaats aan de voet van de Erasmusbrug. Het wordt ook uitgezonden op RTL! Vanaf 21:00 uur kan je helemaal losgaan op de lekkerste muziek bij het Triple A New Year’s Ball aan de voet van de Erasmusbrug. Om 00:00 uur ben jij gegarandeerd van een mooie plek om het vuurwerk te bekijken!

Het Nationale Kindervuurwerk

Dit jaar wordt voor het eerst ook een vuurwerkshow voor kinderen georganiseerd! Vanaf 18:00 uur zijn de kinderen van harte welkom voor een lekkere oliebol en de leukste muziek van 2018. Om 19:10 uur precies wordt het mooiste vuurwerk afgeschoten! Het Nationale Kindervuurwerk vindt plaats aan de voet van de Erasmusbrug. Ook het Nationale Kindervuurwerk wordt uitgezonden op RTL!