Bezoek eens een Instagram museum!

Geschreven op 13 juli 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Instagram museum

Zit jouw tiener het liefst de hele dag op Instagram of TikTok? Verras hem of haar dan met een bezoek aan een echt Instagram museum! Je kan hier geweldige selfies en filmpjes maken die zeker zullen scoren op Instagram en Tiktok. Misschien vind je het er stiekem zelf ook nog wel leuk!

Youseum in Amsterdam en Leidschendam

Hij was er al in Amsterdam, maar nu dan ook in Leidschendam: het Youseum. Gloednieuw in de Mall of The Netherlands. Het draait hier in dit Instagram museum echt letterlijk om jou. Dit social media experiment, zoals ze het zelf noemen, is geschikt voor alle leeftijden. Echt een aanrader om eens te bezoeken zelfs al maak je nooit selfies. Stap bij iedere ruimte een andere wereld in. Het leuke is dat het Youseum in Amsterdam weer allemaal andere ruimten heeft, dus nóg meer ideeën voor te gekke selfies!

Wondr Experience in Amsterdam

Instagram Museum

Amsterdam is ’the place to be’ voor Instagram musea. Ze hebben er namelijk behoorlijk wat! Zoals Wondr. En op het dakterras hebben ze sinds kort een knalroze beachclub die je kan afhuren. Daar kan je natuurlijk ook fantastische plaatjes schieten. Maar binnen is Wondr ook geweldig. Het is eigenlijk een soort speeltuin voor volwassenen, waar kinderen ook welkom zijn. Je kan zelfs kinderfeestjes boeken bij dit Instagram museum. Ze kunnen bijvoorbeeld aan de slag met zelf slijm maken. Ook top voor TikTok filmpjes.

Moco Museum in Amsterdam

Weer zo’n topper van een Instagram museum is het Moco Museum in Amsterdam. Dit museum is wel iets meer museum dan de eerder genoemde musea, want het draait hier om kunst en street art, maar de foto’s worden er niet minder Instagram of TikTok waardig van. Maak bijvoorbeeld foto’s in “the diamond matrix”, maak een selfie met een echte Banksi of met een van de andere kunstwerken.

Nxt Museum in Amsterdam

Instagram Museum

Beleef bij Nxt Museum het multi-zintuigelijke werk van verschillende technische kunstenaars en laat je meevoeren in hun fantasie. Dat is waar Nxt Museum voor staat. Maar al die wonderbaarlijke hoogstandjes maken ook zeker Instagram en TikTok waardige plaatjes. Er zijn verschillende tentoonstellingen en allemaal zijn ze groots en meeslepend. Je bent echt even in een andere wereld.

The Upside Down in Amsterdam

Nóg zo’n gewelding Instagram museum in Amsterdam is The Upside Down. De naam zegt het eigenlijk al: je kan hier foto’s maken waarbij het lijkt alsof je ondersteboven hangt. Superleuk! Ook geschikt voor TikTok filmpjes. Je hebt er onder andere een fantastische kamer die is geïnspireerd op het werk van Piet Mondriaan. The Upside Down is geschikt voor alle leeftijden en ze zijn dagelijks geopend. In totaal hebben ze 25 verschillende kamers met elk een eigen thema!

Museum Voorlinden in Den Haag

Instagram museum

In Den Haag vind je Museum Voorlinden. Ook hier vind je ruimten die je verstand te boven gaan en fantastische Instagram plaatjes laten schieten. De tuin is ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Ook geschikt voor kinderen, want er is van alles te zien en te beleven. En als je als tiener dan toch een museum moet bezoeken, dan is dit wel een hele leuke. En meteen een goede om veel likes te scoren natuurlijk!

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil je op de hoogte gehouden worden van onze tips en blog? Volg ons dan op Facebook en Instagram. En wil je elke maand kans maken op leuke prijzen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!