Beestachtig leuke uitjes met dieren

Geschreven op 31 mei 2022
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Uitjes met dieren

Gek op dieren? Dan is dit echt een blog voor jou. Want wij hebben leuke uitjes verzameld met dieren in de hoofdrol.

Stichting De Paardenkamp

Stichting De Paardenkamp in Soest is een bijzondere plek. Hier genieten 120 paarden en pony’s van hun oude dag. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de bewoners. Er worden ook regelmatig leuke activiteiten georganiseerd zoals een markt of een open dag. Of kom gewoon lekker knuffelen met een dier op leeftijd, want daar zijn ze gek op. Op de website zie je een heel overzicht van de huidige bewoners. Superleuk om eens te bekijken voordat je ze gaat bezoeken. Misschien herken je ze wel!

Uitjes met dieren

Tussen de alpaca’s en de herten

Alpaca’s zijn supergrappige dieren. Bij Zonneveld Alpaca’s in Tiendeveen kom je letterlijk oog in oog te staan met ze. Zo kan je met ze gaan wandelen, meedoen aan een “feed and greet” en je kan er zelfs overnachten zodat je letterlijk tussen de alpaca’s slaapt! Hebben deze dieren jouw hart ook gestolen? Dan is dit zeker een aanrader om te doen. Wil je herten in het wild zien? Dan is een wandeling in de Waterleidingduinen Vogelenzang een aanrader. Deze duinen zijn onderdeel van de Amsterdamse Waterleidingduinen en het is een ware oase voor vogels en dieren. De kans dat je herten ziet in dit gebied is heel groot!

Uitjes met dieren

Slapen bij de koeien

Naast slapen tussen de alpaca’s kan je ook overnachten tussen de koeien! Maak je geen zorgen, je hoeft echt niet in de stal te slapen, je slaapt namelijk in heuse grondulows. Die zijn hartstikke luxe maar je moet niet raar staan te kijken als er een koe in je voortuin staat te grazen. Of op je dak. Deze grondulows vind je in Heeten (nabij Deventer) bij Koe in de Kost. Kom je met een grotere groep? Dan zijn er ook leuke groepsaccomodaties. En zelfs minder validen kunnen hier een heerlijk weekend weg beleven in het rolstoelvriendelijke boerderijhuis.

Uitjes met dieren

De Knuffelboerderij

We blijven even bij de boerderijdieren, want in het Gelderse Uddel vind je De Knuffelboederij. Je kan daar tegen betaling anderhalf uur lang lekker knuffelen met de dieren. Ze zijn het gewend en ze vinden het heerlijk. Inbegrepen is een rondleiding, koffie/thee/fris en wat lekkers. Een heel ander soort boederij is de Struisvogelboederij Monnikenwerve in Sluis (Zeeland). Struisvogels zijn misschien wat minder knuffelig, het zijn wel interessante dieren en de rondleiding is echt heel leuk!

Uitjes met dieren

Flamingo’s spotten!

Van november tot eind maart is het mogelijk om wilde flamigo’s te spotten in Nederland! Of eigenlijk net over de grens bij Duitsland. Natuurgebied Zwillbrocker Venn ligt ten oosten van Groenlo en Eibergen. Hier broeden echte wilde flamingo’s! In de wintermaanden trekken ze vaak even de grens over naar ons eigen Nederland om te overwinteren, aangezien onze winters over het algemeen mild zijn. Sowieso een mooi gebied om eens naartoe te gaan en als kers op de taart kan je dus flamingo’s zien!

Uitjes met dieren

Eekhoorn Experience

In Exotisch Tuincentrum De Evenaar kan je vanaf eind maart deelnemen aan de Eekhoorn Experience. In een 10.000 m² grote bamboetuin zijn wel 15 soorten eekhoorns te vinden. Je kan ze zelfs voeren! Superleuk om een keer te doen! Naast kleine dieren ook reptielen zien? Dat kan bij Avonturia de Vogelkelder in Den Haag. Eigenlijk is dit een beetje een uit de hand gelopen dierenwinkel, maar het is echt ideaal voor een kort uitje. Naast knaagdieren, reptielen, vissen en vogelspinnen kunnen kinderen ook avonturen beleven in Mappa Mundia. Dit is een indoor mini-zoo waar kinderen met een echte landkaart op onderzoek uitgaan.

Uitjes met dieren

Zeehonden zien

Ben je in het noorden van het land, dan mag een bezoek aan Zeehondencentrum Pieterburen natuurlijk niet ontbreken. Wil je de dieren liever in het wild spotten, dan is wadlopen een aanrader. Zo wordt er een speciale Zeehonden-wadlooptocht georganiseerd. Mocht je de pech hebben en geen enkele zeehond zien, dan is het toch een leuke, mooie en leerzame tocht! Deze wadlooptocht is een echte gezinstocht. Zelfs opa en oma kunnen mee!

Uitjes met dieren

Nog meer leuks met dieren

Naast al deze tips zijn er natuurlijk nog veel meer leuke uitjes met dieren te bedenken. Bezoek bijvoorbeeld eens een kleine dierentuin of laat je verbazen in een mooie vlindertuin. Daarvan zijn er meerdere in Nederland! Oh ja, en het Groote Museum van Artis opende onlangs haar deuren voor het publiek na 75 jaar gesloten te zijn geweest. Combineer je bezoek aan dit museum met een bezoek aan de dierentuin. Je ziet het: er zijn meer dan genoeg leuke uitjes met dieren!


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox