Een avond vol culinaire verrassingen bij Restaurant 1397 in Bergen op Zoom

Geschreven op 12 oktober 2021
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
culinair genieten bij Restaurant 1397

Onlangs brachten wij een bezoek aan Restaurant 1397 in Bergen op Zoom voor een prachtig diner. Een sfeervol restaurant gevestigd in het historische pand van Grand Hotel de Draak. We hebben hier genoten van een heerlijk diner vol met overheerlijke verrassingen.

Restaurant Hemmingway omgedoopt tot Restaurant 1397

Restaurant 1397 draagt haar naam sinds 6 september 2021. En met een reden. De naam refereert namelijk aan het jaar 1397, het oudste jaar waarin het bestaan van de oorspronkelijke herberg terug te vinden is in de geschiedenisboeken. Met deze nieuwe naam, eert het restaurant de geschiedenis van het pand, waarin de gasten kunnen genieten van een hoog niveau van fine dining.

Grand hotel de Draak

Een avond vol verwennerij

Op de dag van ons bezoek werden wij gastvrij ontvangen door de gastvrouw van het hotel. Naast ons restaurant bezoek, bleven wij namelijk ook een nachtje in het hotel slapen zodat wij allebei konden genieten van het diner en ons laten verrassen van het complete menu (en bijbehorende alcoholische versnaperingen) dat voor ons bereid werd. We kregen een mooie, ruime en moderne kamer tot onze beschikking waar we ons installeerden en opfristen voor het diner. In de lobby werden wij hartelijk verwelkomd door Imad Khalfioui, de maître van Restaurant 1397 dat zich in de naastliggende ruimte bevindt. We kregen een aperitief en al snel een heerlijke amuse die ons nieuwgierig maakte naar wat ons allemaal te wachten zou staan.

aperitief in de lobby van Hotel de Draak

Een verrassingsmenu van een culinaire hoogstand

Wij kregen deze avond ‘Menu 1397’. Aan tafel vroeg de maître of wij vooraf het menu al wilden bekijken of dat we het tot het eind een verrassing wilden laten. Nu laten wij ons graag verrassen! Zo bestond een van de amuses uit een kibbeling van bloemkool met Joppie saus, en het smaakte heerlijk! Origineel, lekker én een culinair hoogstandje. Naast de verschillende amuses bestond het menu uit 6 gangen waarbij ieder gerecht vol zat met heerlijke smaakcombinaties, prachtige kleuren en verrassende structuren.

Zo werd er een crème cru met rode biet en groene appel geserveerd. Kwartel met lardo, sambai en little gem. Rog met kombu en groene asperge. Truffel met een gepekelde eidooier en een heerlijk Hollands kalf. Alle gerechten werden ondersteund met een op maat samengesteld drankarrangement, dat niet alleen de verwachte prachtige wijnen bevat, maar als start ook een verrassende cider. Wij sloten ons diner na het dessert van mango met roze peper, Valrhone en lychee af met koffie en thee. Althans, dat dachten wij. Maar ook hier werden wij weer verrast door verschillende friandises die ook weer stuk voor stuk zo lekker waren dat je de vingers erbij opeet.

fine dining bij Restaurant 1397

Gastvrijheid zonder grenzen

De hele avond hebben wij ons heel goed vermaakt. Uiteraard genoten we aan tafel van elkaars gezelschap. Maar de oprechte vriendelijkheid, service en gastvrijheid van het team van Restaurant 1397 heeft hier ook erg aan bijgedragen. Voorafgaand van het diner kwam Chef Torben Bouterse zich aan ons voorstellen en ons welkom heten. Ook maakte maître Imad op een heel professioneel persoonlijke wijze tussendoor een kort praatje, vertelde ons uitgebreid over de gerechten en ondersteunende dranken en gaf ons de vrijheid om te genieten van het eten en van de avond. Ook aan het eind van de avond maakte de Chef even tijd voor ons vrij om bij de koffie te informeren of we van de avond hadden genoten. En dat was zeker het geval! Bij vertrek kreeg ik het menu van de avond mee in een stijlvolle met het logo van het restaurant verzegelde menukaart. En bij het openen van het menu zag ik dat deze kaart voor mij gepersonaliseerd was. Wat een leuk en bijzonder detail!

menukaart Restaurant 1397

Hotel de Draak is zeker een bezoek waard

Aan het eind van de avond trokken wij ons terug in de hotelkamer. En de kamer zag er niet alleen uit alsof het van alle gemakken was voorzien, het was ook zo. En het bed lag ook nog eens heerlijk! De volgende morgen hebben wij nog even genoten van het uitgebreide ontbijtbuffet om ons weer richting huis te begeven.

hotelkamer Grand Hotel de Draak

Wat mij betreft is Hotel de Draak bij een volgend bezoek aan Bergen op Zoom zeker voor herhaling vatbaar. Al helemaal in combinatie van een heerlijk culinair diner bij Restaurant 1397. Fine dining op top niveau!

Team 1397 en De Draak, bedankt voor jullie gastvrijheid en dat wij mochten genieten van jullie culinaire kunsten en oprechte gastvrijheid. Wij komen erg graag weer terug!


Dit blog is redactioneel tot stand gekomen vanuit een samenwerkingsverband. Volg ons op Facebook en Instagram voor nog meer tips en leuke blogs. Wil je daarnaast ook nog kans maken op leuke prijzen? Meld je dan ook meteen aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief