Loetje, steak op zijn best

Geschreven op 31 januari 2019
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Loetje eten

Dat Loetje een begrip is, dat weten wij al jaren. Vooral in en rond Amsterdam. Een steakhouse restaurant met meerdere vestigingen waarvan er niet een hetzelfde is, maar wel de kwaliteit en smaak van de steak! Maar naast het serveren van heerlijk vlees, heeft Loetje ook op een hoger niveau niet stilgezeten. Loetje is namelijk de laatste jaren flink uitgebreid.

Naast Amsterdam kan je ook in Bergen, Breda, Breukelen, Gorssel, Laren, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht bij Loetje terecht. En in Overveen vind je zelfs een Loetje met hotel! Maar ook recent is er een Loetje geopend in Almere en zal halverwege dit jaar Loetje Den Haag haar deuren openen. Dus inmiddels kan bijna heel Nederland bij Loetje eten.

Loetje aan de Amstel

Een van mijn favoriete Loetjes is nog steeds Loetje aan de Amstel. Ik bezoek op zijn tijd een concert in ZiggoDome, Arena of HMH. Dan ga ik van te voren graag bij Loetje aan de Amstel eten. Het is namelijk maar 13 minuten rijden van dit restaurant naar de Arena Boulevard. Je kan dus lekker eten in een sfeervol restaurant en toch nog op tijd zijn voor de voorstelling begint.

Loetje aan de Amstel is gelegen aan de Amstelzijde, in een oud sfeervol pand. Zowel hun binnen als hun buiten is sfeervol opgezet en geeft je ondanks dat het er bijna altijd vol zit een ruimtelijk gevoel.

Ze staan er om bekend dat ze snel vol zitten dus is het altijd slim om even te reserveren. Maar als je bijtijds bent, ben je altijd welkom omdat ze het restaurant nooit vol reserveren. Later op de avond loop je wel het risico in de rij te staan, maar gelukkig hebben ze een mooie bar en wordt je daar verwelkomd met een drankje om te wachten tot jouw tafel gereed is.

Terras Loetje aan de Amstel

Het restaurant

Je kan hier binnen eten maar ook als het weer het toelaat buiten op het terras. Het is een grote maar sfeervolle zaak. In het midden staat de bar en daar omheen staan aan alle kanten verschillende soorten tafels en zitjes. Je kan hoog zitten, laag en aan de bar. Wat jij wilt en waar plaats is. De kaart is overzichtelijk, maar biedt voor iedereen wel iets lekkers.

Loetje aan de Amstel binnen

Het eten

Ik ben zelf geen steakliefhebber, maar de sashimi van tonijn en de zeetong zijn hier ook verrukkelijk! En eerlijk is eerlijk, de hoeveelheden die je op je bord krijgt, zorgen ervoor dat zelfs de bouwvakkers onder ons met een goed gevuld buikje de deur uit gaan.

Mijn man is wel een echte vleesliefhebber. Zijn favoriet is de steak Bali, waarbij hij de jus nog net niet van het bord afgelikt met het brood je er bij krijgt.