De leukste restaurants voor een vrijgezellenfeest

Geschreven op 17 september 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
restaurant voor vrijgezellenfeest

Onlangs vierden wij het vrijgezellenfeest van mijn schoonzus in spé. Eigenlijk was het plan om in juni met een grote groep meiden af te reizen naar Den Bosch voor de ‘Foute Party’ van Qmusic, maar helaas kon dat door alle corona maatregelen niet door gaan. Toch wilden wij haar feestje niet aan haar neus voorbij laten gaan. Daarom planden wij aan het einde van de zomervakantie een gezellig etentje met de hele bende. Maar wat zijn nou de leukste restaurants voor een vrijgezellenfeest? Wij zochten het uit!

Hudson

Restaurant Hudson is een keten van restaurants dat je meeneemt door de USA. Met heerlijke American Food Classics, zoals heerlijke malse burgers, stoere salades en de lekkerste nacho’s. En alle sfeervolle Hudson restaurants lenen zich perfect voor het vrijgezellenfeest voor jouw vriendinnengroep. In overleg met het restaurant van jouw locatie kan je een aparte ruimte krijgen voor een heerlijk menu, high wine, American tea of walking dinner. En mocht de bruid in spé het nu zo leuk vinden, bij een aantal vestigingen kan ze er zelfs getrouwd worden, namelijk de locaties Hudson Voorschoten, Almere, Katwijk, Rotterdam en Zoetermeer.

Hudson grote groep

Brasserie Op Zuid

Ben je op zoek naar een leuk restaurant voor een vrijgezellenfeest in Utrecht? Kijk dan eens naar Brasserie Op Zuid. Een New York Style bar & bistro in Utrecht met een groot zonnig terras aan het water, gevestigd in de oude draad & staal fabriek Neerlandia. Een ideale plek voor grotere groepen. Ze hebben een overzichtelijke kaart en heerlijke borrelplanken om te delen. Er is voldoende ruimte om in een apart deel van het restaurant te zitten en bij lekker weer is er een heerlijk terras.

Ook kan je vanuit Op Zuid hele leuke groepsactiviteiten doen, die het vrijgezellenfeest compleet maken. Zo kan je bootje varen, suppen én een van de geweldige escapegames van Escaperoom TIME spelen.

borrelplank Op Zuid

’t Binnenhof Paasloo

Wanneer je op zoek bent naar een toffe plek voor jullie vrijgezellenfeest in de omgeving van Heerenveen, Meppel, Emmeloord, dan is ’t Binnenhof Paasloo een echte aanrader. Dit restaurant ligt in het prachtige Nationaal Park Weerribben Wieden en biedt niet alleen heerlijke gerechten, maar ook complete arrangementen van leuke activiteiten gecombineerd met eten. Zo kan je suppen in de Weerribben, verschillende escape games spelen, boogschieten, DAF rijden, varen of genieten van een high tea, wine of bier arrangement. Een prachtig landelijk gelegen restaurant voor een vrijgezellenfeest.

Tapasrestaurant Destino

Wil jij een vrijgezellenfeest organiseren in Rotterdam? Reserveer dan een voor jouw vriendinnengroep bij Tapasrestaurant Destino in Rotterdam Noord. Je kan in dit knusse Spaanse restaurant zowel binnen als op het zonnige terras aan de Rotte met je vriendinnen Mediterraans genieten van Spaanse wijnen, bieren en dagelijks wisselende tapas. Eigenaar Reinbert is er op gebrand om al zijn gasten lekker te laten eten, maar vooral te genieten van de fijne Spaanse sfeer. Hij zal er dus zeker voor zorgen dat ook jullie groep niets te kort komt.

Tapas van Destino

De Avenue

Een heel spectaculair restaurant voor een vrijgezellenfeest organiseer je bij De Avenue in Breda. Hier geniet je namelijk van een heerlijk 4-gangenmenu tijdens een van hun prachtige dinnershows. De dinnershows variëren van burlesque, show, humor en pubquizzen. Er zit altijd wel een leuk thema bij die past bij jou en je vriendinnen. En ben je met een flinke groep is het zelfs mogelijk om een privé dinnershow te boeken.

Theater De Avenue

Heinde en Ver

Onze keuze is uiteindelijk gevallen op Heinde en Ver. Dit is een restaurant met meerdere locaties, waar je onbeperkt kan genieten van wel 60 verschillende kleine gerechtjes die bij je aan tafel worden geserveerd. En dat allemaal voor een vaste prijs waarbij zelfs de drankjes bij zijn inbegrepen. Dit laatste kan zeker voor een vrijgezellenfeest erg handig zijn…!

De vestiging van Heinde en Ver in Delft is voor ons lekker in de buurt en ook nog eens een van de favoriete restaurants van de bruid in spé, dus de keuze was snel gemaakt. Bij het reserveren spraken we af dat we boven mochten zitten zodat we lekker de ruimte hadden. Ook mocht een aantal van ons van te voren langskomen om onze tafel te versieren. En we kregen zelfs een eigen gastheer om alle hysterische vrouwen voldoende aandacht te geven, Divano. En dat deed hij super! Zelfs nadat de wijn al rijkelijk naar binnen gegoten was, wist hij ons nog goed in bedwang te houden en het ons naar de zin te maken. Het was een heel gezellig feestje, met zoveel lekkere gerechtjes op de kaart dat kiezen zo lastig was voor sommigen dat er wel vier verschillende toetjes werden besteld per persoon. We hebben gegeten, gedronken en  heel veel gelachen. Op naar de bruiloft!

Collage Heinde en Ver Delft

Wil jij meer tips voor het organiseren van een leuk vrijgezellenfeest? Lees dan eens onze serie over groepsactiviteiten.