Culinair genieten bij Fouquet by Meere

Geschreven op 19 november 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Fouquet by Meere

Op vrijdag 15 november was het dan zover: Fouquet by Meere opende haar deuren voor een kleine groep om te komen proeven. Wij waren erbij en ik moet zeggen dat we flink in de watten zijn gelegd. Zowel culinair als met veel gezelligheid. In dit blog lees je alles over de heropening van Restaurant Fouquet en hoe wij dit beleefd hebben.

Fouquet by Meere

Fouquet by Meere

Fouquet by Meere is gevestigd in het vroegere pand van Fouquet aan de Javastraat 31A in Den Haag. Het vroegere Fouquet onder leiding van Sebastiaan de Bruijn sloot eerder haar deuren. En je weet wat ze zeggen: daar waar er een deur sluit gaat er weer een andere weer open. De nieuwe eigenaren zijn Raymond Meere en zijn zonen Donovan en Ferri. Raymond en Donovan houden zich bezig met het runnen van de keuken, terwijl Ferri en zijn zus Linsey alles op de vloer onder controle houden. Een echt familiebedrijf dus! We werden enthousiast ontvangen door Ferri en we mochten een tafel uitkiezen.

Fouquet by Meere

Culinaire opening

Het is altijd een eer om aanwezig te zijn bij de opening van een restaurant. Onder de aanwezigen waren verschillende influencers, maar er waren ook familie en vrienden, wat het geheel een informele en intieme sfeer gaf. We kregen een lekker glas wijn van Linsey in afwachting van de laatste gasten. Daarna zou het culinaire feest beginnen!

Fouquet by Meere

Nieuw concept met een oriëntaals tintje

Het voormalige Fouquet serveerde voornamelijk verfijnde Franse gerechten. Fouquet by Meere pakt het nét even anders aan. Zo richten zij zich vooral op de lunch en de borrel. Daarnaast is private dining ook mogelijk. Hun stijl laat zich het beste omschrijven als “toegankelijk chique”, waarbij ze klassieke en moderne smaken combineren met oriëntaalse invloeden. Zelf noemt Raymond het zelfs “(con)fusion kitchen”. Ja, misschien is dát het wel de goede omschrijving! Raymond staat trouwens altijd zonder plan in de keuken. Dat klinkt een beetje oneerbiedig, maar wanneer iemand de 5-gangen chef’s choice bestelt, improviseert hij er vrolijk op los. Het menu is dan zelfs voor de bediening niet bekend. Dat vind ik echt geweldig: dat getuigt wat mij betreft echt op vakmanschap.

Fouquet by Meere

Vakman in de keuken

Raymond heeft ontzettend veel ervaring op horeca-gebied. De van oorsprong Scheveningse kok sprong al op 15-jarige leeftijd in de wereld van smaken. Fouquet by Meere is zijn eerste eigen restaurant. Om dit samen met je kinderen te kunnen doen is toch geweldig?!

Fouquet by Meere

Culinaire verwennerij

Tijdens de openingsavond werden we verwend met maar liefs 8 verschillende gerechtjes. Veel van deze gerechtjes hadden inderdaad oriëntaalse invloeden, maar dat gold dan weer niet voor alle gerechtjes waardoor we het concept “confushion cooking” steeds beter begonnen te begrijpen. Maar dat maakte het er niet minder op! Zo genoten we onder andere van een huisgemaakte bitterbal met garnaal, tartaar van tonijn met sojaparels en wildstoofpotje met puree en een stoofpeertje. De tiramisu à la Meere was dé perfecte afsluiter van de avond.

Fouquet by Meere

Echt genoten

We hebben een fantastisch leuke avond gehad en genoten van alle lekkere gerechten. Het was mooi om te zien dat het personeel steeds meer en meer op z’n gemak was. Zo’n opening is natuurlijk ontzettend spannend. We kunnen echt zeggen dat we flink in de watten zijn gelegd. We gaan zeker terug om een keer de lunchkaart te proberen! Veel succes met jullie mooie bedrijf!

Fouquet by Meere


Credits foto’s: OpstapmetLisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.