Tips voor Koningsdag

Geschreven op 27 maart 2022
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Koningsdag

Op woensdag 27 april vieren we dat onze koning weer een jaartje ouder wordt. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen koopjesjagers weer zoals vanouds losgaan op de vrijmarkt. Altijd leuk natuurlijk, maar met Koningsdag is er nog veel meer te doen. Wij hebben tips!

Koningsdag festivals

Dit jaar mogen er weer festivals plaatsvinden. Er worden dan ook veel Koningsdag festivals georganiseerd. In Rotterdam, Amsterdam en Groningen kunnen liefhebbers losgaan op het Kingsland Festival. In Breda vier je Koningsdag bij het 538 Koningsdag Festival en Kingsworld in Den Haag. Festivals zijn natuurlijk leuk, maar dat doe je niet zo snel met je kinderen erbij. Daarom kijken wij vooral naar uitjes die je met het hele gezin kan doen.

Polaroid Koningsdag

Expeditie Polaroid in Twente

Leer Twente op een heel andere manier kennen met Expeditie Polaroid op Koningsdag! Dit is echt een uitje voor de actieve puzzelaar! Je gaat op pad met een E-Chopper en al toerend moet je zoeken naar plaatsen die op de polaroids staan. Nog best een pittige uitdaging? Kinderen tot 11 jaar kunnen achterop de E-Chopper. Oudere kinderen kunnen zelfs op de scooter! Een leuk uitje dus voor het hele gezin!

Fiets de Oranjeroute in Apeldoorn

Liever op een normale fiets Koningsdag doorbrengen? Dat kan in Apeldoorn! Je kan daar namelijk de 32 km lange Oranjeroute fietsen. Tijdens de fietsroute ontdek je veel over de geschiedenis van de Oranjes. Begin- en eindpunt is Paleis ’t Loo. Momenteel wordt het paleis verbouwd en kan je het gebouw zelf niet bezoeken, maar je kan natuurlijk wel een wandelingetje door de paleistuinen maken.

Koningsdag

Royal High Tea bij Appeltern

De Tuinen van Appeltern zijn altijd leuk om te bezoeken, zeker in de lente. Theetuin Appeltern heeft op 27 april een speciale Royal High Tea. Dat is koninklijk genieten op een prachtige locatie!

Leef je uit op de kermis

Traditioneel op Koningsdag is voor veel mensen een bezoek aan de kermis. De Koningskermis staat nog tot 27 april te pronken op het Malieveld in Den Haag. Superleuk om te bezoeken voor het hele gezin. Of je nu houdt van snelle spannende attracties of het liever rustig aan doet, het kan allemaal. Liever een wat kleinschaliger kermis bezoeken? Dan is de kermis op de Frederik Hendriklaan in Den Haag zeker een aanrader. De Fred is sowieso een van de gezelligste Haagse winkelstraten.

Fijne Koningsdag!


Credits foto’s: www.canva.com

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze blogs en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox