High tea bij Hotel des Indes

Geschreven op 22 november 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Op 1 november was Sonja alweer 5 jaar in dienst bij OpstapmetLisa en dat moest gevierd worden! Als verrassing werd ze meegenomen naar Hotel des Indes voor een luxe high tea. Zij was nog nooit binnen geweest in dit mooie en bekende hotel. Hoe dat was, lees je in dit blog.

Van stadspaleis naar hotel

Ik dacht eerst dat een grapje was: lunchen bij Hotel des Indes! Ik bedoel, hoe gaaf is dat?! Als geboren en getogen Haagse kende ik het hotel natuurlijk wel, maar ik dacht altijd dat het boven mijn stand was. Het historische Hotel des Indes is gebouwd in 1858 in opdracht van baron Van Brienen, adviseur van Koning Willem III. Hij wilde naast zijn eigen paleis een stadspaleis midden in de Haagse binnenstad om feesten te kunnen geven. Na zijn dood werd het pand verkocht, volledig verbouwd en als hotel geopend. Bij de opening in 1881 door Prins Frederik van Oranje, kreeg het de naam Des Indes. Het is vernoemd naar het gelijknamige hotel op Batavia, Nederlands Indië. Het hotel heeft veel aanzien en is daarom een geliefde locatie geweest voor veel beroemdheden zoals Mata Hari, Josephine Baker, Mick Jagger, Prince en Michael Jackson.

Hotel des Indes

Luxe high tea

Bij binnenkomst werden we welkom geheten door de piccolo van het hotel die onze jassen aannam. Je schijnt zelfs je auto te kunnen laten wegzetten! Dat hebben wij niet gedaan, maar het kan dus. We werden naar ons tafeltje gebracht waar onze eigen serveerster alvast wat uitleg gaf over de high tea. De high tea bij Hotel des Indes bestaat uit verschillende gerechten die worden verdeeld over drie gangen. Zo begin je met hartige koude gerechten. Deze bestonden onder andere uit een kleine quiche, een sandwich paprika humus en geitenkaas, een wrap met zelfgemaakte eiersalade en een broodje zalm met wat roomkaas. Daar werd een witte thee met sinaasappel en kaneel bij geserveerd. Dit paste perfect bij de gerechtjes. Zeker het “pitje” van de paprika humus kwam goed naar voren bij deze thee. Wij vroegen of we tussen de gangen door nog een keer extra thee geserveerd konden krijgen zodat we extra lang van de high tea konden genieten. Dat was een goede keuze!

Hotel des Indes

Hartig en zoet

De tweede gang van de high tea bij Hotel des Indes was een warm hartig gerecht met heerlijke tempura garnalen die heerlijk op smaak waren gebracht. We waren ook allebei verbaasd hoe je van zoiets simpels als een bietje iets bijzonders kon maken. Bij deze gang kregen we een groene thee met gember en citroengras. Dit paste perfect bij het exotische gerechtje. De laatste gang was een plateau vol heerlijke zoetigheden. Zo waren er scones met mascarpone en rood fruit jam, een brownie muffin, lekkere kleine taartjes met onder andere citroen en hazelnoot, een macaron en een taartje met passievrucht. Bij de zoete gang kregen we zwarte thee met smaken die ook weer perfect samengingen met al het lekkers.

Hotel des Indes

Wat een leuke ervaring!

Heb je een speciale gelegenheid of wil je eens echt iets bijzonders doen? Reserveer dan een high tea bij Hotel des Indes in Den Haag. De locatie is prachtig en je voelt je er echt speciaal. De high tea is daarnaast ook nog eens heerlijk, dus je wordt op alle mogelijke manieren flink in de watten gelegd! Dank je wel, Ester voor dit bijzondere cadeau!


Credits foto’s: OpstapmetLisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.