Activiteiten – Walk the City

Walk the City

Tijdens een stadswandeling leer je een stad pas écht kennen. Met de app van Walk the City doe je dat in je eigen tempo en wordt een rondleiding een echte beleving. Neem je familie of vrienden mee of ga lekker alleen op pad. Verken de route alvast thuis op de bank, of onderweg op een terrasje tijdens een drankje of gezellige lunch. Geniet zo nóg meer van de mooiste en indrukwekkendste momenten!

Nederland - Assen - Drents Museum Archief Brink

Geen kaart nodig: alles in één handige app!

Heb je een hekel aan kaartlezen? Geen probleem! De Walk the City app stuurt je met foto’s de juiste kant op. Herontdek het plezier van een stadswandeling met de handige app van Walk the City. De wandelroutes hebben een lengte van ongeveer 5 kilometer en zijn dus prima geschikt om in een rustig tempo in 2 uur te wandelen.

Stadswandelingen Middelburg

In Nederland maar ook buiten onze grenzen

Walk the City biedt rondleidingen aan in heel Nederland: van Groningen tot Middelburg, van Den Helder tot Maastricht. Met de app kan je heel wat dagjes uit of weekendjes weg ondernemen. Vind je dat er steden of plaatsen ontbreken? Walk the City nodigt je van harte uit om mee te denken! Nederland heeft prachtige steden op korte afstand van elkaar. Grote of kleine steden, oude of nieuwe: met de app haal je er het beste uit. Maar de app gaat verder dan onze eigen landsgrenzen! Bezoek de mooie Belgische steden Antwerpen, Gent en Leuven, en vergeet zeker het minder bekende Mechelen niet. De app leidt je er rond en neemt je mee op verkenning. Verder zijn er ook al stadswandelingen door Nice en door Berlijn. De perfecte aanvulling op je stedentrip!

 Nederland - Groningen - Hoge der A

Leer een stad kennen met een thema-wandeling

Behalve reguliere stadswandelingen, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden van een stad ontdekt, biedt Walk the City ook stadswandelingen met een thema aan. Steden hebben vaak een eigen, uniek verhaal dat nog beter tot zijn recht komt in een thema-wandeling. Het leuke van zo′n wandelroute is dat één onderwerp centraal staat, waardoor alle verhalen met elkaar verbonden zijn. Of een stad nu heel oud is of juist modern, er is altijd meer te ontdekken dan je denkt. Daarom zijn stedentrips ook zo boeiend en interessant: je komt op plekken waar je anders niet zou zijn geweest en leert over gebouwen en monumenten die je anders slechts vluchtig zou bekijken. De smartphone-app van Walk the City brengt je bij bijzondere bezienswaardigheden en vertelt je de leuke anekdotes en indrukwekkende geschiedenis die een stadswandeling onvergetelijk maken.

Bezienswaardigheden Rotterdam

Het begon in Rotterdam

Walk the City is ooit begonnen in Rotterdam. Dat is nou typisch een stad waarvan veel Nederlanders moeite hebben om snel de hoogtepunten op te noemen. De smartphone wandelingen die Walk the City heeft ontwikkeld voor Rotterdam belichten steeds verschillende kanten van de Maasstad. Natuurlijk is er een rondleiding langs de belangrijkste historische en moderne bezienswaardigheden, maar we hebben ook het culturele leven in deze bruisende stad in de schijnwerpers gezet. De app neemt je mee op ontdekkingsreis door onze eigen thuisstad. Dit idee, dat we je meenemen in onze thuisstad, hebben we sindsdien niet meer losgelaten. Onze andere stadswandelingen zijn vaak gemaakt in samenwerking met mensen die in de betreffende stad wonen, gewoond hebben of de stad goed kennen. En wie kan je nu beter rondleiden dan een échte local?

Bezienswaardigheden Enkhuizen

Ontdek verborgen schatten

Tijdens je stadswandeling met de app van Walk the City zie je dus niet alleen de bekende bezienswaardigheden die je ook wel op Wikipedia of ChatGPT zou kunnen vinden. Walk the City laat je juist de kleine en verborgen schatten zien die deel uitmaken van het dagelijks leven van de stad die je bezoekt. Het downloaden van onze stadswandelingen-app is eenvoudig en gratis, beschikbaar in zowel Google Play als de App Store. In de app kan je dan de wandelingen downloaden. Eenmaal gedownload kan je de wandelingen offline, dus zonder internetverbinding en zonder GPS volgen met behulp van foto’s die je de juiste richting wijzen. Je hebt je rondleiding altijd bij de hand en kunt verder wandelen wanneer het jou uitkomt.

Bezienswaardigheden Nijmegen

Walk smart, Walk the City!

Ben je nieuwsgierig of de wandelapp iets voor jou is? Probeer het gewoon eens! De app is gratis en de wandelingen zijn betaalbaar. Om de drempel nog lager te maken, bieden we ook gratis rondleidingen aan die je direct kan bekijken, zodat je zonder veel moeite onze werkwijze kan leren kennen. Als je eenmaal een van onze stadswandelingen hebt uitgeprobeerd, zal je waarschijnlijk vaker met ons mee willen lopen. Walk the City als app op je smartphone zetten is één ding maar het wordt nóg leuker als je Walk the City ook gaat volgen op Facebook en Instagram. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe stadswandelingen die we toevoegen.

Nederland - Kampen - Skyline vanaf de Stadsbrug over de IJssel

Spelenderwijs een stad ontdekken

Houd je van spelletjes? Soms plaatsen we foto′s van een stad en dan vragen we jou of je kan raden welke stad dat is. We geven alvast een hint: om in dit spelletje onverslaanbaar te worden hoef je alleen maar al onze rondleidingen uit te wandelen. Download onze app, volg ons op sociale media en maak snel eens een uitstapje naar een mooie stad in binnen- of buitenland, zodat je die met Walk the City kan verkennen. En als je andere steden wilt ontdekken, horen we dat graag van je. Zet de app aan het werk, dan zetten wij jou aan het stadswandelen!

Locatie

Contactinformatie

W: walkthecity.eu
E: info@walkthecity.eu
F: facebook.com/walkthecities
I: instagram.com/walkthecity.app/