De leukste kinderboeken voor Kinderboekenweek 2020

Geschreven op 15 september 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Kinderboekenweek

Van 30 september tot en met 11 oktober is het weer Kinderboekenweek! Kinderen zullen op school aan de slag gaan met boeken en het thema van dit jaar: “En Toen”? We gaan dus terug in de gechiedenis dit jaar. Maar thuis kan je natuurlijk ook aandacht besteden aan de Kinderboekenweek. Bijvoorbeeld door een leuk boek aan te schaffen. Want bij aankoop van Nederlandse kinderboeken van tenminste € 12,50 krijg je het boekenweekgeschenk van Arend van Dam. En wij maken je het in dit blog helemaal makkelijk, want zie je hier een leuk kinderboek, dan koop je die direct vanuit je luie stoel bij Paagman.

De leukste prentenboeken

Mylo Freeman maakte het kinderprentenboek van het jaar 2020. Je kan dit boek aanschaffen voor € 7,25. Maar er zijn ook een heleboel andere leuke prentenboeken waar jouw zoon of dochter urenlang plezier van zal hebben.

Alfabet – Charlotte Dematons

Kinderboekenweek

Charlotte Dematons heeft prachtige prentenboeken op haar naam staan, zoals Nederland en De Gele Ballon. Het leuke aan haar prentenboeken is dat er geen letter in staat. Het zijn allemaal kijk-boeken. En dat is heel goed voor de fantasie van kinderen. In Alfabet staan prachtige platen waarin kinderen allerlei dingen kunnen ontdekken. Maar ook ouders kijken graag mee in dit pareltje. Daarnaast kan je met de gratis bijpassende app nog veel meer uit het boek halen. Echt een aanrader voor de Kinderboekenweek.

Samen Hier – Oliver Jeffers

Oliver Jeffers is de maker van de populaire “Krijtjes” prentenboeken. Menig kind – en ouder – heeft gelachen om de verhalen van de waskrijtjes die niet heel gelukkig waren. Voor zijn pasgeboren zoontje maakte hij echter een heel ander soort prentenboek. Met Samen Hier wil hij uitleggen dat de wereld waarin wij leven een verwarrende plek kan zijn, dat het eigenlijk heel simpel is: als je aardig bent krijg je alles voor elkaar. Dit prachtige prentenboek met een bijzondere boodschap is een must-have voor alle jonge ouders met jonge kinderen. Ook een perfect cadeau voor in het kraampakket.

De Leeuw in de Muis – Rachel Bright

In het lieve prentenboek De Leeuw in de Muis gaat een klein muisje op zoek naar moed. Hij wil namelijk net zo moedig zijn als de brullende leeuw, dus hij gaat op bezoek om in de leer te gaan. Maar dan blijkt dat de leeuw ook niet altijd even dapper is.

Idje wil niet naar de Kapper – Michael Middelkoop

Kinderboekenweek

Idje heeft een enorme bos haar en dat is handig, want je kan daar alles in verstoppen. Vieze groente bijvoorbeeld, maar ook speelgoed. Idje vindt zijn haar ook handig omdat hij er allerlei vormen van kan maken. Maar dan is zijn moeder het zat en wil ze hem meenemen naar de kapper. Idje en zijn magische afro bedenken van alles om onder het kappersbezoek uit te komen. Maar zal het hem ook lukken? Lees dat maar in Idje wil niet naar de Kapper.

De leukste kinderboeken voor wat oudere kinderen

Je hebt twee soorten kinderen: kinderen die dol zijn op lezen en boeken verslinden en kinderen die met geen stok aan het lezen te krijgen zijn. De Kinderboekenweek zorgt ervoor dat er rondom boeken leuke thema’s zijn. Bij die thema’s horen opdrachten, voorstellingen etc. Zo wordt lezen toch interessant gemaakt. Ook voor kinderen die niet van boeken houden. Wij hebben voor allebei leuke boeken gevonden!

De Gorgels Waargebeurd – Jochem Myjer

De leukste cabaretier van Nederland heeft alweer een aantal boeken op zijn naam staan en zijn nieuwste boek: De Gorgels Waargebeurd. Dit boek is helemaal in het thema van de kinderboekenweek. Het is een invulboek dat je kind samen met de familie kan schrijven. Zo ontstaat er een stamboom en dat is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam! Dus ga op zoek naar je eigen geschiedenis met de Gorgels!

Superkrachten voor je Hoofd – Wouter de Jong

Kinderboekenweek

Wouter de Jong miste een boek waarin kinderen een soort gebruiksaanwijzing krijgen voor hun eigen hoofd. Dus schreef hij er zelf een! Met Superkrachten voor je Hoofd gaat jouw kind leuke challenges aan, interessante experimenten doen en mooie verhalen lezen. Kortom: Mindgym voor je hoofd! Kinderen krijgen hier 15 skills de ze gelukkig maken.

Het Ministerie van Oplossingen – Sanne Rooseboom

Inmiddels heeft Sanne Rooseboom 4 delen in deze reeks geschreven. In het boek Het Ministerie van Oplossingen krijgt de 11-jarige Nina een brief onder ogen die haar vader (een postbode) heeft meegebracht. Hij is geadresseerd aan Het Ministerie van Oplossingen en haar vader heeft geen idee waar hij deze brief moet brengen. Nina en haar vrienden openen de brief stiekem en lezen dat hij van de 9-jarige Ruben is. Hij wordt gepest. Ze besluiten Ruben te gaan helpen en komen er achter dat het Ministerie van Oplossingen echt bestaat!

De Magische Apotheek – Anna Ruhe

Lucie is verhuisd naar een oude villa waar het vreemd ruikt. Maar wel lekker! Als ze een sleutel ontdekt die nergens op past, besluit ze met haar broertje en buurjongen Mats op onderzoek uit te gaan. Ze vinden een geheime kamer die een magische apotheek blijkt te zijn! Inmiddels zijn er nog meer delen van de Magische Apotheek verschenen. Voor de liefhebbers van Harry Potter echt een must-read!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste boekentips? Volg OpstapmetLisa dan op Facebook, Instagram en de nieuwsbrief!