De beste escape room in Rotterdam

Geschreven op 13 juni 2024
Leestijd 4 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
Escape room in Rotterdam

partnercontentBen je klaar voor een avontuur vol spanning, mysterie en uitdaging? Stap binnen bij Live Escape Rotterdam en vind jezelf in een wereld vol spanning en raadsels. Deze escape rooms zijn ontworpen om je hart sneller te laten kloppen en je geest op scherp te zetten. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de beste escape room-ervaring in Rotterdam en laat jezelf onderdompelen in een wereld vol mysterie en spanning.

Soorten escape rooms bij Live Escape in Rotterdam

Live Escape Rotterdam biedt escape rooms aan van 60 minuten die speciaal voor 3-8 spelers gemaakt zijn. Ook zijn alle escape rooms in het Engels te beleven! Wel hebben ze allemaal een uniek thema en een eigen moeilijkheidsgraad! Begin jij klein of wil je jezelf gelijk uitdagen?

The Boiler Room Rotterdam

Dit is de eenvoudigste escape room bij Live Escape in Rotterdam, maar vergis je niet, ontsnappen zal alsnog echt pittig zijn. Volgens de laatste aanwijzingen zou Sophie hier binnen moeten zijn. Zonder te aarzelen betreden jullie het ketelhuis van een afgebrande flat. Binnen ontdekken jullie dat Sophie niet de eerste is die verdwenen is. Is dit gebouw wel echt verlaten? Kunnen jullie Sophie vinden en ontsnappen binnen 60 minuten? Anders wordt de volgende zoektocht naar jullie.

The Boiler Room heeft vanwege populariteit twee identieke kamers, waardoor je met maximaal 8 personen kunt spelen: 2 tegen 2 in aparte kamers of met z’n vieren in één kamer.

escaperoom in Rotterdam

The Safe House Rotterdam

Onverwachts zijn jullie ineens getuige van een illegale afrekening in de Rotterdamse onderwereld. Omdat jullie de belangrijkste getuigen zijn en onmisbaar voor de rechtszaak zijn, worden jullie ondergebracht in een safe house. Terwijl jullie je verschuilen in het safe house, blijkt het misschien toch niet zo veilig te zijn als het lijkt. Deze escape room is moeilijker dan The Boiler Room, maar makkelijker dan Lab13 en Room 1409.

The Safehouse

Lab13 Rotterdam

Als je een echt enge escape room zoekt, is Lab13 de escape room voor jou. Deze escape room is niet alleen moeilijk, maar ook echt spannend. In de jaren 50 voerden de Russen in Lab 13 experimenten uit waar je haren van overeind gaan staan. Volgens buurtbewoners is het lab echter nog steeds actief. Om internationale problemen te voorkomen, reageert defensie niet op deze geruchten. Daarom wordt een speciaal getraind burgerteam ingezet voor een eerste verkenning. Hebben jullie het lef om de uitdaging aan te gaan?

escape room in Rotterdam

Room 1409 Rotterdam

De geruchten over kamer 1409 van het Skyhotel in Rotterdam verspreidden zich snel. Sommigen geloven dat het er spookt, terwijl anderen denken dat het een publiciteitsstunt van het hotel is. Maar één ding is zeker: de meeste gasten die daar overnachten, checken nooit meer uit de volgende ochtend. Durven jullie de uitdaging aan en de waarheid te ontdekken? Boek dan Room 1409! Maar pas op, deze kamer is ‘moeilijk’ en niet aan te raden voor onervaren spelers.

live escape room Rotterdam

Hoe kom je bij Live Escape Rotterdam?

Het fijne aan Live Escape Rotterdam is dat het heel gemakkelijk te bereiken is. Op een kwartier lopen van het Centraal Station vind je deze spannende escape room al aan de Westblaakhof 15 naast de Subway. Loop vanaf centraal richting Holland Casino en volg de weg tot aan de Albert Heijn of Eendrachtsplein waar je dan linksaf gaat op de Westblaak, dan zie je vanzelf Live Escape aan de linkerzijde.

Liever met het OV? Vanaf Rotterdam Centraal kun je tram 8, 21, 23 en 125 nemen om zo in 6 minuten bij de Escape room te arriveren. Stap uit bij halte Rotterdam Beurs en loop om de McDonald’s heen richting de Westblaak, dan bevindt de Escape Room zich aan de rechterzijde.

Betaald parkeren is mogelijk naast het pand.

Reviews van Live Escape Rotterdam

Alle bezoekers van deze escape rooms zijn het over een ding eens: de escape rooms in Rotterdam van Live Escape zijn echt spannend. Het personeel wordt altijd als vriendelijk ervaren en de kamers zijn leuk en pittig.

Zo zegt Sven Javier: ‘’Vanaf het moment dat we arriveerden op de locatie, werden we hartelijk verwelkomd door een vriendelijke dame. De manier waarop ze het verhaal van de escape room bracht, was echt fantastisch en gaf een heerlijk griezelige sfeer, waarbij ik echt dacht: “Waauuuwww”. De ervaring in kamer 1409 was buitengewoon plezierig en ik zou het ten zeerste aanraden aan iedereen die het wil proberen.’’

Als je dus op zoek bent naar een spannende escape room met een echt goed verhaal, is deze escape room in Rotterdam niet te missen.


Credits foto’s: Live Escape Rotterdam

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.