Op stap met de scooter

Geschreven op 6 februari 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
scooter rijden

partnercontent

Ga je graag op stap om mooie plekjes in Nederland te ontdekken maar heb je geen zin om je daarbij lichamelijk al te veel in te spannen? Een elektrische scooter kopen is dan zeker de moeite waard. Het brengt je snel van A naar B, zonder dat je daar zelf veel moeite voor hoeft te doen. Onderweg heb je tijd genoeg om van allerlei natuurschoon te genieten, al is het natuurlijk wel zaak om ook je aandacht bij de weg te houden. Een elektrische scooter heeft weinig onderhoud nodig, is geruisloos, zuinig én milieuvriendelijk. Daarom is het een goed alternatief voor een benzine scooter. Je hoeft je dus totaal niet schuldig te voelen wanneer je er met een e-scooter op uit gaat. Het kost je alleen maar een beetje elektriciteit.

scooter rijden

Veluwezoom

Ontdek met de elektrische scooter het prachtige Nationaal Park Veluwezoom. Herten, wilde zwijnen en Schotse hooglanders worden niet gestoord wanneer jij met je e-scooter dichterbij komt om ze te bewonderen in hun eigen habitat. In het uitgestrekte park rijd je door bossen, over landgoederen, langs zandverstuivingen en heidevelden. Een van de hoogste punten is de Posbank. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de heuvels en bij helder weer zie je zelfs Duitsland. Ook de heide, die vanaf half augustus paars bloeit, is vanaf hier in vol ornaat te zien. De Posbank is dus een mooie plek om tijdens de Veluwetocht even te pauzeren tijdens de scootertocht.

Veluwezoom

Rondje Markermeer

Samen met andere scooterrijders of een passagier bij jou achterop is het leuk om een rondje Markermeer te doen. Onderweg kunnen jullie volop genieten van de mooie natuur, het rijke verleden en gezellige plaatsen aan doen. Denk hierbij aan Marken, Monnickendam en natuurlijk Volendam. De Dijk is een prima plek om even heerlijk uit te rusten, iets te drinken en een harinkje te happen. Mocht het nodig zijn, kun je ondertussen mooi de accu van de elektrische scooter weer opladen. En uiteraard gaan jullie, als leuke herinnering, met z’n allen op de foto in Volendamse klederdracht.

Markermeer

De Friese Elfstedentocht

Nog zo’n leuk uitstapje om met de elektrische scooter te ondernemen: de Friese Elfstedentocht. Of een deel ervan, want de route is in totaal ruim 250 kilometer lang. Maar je kunt er natuurlijk een meerdaags tripje van maken en onderweg ergens overnachten. Behalve dat je bekende plaatsen zoals Bolsward, Dokkum, Franeker en Sloten aandoet valt er onderweg ontzettend veel te genieten. Poldergebieden, heel veel meren, de Waddenzee en het IJsselmeer: op je elektrische scooter zie je het allemaal. Dus laad de accu maar op en ga op avontuur met je elektrische scooter. Dankzij het geluidsarme voertuig geniet jij onderweg volop van de rust, het tjilpen van de vogels en het loeien van de koeien.


Credits foto’s: Canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox