De beste terrassen van Delft

Geschreven op 16 april 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester

Delft heeft een binnenstad die van zichzelf al heel veel sfeer ademt door de mooie bouwwerken, gevels en grachten. Maar ook de verschillende pleinen geven Delft een stukje sfeer en karakter mee. Vooral in de zomer bruisen de Delftse pleinen, al is dat deze tijd wel met een hoop maatregelen rond de Corona pandemie, maar dat neemt niet weg dat er nog steeds volop sfeer en gezelligheid is te vinden op de Delftse pleinen. Met haar terrassen, vuurkorven, verlichting, muziek, eten, drinken en gezelligheid. Maar inmiddels zijn er ook steeds meer nieuwe kleine en ambachtelijke horecagelegenheden bijgekomen. Hier kan je op hun juist kleine en knusse terrasjes genieten van heerlijk eten en drinken en een op en top zomers gevoel.

Dit zijn onze favoriete Delftse terrassen:

De Beestenmarkt

Ik denk dat bijna iedereen die in de omgeving van Delft is opgegroeid op de Beestenmarkt zijn eerste biertje of wijntje heeft leren drinken. De Beestenmarkt staat bekend om haar plein. Omringd door grote bomen zit je op dit plein knus en beschut met uitzicht op de mooie gevels van de gebouwen om het plein. En in de zomer staat het plein vol met de terrassen van de verschillende uitbaters zoals de vertrouwde cafés Kobus Kuch en Belvedère, restaurant Spijshuis De Dis en Moeke Delft en nieuwkomers Brasserie Monastère en Plein 11. Dus op naar de Beestenmarkt, strijk neer op een van de gezellige terrassen en laat je verrassen!

Delft terrassen

Het doelenplein

Over LEF hebben wij al vaker geschreven. Dit Franse restaurant is uniek. Met haar concept, uitstraling en kaart, maar ook met haar locatie. Want het Doelenplein dat aan de rand van de Delftse binnenstad ligt is van zichzelf al sfeervol. Maar met de aankleding en het enthousiaste van de ondernemers die aan dit plein zijn gevestigd wordt het al snel bijzonder.

Er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd dus er is altijd wel wat te beleven.

Kleine knusse terrassen

Je vindt op veel meer plekken in Delft leuke terrassen. Zo ook in verschillende kleine steegjes en wat meer achteraf aan de rand van het centrum. Strijk bijvoorbeeld eens neer bij lunchroom Believe in de Breestraat en geniet van een van de heerlijke broodjes, gebak, borrelplank of visgerechten. En wat dacht je van de terrasboten van Sevenhills op de Achterom en ’t Stads-Koffyhuis op de Oude Delft. Ook is de tuin van Leonidas een echte aanrader. Geniet daar lekker van een uitgebreide high-tea.

terras Believe borrelplank

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen en met samenwerking met onze partners. Volg ons voor nog meer inspiratie op Facebook en Instagram. En wil je daarnaast nog kans maken op leuke prijzen? Meld je dan ook aan voor onze nieuwsbrief.