Cultuur – GeoFort

GeoFort_luchtfoto

GeoFort, het leukste dag uit met kinderen

Ben jij op zoek naar een leuk dagje uit met kinderen? Ga dan naar GeoFort, voor een uitje in het midden van het land. De perfecte plek voor kinderen om een dag te ontdekken, spelen en leren. Wat voor weer het ook is, bij GeoFort kan je altijd terecht. Bij warm weer kan er lekker worden gespeeld met water, varen op het water of op avontuur in de koele bunkers. Regent het? Geen probleem, ook binnen zijn er veel activiteiten en spellen te ontdekken.

GeoFort Museum (2)

Interactief kindermuseum

Op het historische forteiland uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt een interactief museum. Dit museum vertelt je alleen niet over de historie van het fort, maar vooral ook over de toekomst van de planeet aarde! De thema’s klimaat, energie, afval en water staan centraal. Stap in een lift diep de aarde in, verdwaal in het klimaatdoolhof, bouw de hoogste toren die tegen een aardbeving kan, vaar naar het eiland in de gracht om meer te leren over zeespiegelstijging of loop over het blotevoeten pad en leer meer over schaarse grondstoffen. Het zelf doen staat voorop!

Er worden regelmatig extra activiteiten georganiseerd in het museum. Kijk op de website voor de actuele agenda en activiteiten

GeoFort_zandtafel

Minecraft activiteiten

Voor kinderen die gek zijn op het computerspel Minecraft is GeoFort ook een fantastische plek. Er zijn allerlei Minecraft activiteiten, zoals een Minecraft speurtocht, de Minecraft Kubus Quiz en workshops onder begeleiding van een Minecraft expert.

Tijdens de schoolvakanties kun je kiezen uit wel drie verschillende Minecraft workshops:

  1. Klimaat,
  2. Programmeren
  3. Virtual Reality

Een aantal Minecraft activiteiten zijn inbegrepen bij het museumbezoek. De workshops moeten apart gereserveerd worden. Kijk hier voor meer informatie over de Minecraft activiteiten

GeoFort_Minecraft (2)

Speurtuin

Op het forteiland ligt ook een grote Speurtuin. Hier kunnen kinderen via touwen over de bunker, kunnen ze een vleermuis speurtocht doen, met water spelen, een eigen doolhof maken of een levensgroot schaakspel spelen. De Speurtuin is gratis toegankelijk en ligt direct naast het terras van pannenkoekenrestaurant de WereldPan. Ideaal voor als je lekkere trek hebt gekregen van een hele dag spelen!

Bekijk wat er allemaal te doen is in de Speurtuin

GeoFort Museum (8)

Beleef het fort op een andere manier

Wil je meer weten over de historie van het fort? Sluit dan aan bij de historische rondleiding. Deze start iedere zondagmiddag om 15.30 uur. Samen met een gids maak je een wandeling over het forteiland, langs en in de gerestaureerde bouwwerken. De geschiedenis van “Fort bij de Nieuwe Steeg” van de Nieuwe Hollandse Waterlinie komt weer even tot leven in het verhaal van onze rondleider.

En wil je het fort op een hele andere manier beleven? Huur dan een bootje en vaar in een uur over de 1 kilometer lange fortgracht. Een heerlijke manier om te genieten van de natuur rondom het fort. De bootjes zijn beschikbaar van april tot en met oktober.

GeoFort Museum (5)

Van april tot en met oktober is GeoFort iedere dag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. In de winter is het museum geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor actuele openingstijden en informatie op geofort.nl


Contactinformatie:

GeoFort
a: Nieuwe Steeg 74 in Herwijnen
t: 0345 630 480
@: infor@geofort.nl
w: geofort.nl