Leuke concerten in de Arena

Geschreven op 23 juli 2018
Leestijd 6 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Wat een bofkont ben ik! Ik heb in heel korte tijd twee topconcerten mogen bezoeken in de Amsterdam Arena (officieel tegenwoordig de Johan Cruijff Arena)! Deze leuke concerten waren van Ed Sheeran op 28 juni en Kensington op 14 juli!

Ed Sheeran

We hebben met twee computers, twee tablets en een telefoon klaargezeten om kaarten voor het concert van Ed Sheeran te kunnen kopen. Het was ons het jaar ervoor ook gelukt voor Adele, dus we verwachtten er niet al te veel van. Het concert was uiteraard binnen een mum van tijd uitverkocht. Maar het is ons gelukt! We hebben gewoon kaarten op de tribune in vak 104!

Wat een drukte!

Helaas schoot het eten er bij in toen we op 28 juni het concert van Ed Sheeran (Ed, want dat is makkelijker) bezochten. Er stond namelijk een gigantische file op de heenweg dus onze reservering bij Gusto, World of Pizza, moesten we helaas afbellen. Mijn vriend komt vaak in de Arena omdat hij Ajax fan is. Hij weet dus ook de beste parkeergarages te vinden. Wij parkeerden de auto daarom in de Plaza Arena parkeergarage (P10). Vanaf daar is het een minuut of tien wandelen naar het stadion, maar veel minder mensen weten deze garage te vinden. Je hebt dus eigenlijk (bij evenementen zoals concerten) altijd wel plaats. Volgens mijn vriend is dat bij voetbalwedstrijden trouwens wel anders. De kosten van een evenementen parkeerticket zijn € 12,50. Je kan je kaart vooraf al aanschaffen, zodat je niet na afloop van het concert in de rij hoeft.

Even wat eten

We waren gelukkig ruim op tijd in de Arena, want we wilden graag het voorprogramma (Anne-Marie) zien. We moesten naar binnen via de hoofdingang (ingang E) en dat is eigenlijk best wel relax. Wel moesten we ons legitimeren want de kaarten voor Ed Sheeran waren op naam. Nu is het op de hoofdtribune allemaal nét even iets comfortabeler dan op de gewone tribunes. De stoelen zijn wat zachter, maar ook de horeca is een tikkeltje luxer. Zo was het helemaal niet zo heel erg om daar te moeten eten. De friet en de hotdog gingen er prima in en bij de bar was het helemaal niet druk.

Concerten Ed Sheeran Aankondiging

Het concert zelf

Het concert zelf was uiteraard geweldig, al schrok ik wel van de kwaliteit van het geluid. De gesproken stukken waren bijna niet te volgen vanwege de galm. Meestal doen wij tijdens concerten oordopjes in, maar dat werkte bij dit concert totaal niet. Gelukkig was het geluid niet heel hard. Ik vind het trouwens knap dat 1 iemand op het podium zoveel mensen bij de les kan houden. Het publiek was wel een beetje lauw in het begin, maar dat kwam denk ik ook omdat het vrij licht was in het stadion. Ik moet zeggen dat iedereen pas los ging toen Robbie Williams ineens op het podium stond. We waren even allemaal perplex! Daarna was het echt wel een feestje, maar het duurde dus wel even voor het feestje op gang was. Al met al was ik een tikkeltje teleurgesteld, maar dat lag niet zozeer aan Ed. Ik had gewoon hele hoge verwachtingen.

Rocken met Kensington

Ik had wel al lang gezien dat er een concert van Kensington zou komen in de Arena, maar omdat dat vlak na Ed Sheeran zou zijn, keek ik daar niet serieus naar. Totdat mijn vriend ineens appte dat er extra kaarten beschikbaar waren gekomen. Ook grappig: die kaarten waren in hetzelfde vak als bij Ed. Na wat wikken en wegen besloten we ervoor te gaan. Niet omdat we Kensington niet goed vinden, maar omdat een heel concert Kensington misschien een beetje too much is. Toen Direct ook nog in het voorprogramma stond wisten we het zeker, die oordoppen MOETEN mee, haha.

Concerten kensington vuur

Wederom hetzelfde riedeltje

We besloten het exact hetzelfde aan te pakken als bij Ed. We parkeerden weer de auto bij P10 en we aten een frietje bij de hoofdingang. Wel hadden wat meer mensen onze parkeergarage ontdekt, maar we waren dan ook wat later daar. Weer liepen we dezelfde route naar de Arena en weer gingen we via dezelfde ingang naar binnen. Kensington had het wel slim gedaan: ze hadden doeken aan de zijkanten gehangen waardoor het iets donkerder was dan bij Ed. Bij Direct merkten we meteen al dat het geluid 100 keer beter was dan bij Ed. We hielden ons hart daar wel een beetje voor vast want we hadden de kaarten voor Kensington namelijk gekocht voordat we bij Ed waren geweest. En een galmend rockconcert is geen pretje.

Een groot feest

Wauw, wat een concert! Kensington maakte er echt een knalfeest van! Compleet met vuurwerk, vuur en confetti. En goede muziek natuurlijk. Kensington had helemaal geen gastoptreden nodig om het publiek los te laten gaan. Het was zeker niet too much en naarmate het einde werd het concert steeds beter. We hebben vanaf de tweede helft eigenlijk alleen maar op de tribune gestaan. Kensington heeft er echt twee nieuwe fans bij! Na afloop moesten we echt even bijkomen van het spektakel en deden we nog even een drankje in de bar bij de hoofdingang. Het fijne daar aan was ook dat de meeste mensen al vertrokken waren zodat wij bijna zonder verkeersopstoppingen weer bij de snelweg waren. Het was een topconcert!

Concerten Kensington begin

Dingen te doen bij de Arena

De komende tijd staan er vooral voetbalwedstrijden op de kalender van de Arena, maar je kan ook in de vakantie leuke dingen doen daar. Neem je kinderen bijvoorbeeld mee op Kidstour. Je kinderen moeten natuurlijk wel een beetje fan zijn. Deze tour is geschikt voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar en kost € 16,50 per kind en € 11,- per begeleider. Tijdens de tour kom je echt overal: in de spelerstunnel, in de kleedkamers, noem maar op! Echt even een kijkje in de keuken van Ajax. En als klap op de vuurpijl mogen jouw kinderen ook een potje voetbal spelen op het echte veld! Het is een echte belevenis. Na afloop kan je ook nog een lekker kidsmenu gaan eten bij de FEBO. Wil je voorafgaand aan jouw concert ergens anders een hapje eten? Wij geven je tips voor leuke restaurants in de buurt van de Arena en de Ziggo Dome.