Leuk picknicken op de leukste picknickplekken

Geschreven op 10 april 2022
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Picknicken op picknickplekken

Het is lente! Hoe leuk is het dan om eens een picknickmand vol lekkers mee te nemen? Wij hebben de leukste en mooiste picknickplekken van Nederland voor je op een rij gezet. Hier kan je gegarandeerd heerlijk genieten van buiten zijn en van elkaar. Dit zijn onze picknick ideeën:

Ackerdijkse Plassen

Vlakbij Rotterdam, in Pijnacker-Nootdorp, ligt een pareltje verborgen. De Ackerdijkse plassen zijn heerlijk om even alle drukte te ontlopen. Je kan hier heerlijk wandelen, maar ook geweldig fijn picknicken.

Midden-Delfland

Nog zo’n plek waar je heerlijk de drukte van de stad achter je kan laten is het groene gebied in Midden-Delfland. Midden-Delfland is te vinden in de buurt van Rotterdam en Den Haag. Je kan hier geweldig wandelen en fietsen, maar ook picknicken! Dus neem je kleedje mee en geniet van de rust en stilte om je heen!

Picknicken op picknickplekken

Paleistuin Den Haag

Tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Archief, ligt heel goed verscholen een prachtig chique park. De Paleistuin is gewoon open voor het publiek. Je kan hier prima picknicken en tegelijkertijd genieten van de eeuwenoude eikenbomen, bloemen en vijvers. Omdat de Paleistuin bij het grote publiek nog niet zo bekend is, is het er heerlijk rustig!

Park Clingendael Den Haag

Nog een prachtige, rustige plek in Den Haag is Park Clingendael. Hier kan je echt heerlijk picknicken. Zo kan je in het bos picknicken, maar je kan er ook voor kiezen om je kleedje neer te leggen bij het monumentale pand of op een van de andere grasplekken, bijvoorbeeld langs het water.

Eiland van Brienenoord

Nog zo’n verstopt juweeltje vind je in Rotterdam. Goed verschanst achter een industrieterrein ligt het Eiland van Brienenoord. Een groene oase midden in de drukke stad. Omdat het aan de Maas ligt, kan je er lekker picknicken aan het water. Eiland van Brienenoord is een prachtig natuurgebied vol vogels, vlinders en als je geluk hebt zie je zelfs Schotse Hooglanders!

Picknicken op picknickplekken

Het Dakpark in Rotterdam

Rotterdam heeft nog een heel fijne en bijzondere picknickplek. Een heel bijzondere ook! Deze picknickplek kan je namelijk vinden op het dak van winkelcentrum BigShops aan de Vierhavenstraat. Het Dakpark is met haar 1200 meter het grootste dakpark van Europa! Je kan er heerlijk picknicken en je mag er zelfs barbecueën!

De Picknickplek van De Vreemde Vogel in Vlaardingen

De Vreemde Vogel is een superleuke plek in Vlaardingen. Je kan er niet alleen vakantie vieren maar je kan er ook van alles doen! Zo is er een fantastische escaperoom (die erg geschikt is voor kinderen), spelen en lunchen. Maar ook picknicken! Er hangt altijd een relaxte (vakantie)sfeer!

Vreemde Vogel picknick

Amsterdamse Bos

Picknicken in het Vondelpark in Amsterdam is gezellig, maar vooral heel druk. Wil je in Amsterdam rustig picknicken, dan kan je beter naar het Amsterdamse Bos gaan. Daar is maar liefst 1000 hectare natuur midden in de stad! Breng dan ook gelijk een bezoek aan Geitenboerderij Ridammerhoeve. Helaas is de geitenboerderij wel nog gesloten, maar de winkel waar ze allerlei lekkers verkopen is wel gewoon open! Die lekkere dingen kan je meteen kan gebruiken tijdens je picknick! Neem wel je pinpas mee.

Wilhelminapark Utrecht

Voor wie in de buurt van Utrecht woont, is het Wilhelminapark een goede uitvalsbasis om lekker te picknicken. Dit monumentale stadspark is prachtig groen vol oude bomen en een prachtige fontein. Je komt hier helemaal tot rust. Dus picknickkleed en lekkers mee en vooral genieten!

Picknicken op picknickplekken

Vul de picknickmand met veel lekkers

Om het extra speciaal te maken, kan je ook van de inhoud van de picknickmand iets bijzonders maken. En nee, dit hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn! Dus geen boterhammen en pakjes limonade voor de kinderen, maar (gezonde) lekkernijen als picknick gerechten. En je mag de volwassenen ook best een beetje verwennen. Dus een flesje wijn mee in de koelbox mag best. We hebben een paar ideeën voor je verzameld:

Een leuke, maar snelle picknickmand

 • Verschillende smaken smoothies uit het koelschap van de supermarkt
 • Croissantjes van de bakker
 • Wraps belegd met wat pesto, kipfiletbeleg en een beetje rucola
 • Wraps belegd met roomkaas en gerookte zalm
 • Stokbrood (met brie of salami beleggen)
 • Mini muffins
 • In stukken gesneden watermeloen
 • Borrelhapjes zoals gehaktballetjes, kaasblokjes, plakjes worst, olijven, tomaatjes, druiven etc.
 • Flesje wijn (wit of rozé)
 • Fles water (met of zonder bubbels)

Maak het extra bijzonder

Picknicken op picknickplekken

Wil je flink uitpakken? Dan vind je hier verschillende leuke recepten voor picknick hapjes in jouw picknick mand

En wil je het echt helemaal lui doen, kan je natuurlijk altijd nog een picknick bestellen. Er zijn verschillende prachtlocaties in het land, waar je mooie picknick plekken vind waarbij je jouw picknick mand tot aan de rand gevuld met lekkers kan bestellen.

Checklist voor het picknicken

Natuurlijk ook even een checklist voor waar je allemaal aan moet denken als je gaat picknicken.

Picknicken op picknickplekken

 • Vergeet geen zonnebrand mee te nemen!
 • Zonnebril en petjes/hoedjes. Vooral kinderen verbranden snel op de bol!
 • Mandje met veel lekkers. Vergeet geen aluminiumfolie mee te nemen om af te dekken.
 • Tekenpincet, uitzuigsetje (voor wespen- en bijensteken) en muggenzalf.
 • Kleedje/grote handdoek. Eventueel extra handdoek om zoon- of dochterlief mee af te drogen.
 • Parasol
 • Speelgoed
 • Leuk boek, leg die telefoon even aan de kant!

 

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox