Lekker winkelen in Den Haag en omgeving

Geschreven op 15 juni 2023
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Winkelen in Den Haag uitgelicht

We hebben een nieuwe blogserie voor je gemaakt waarin winkelen de hoofdrol speelt! In dit blog nemen we je mee uit winkelen in Den Haag en omstreken!

De Haagse Binnenstad

Winkelen in Den Haag

Dé shopplek bij uitstek in Den Haag is natuurlijk de Haagse Binnenstad. Zelf vind ik dit een fijne plek, al heb ik wel altijd het gevoel dat het niet helemaal af is. Altijd wordt er wel ergens aan gewerkt. Dat kan voor buitenstaanders een wat rommelige indruk geven. Tip: zoek de rust op! Winkelcentrum Noordeinde zit vast aan de Haagse Binnenstad, maar toch hangt er een heel andere sfeer. De winkels zijn er ook wat meer chic. De Passage is natuurlijk ook een aanrader, want die is prachtig. Wist je dat er boven de winkels in De Passage mensen wonen? Helemaal leuk zijn de winkels en de terrasjes van De Haagse Bluf. Je kan daar onder andere culinair genieten bij de Foodhallen, maar op het dakterras van Grand Café Haagse Bluf is het ook prima vertoeven! Je moet er even een trapje voor op, maar dan heb je ook wat!

Nog meer inspiratie opdoen over leuke terrassen in de binnenstad van Den Haag? Lees dan ook dit blog.

Nog meer leuks in de Haagse Binnenstad

Winkelen in Den haag

Nog zo’n leuke winkelstraat is het Lange Voorhout die overloopt in de altijd gezellige Denneweg. Hier vind je winkels als Madeleine Lingerie en O my Bag. Ook de Oude Molstraat is hier vlakbij. Je vindt in deze straatjes leuke terrassen en niet alledaagse winkeltjes. Het is er allemaal nét even een beetje anders. Dankzij de mooie gebouwen voelt het ook meteen heel anders, bijna buitenlands aan. Combineer je bezoek aan de Haagse Binnenstad ook meteen met een bezoek aan de Pathé Buitenhof (tegenover het Binnenhof) of strijk neer op een terras op het vernieuwde de Plaats (ook tegenover het Binnenhof). Bij de Amsterdamse Veerkade vind je de Haagse wijk Chinatown. Je kan hier echt heerlijk eten. Rondom de Haagse Binnenstad zijn prachtige historische gebouwen te vinden zoals natuurlijk het Binnenhof, Paleis Noordeinde, het Mauritshuis en de Gevangenpoort. De winkels in de Haagse Binnenstad zijn, behalve de Passage, niet overdekt.

Mocht je meer willen lezen over een dagje Den Haag, lees dan het blog Op stap met Susanne in Den Haag.

De Frederik Hendriklaan

Winkelen in Den Haag

Winkelen op de Frederik Hendriklaan, of De Fred, is altijd een feestje. Dit winkelcentrum in het Haagse Statenkwartier doet chic aan, maar dan op een gezellige en ongedwongen manier. Naast de bekende winkelketens vind je er kleine bijzondere winkeltjes waar je de mooiste cadeaus kan vinden en de lekkerste dingen kan snoepen. Uiteraard kan je er ook terecht voor vers brood, lekkere vleeswaren en de heerlijkste kazen.

De Haagse Markt

Misschien niet je eerste keuze als je een dagje gaat winkelen in Den Haag, maar zeker de moeite van het bezoeken waard. De Haagse Markt is uitgegroeid tot een Haags begrip én is ook nog eens de grootste markt van Europa! Omdat Den Haag erg multi-culti is, vind je hier allerlei exotische producten. Soms zelfs producten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Maar ook voor kleding, schoenen en tassen kan je er terecht. Je waant je er echt even op een bazaar ergens ver hier vandaan!

Winkelen aan zee

winkelen in Den haag

Kijkduin, aan het strand, is helemaal vernieuwd. Nieuw Kijkduin is nog volop in aanbouw, maar wordt zeker prachtig! De boulevard wordt helemaal vernieuwd en er zullen binnenkort allemaal nieuwe winkels en gezellige restaurantjes verschijnen. En dat vlak aan zee, wat een heerlijke plek! Een van onze nieuwste locaties Breeze Boutique zal hier binnenkort haar deuren openen. Hun prachtige zomerse kleding, schoenen en tassen zijn al volop te koop in hun webshop. Voor wie nu alvast wil shoppen aan het strand kan terecht bij de Palace Promenade van Scheveningen. En als je daar dan toch bent, vergeet dan zeker niet even de Pier te bezoeken. Je heb hier een prachtig uitzicht op zee en je kan er ook nog eens lekker eten en winkelen!

Shoppen in het Westland

Den Haag ligt vlakbij het Westland. Dit is het tuinbouwgebied van Nederland, maar in het Westland kan je ook lekker shoppen. Je hebt hier veel boetiekjes en unieke winkeltjes vinden. Ook kan je er fijn een terrasje pakken en bijkomen van al het geshop. Onze gastblogster Ingeborg, die zelf in het Westland woont, heeft eerder een leuke blog geschreven over Shoppen in het Westland.

The Westfield, Mall of the Netherlands

winkelen in Den Haag

Onder de rook van Den Haag vind je Leidschendam. Vroeger was Winkelcentrum Leidschenhage al een geliefde uitvalbasis voor mensen uit Den Haag en omgeving voor een dagje shoppen, maar sinds de verbouwing is dat helemaal het geval! The Westfield, Mall of the Netherlands is megagroot! Je vindt er heel veel verschillende winkels, restaurantjes en een grote bioscoop. Als je wilt zou je hier de hele dag zoet kunnen zijn. Nieuw hier is het Youseum. Hier vind je alles om jouw Instagram foto’s en TikTok filmpjes nóg bijzonderder te maken. Leuk voor tieners!

Dit blog over winkelen in Den Haag is redactioneel tot stand gekomen en in combinatie met partnercontent. Wil je op de hoogte blijven van onze tips en blogs? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram. Wil je daarnaast ook nog kans maken op leuke prijzen? Meld je dan vandaag nog aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!