De leukste wandelgebieden met speeltuin

Geschreven op 1 februari 2024
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
kind op schommel

Het is weekend of je hebt een dag vrij met je kinderen en je wilt er op uit. Je wilt lekker naar buiten want het is droog. Maar wat ga je dan doen? Je wilt zelf een fijne wandeling maken of lekker neervlijen op een terrasje, terwijl je kinderen vooral willen rennen, klimmen en klauteren. Wij zijn voor je op zoek gegaan naar de mooiste wandelgebieden met de leukste speeltuinen voor je kinderen.

Monkeybos in Meijendel Wassenaar

Meijendel is het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland. Dit prachtige natuurgebied strekt zich uit tussen Scheveningen, Den Haag en Wassenaar, en bestaat overwegend uit open duinlandschap, waterpartijen, bossen en kilometers lang zandstrand. Een gebied waar volop fiets-, wandel-, en ruiterroutes te vinden zijn. Kom je met de auto? Wanneer je via Wassenaar naar Meijendel rijdt tref je een slagboom. Passeer deze en je ziet, terwijl de weg je naar de parkeerplaats leidt, al een mooi stuk van het duinlandschap. De parkeerplaats grenst aan Boerderij Meijendel.

Monkeybos Meijendel

Dit (zelfservice) restaurant biedt zitplaatsen binnen, warm bij de open haard of buiten op het riante terras. En naast het restaurant bevindt zich Bosspeeltuin Het Monkeybos. Kinderen kunnen hier letterlijk en figuurlijk de natuur beleven. Ze kunnen er hutten bouwen, in bomen klimmen, er is een kabelbaan, een uitkijktoren, hele grote waterleidingbuizen waar ze doorheen kunnen lopen en nog veel meer. Dus plof lekker neer op het terras van Boerderij Meijendel voor een kop koffie met appelgebak, een royaal belegde pannenkoek of een uitgebreide lunch, terwijl de kinderen zich helemaal kunnen uitleven in dit prachtige speelbos vol ontdekkingen.

De Bosspeeltuin in het Maximapark

Het Maximapark is een prachtig park op de grens van Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn, Terwijde, Het Zand en Veldhuizen. Je kan hier lekker wandelen op Het Lint, een groene strook rond het park van bijna 10 kilometer lang. Maar je kan ook wandelen door het Binnehof met haar mooie bruggen, vijvers en tuinen of genieten van de sereniteit in de Japanse Tuin. Strijk je liever neer op een terras of in een restaurant? In het noorden van het park heb je restaurant Dengh, aan de Haarrijnseplas vind je Key West Beachhouse en in het hart van het park Anafora Parkrestaurant.

activiteiten voor kinderen Maximapark

Anafora grenst direct aan Bosspeeltuin Maximapark. Dus als je na een heerlijke wandeling je kinderen even goed wilt laten uitrazen is dit zeker een fijne plek. dus plof bij Anafora neer voor een verfrissend drankje en een heerlijk broodje terwijl de kids klimmen, klauteren en glijden. Daarnaast is het ook mogelijk om bij Anafora een waterfiets of een bootje te huren om nog even lekker het water op de gaan en dit prachtige park van een andere kant te bekijken.

Klimpark Landgraaf

Het zuiden van Limburg staat bekend om haar prachtige bossen en heuvels. Voor wandelaars en fietsers is er volop gelegenheid om er sportief op uit te gaan. Ook in Landgraaf. Naast de vele mountainbike routes en wandelpaden kan je ook een klim maken op de trappen van de Wilhelminaberg. Dit is de langste trap van Nederland met 508 treden en een hoogte van 225 meter boven NAP. Ik beloof je hier een spetterend uitzicht over de omgeving.

Klimpark Landgraaf met terras

Ook vind je hier het grootste klimpark van Europa, bij Snowworld Landgraaf. Je klimt hier rond op 25.000 m2, 1.000 meter aan ziplines en maar liefst 6 klimroutes met een verschillende moeilijkheidsgraad. En om het klimpark heen loopt ook nog eens een hele gave rodelbaan. Volop plezier voor de kinderen dus. Als je durft, kan je lekker mee klimmen. Maar je kan ook lekker neervlijen op het terras en genieten van een hapje en drankje terwijl je toezicht houdt op de klimprestaties van je kids.

Natuurspeeltuin de “Kleine Biesbosch’ Lage Zwaluwe

In Lage Zwaluwe bij de Biesbosch vind je een recreatieterrein waar je echt alle kanten op kan. Natuurspeeltuin de “Kleine Biesbosch’ is een heerlijk buitenspeelgebied van maar liefst 26.000 m2! Ze hebben een roeivijver met bootjes, kreekjes, een enorme wilgentunnel en nog veel meer.

Maar doordat deze prachtige buitenspeeltuin grenst aan Recreatieparadijs De Belhamel, is er nog veel meer te beleven. Zo kan je survivallen, bowlen en is er zelfs binnen een heus speelparadijs. Beide terreinen hebben hun eigen horecagelegenheden. Bij de buitenspeeltuin mag je eigen consumpties meenemen, maar er zijn ook lekkere drankjes en tosti’s, broodjes, snoep en ijsjes te krijgen.

Klimpark Biesbosch Hank

Ook gelegen bij de Biesbosch, maar dan in Hank, kunnen de kids lekker klimmen en klauteren in Klimpark Biesbosch. Kinderen vanaf een lengte van 1.25m mogen zich hier lekker uitleven. Er zijn klimparcoursen op verschillende hoogtes en zwaartes en ook een zipline over het water van maar liefst 750 meter! De allerkleinste kinderen (onder 1.25m) kunnen overigens al lekker oefenen op de diverse touwbanen laag bij de grond. Zo zijn helemaal klaar voor het echte werk als ze groot genoeg zijn.

Klimpark Biesbosch

Het klimpark staat op het landgoed van De Kurenpolder direct aan de Biesbosch. Een prachtige omgeving dus om het klimmen te combineren met een tocht door dit prachtige natuurgebied. Op De Kurenpolder zelf kan je genieten van een strand en lekker iets eten en drinken in de plaza. Maar je kan ook met een fluitsterboot een rondvaart maken op de wateren van de Biesbosch.


Foto’s: www.canva.com en OpstapmetLisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox