Uit eten in de ‘rosse buurt’ van Rotterdam

Geschreven op 29 september 2017
Leestijd 2 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Uit eten bij Restaurant De Matroos en het Meisje

Als je lekker uit eten wilt kan je in Rotterdam alle kanten op. Op bijna iedere hoek, op ieder plein en in iedere straat vind je wel een restaurant of bistro. Maar hoe maak je dan een keuze uit dit uitgebreide aanbod? Gewoon, door eens wat verder te kijken dan alleen de geijkte plekken in en rond het centrum. Ben je bijvoorbeeld al bekend met het Deliplein op Katendrecht? Hier was vroeger de ‘rosse’ buurt van Rotterdam.

Een brug te ver

Hoezo een brug te ver? Vanaf de Kop van Zuid loop je over de Hoerenloper zo Katendrecht op richting het Deliplein. Waar de matrozen aanmeerden om de meisjes op te zoeken en vertier te zoeken in de talloze bars en dancings. Zo wild is het er nu (jammer genoeg) niet meer, maar tegenwoordig kun je rond het Deliplein op verschillende plekken heel lekker uit eten. Waaronder bij De Matroos en het Meisje.

tussengerecht Matroos en het Meisje

Restaurant De Matroos en het Meisje

Hier krijg je te eten wat de pot schaft. Je hoeft alleen aan te geven hoeveel gangen je wilt eten (3,4,5,6) en de chefs doen de rest. Ze maken elke twee weken een nieuw menu met producten die op dat moment te koop zijn.

Verder kun je uiteraard wel aangeven welke dingen je écht niet mag of wilt eten, dan maken ze een net zo lekkere aangepaste versie.

Een verassing tot het laatste moment

Pas aan tafel wordt uitgelegd wat je te eten krijgt. Bij het eten zijn uiteraard ook superlekkere wijnen uitgezocht, die met het menu elke twee weken veranderen. De leukste Matrozen en Meisjes zorgen er verder voor dat het aan niets ontbreekt.

Matroos en het Meisje

Het kan best druk zijn bij de Matroos dus is het slim om van te voren wel even te reserveren. Tot ziens op de Kaap!