Bezoek eens een Instagram museum!

Geschreven op 18 januari 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Instagram museum

Zit jouw tiener het liefst de hele dag op Instagram of TikTok? Verras hem of haar dan met een bezoek aan een echt Instagram museum! Je kan hier geweldige selfies en filmpjes maken die zeker zullen scoren op Instagram en Tiktok. Misschien vind je het er stiekem zelf ook nog wel leuk!

Wondr Experience in Amsterdam

Instagram Museum

Amsterdam is ’the place to be’ voor Instagram musea. Ze hebben er namelijk behoorlijk wat! Zoals Wondr. En op het dakterras hebben ze sinds kort een knalroze beachclub die je kan afhuren. Daar kan je natuurlijk ook fantastische plaatjes schieten. Maar binnen is Wondr ook geweldig. Het is eigenlijk een soort speeltuin voor volwassenen, waar kinderen ook welkom zijn. Je kan zelfs kinderfeestjes boeken bij dit Instagram museum. Ze kunnen bijvoorbeeld aan de slag met zelf slijm maken. Ook top voor TikTok filmpjes.

Da Vinci Genius Amsterdam

Heb je wel eens middenin een kunstwerk gestaan? Dan kan bij Da Vinci Genius Amsterdam. In deze experience komen 50 van Da Vinci’s meest populaire werken zoals de Mona Lisa en het Laastste Avondmaal. Met behulp van de laatste technieken worden de kunstwerken om je heen geprojecteerd zodat je als het ware onderdeel bent van het geheel. Heel bijzonder en zeer fotogeniek!

Moco Museum in Amsterdam

Weer zo’n topper van een Instagram museum is het Moco Museum in Amsterdam. Dit museum is wel iets meer museum dan de eerder genoemde musea, want het draait hier om kunst en street art, maar de foto’s worden er niet minder Instagram of TikTok waardig van. Maak bijvoorbeeld foto’s in “the diamond matrix”, maak een selfie met een echte Banksi of met een van de andere kunstwerken.

Nxt Museum in Amsterdam

Beleef bij Nxt Museum het multi-zintuigelijke werk van verschillende technische kunstenaars en laat je meevoeren in hun fantasie. Dat is waar Nxt Museum voor staat. Maar al die wonderbaarlijke hoogstandjes maken ook zeker Instagram en TikTok waardige plaatjes. Er zijn verschillende tentoonstellingen en allemaal zijn ze groots en meeslepend. Je bent echt even in een andere wereld.

instagram museum

The Upside Down in Amsterdam

Nóg zo’n geweldig Instagram museum in Amsterdam is The Upside Down. De naam zegt het eigenlijk al: je kan hier foto’s maken waarbij het lijkt alsof je ondersteboven hangt. Superleuk! Ook geschikt voor TikTok filmpjes. Je hebt er onder andere een fantastische kamer die is geïnspireerd op het werk van Piet Mondriaan. The Upside Down is geschikt voor alle leeftijden en ze zijn dagelijks geopend. In totaal hebben ze 25 verschillende kamers met elk een eigen thema!

Museum Voorlinden in Den Haag

Instagram museum

In Den Haag vind je Museum Voorlinden. Ook hier vind je ruimten die je verstand te boven gaan en fantastische Instagram plaatjes laten schieten. De tuin is ook zeker de moeite van het bezoeken waard. Ook geschikt voor kinderen, want er is van alles te zien en te beleven. En als je als tiener dan toch een museum moet bezoeken, dan is dit wel een hele leuke. En meteen een goede om veel likes te scoren natuurlijk!

Museum of Illusions in Maastricht

Tot slot staan we ook nog even stil bij het Museum of Illusions in Maastricht. Eigenlijk is dit niet officieel een Instagram Museum, maar een wetenschapsmuseum waar heel bijzondere optische illusies zijn. Die doen het ook erg goed op foto’s. Als je door de Vortex tunnel loopt snap je precies wat we bedoelen!

Instagram Museum


Foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox