Tips voor Koningsdag

Geschreven op 4 april 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Koningsdag

Op zaterdag 27 april vieren we dat onze koning weer een jaartje ouder wordt. Dit jaar viert de koninklijke familie het grote feest in Emmen. Zit jij aan de buis gekluisterd of ga je er liever zelf op uit? Wij hebben tips voor je!

Koningsdag festivals

Dit jaar mogen er weer festivals plaatsvinden. Er worden dan ook veel Koningsdag festivals georganiseerd. In Rotterdam, Amsterdam en Groningen kunnen liefhebbers losgaan op het Kingsland Festival. In Breda vier je Koningsdag bij het 538 Koningsdag Festival. Festivals zijn natuurlijk leuk, maar dat doe je niet zo snel met je kinderen erbij. Daarom kijken wij vooral naar uitjes die je met het hele gezin kan doen. In Eindhoven kan je gratis naar het Royal Dutch Festival op 26 en 27 april.

Koningsdag

Leer de omgeving koninklijk kennen

Leer Twente op een heel andere manier kennen met Expeditie Polaroid op Koningsdag! Dit is echt een uitje voor de actieve puzzelaar! Je gaat op pad met een E-Chopper en al toerend moet je zoeken naar plaatsen die op de polaroids staan. Nog best een pittige uitdaging? Kinderen tot 11 jaar kunnen achterop de E-Chopper. Oudere kinderen kunnen zelfs op de scooter! Een leuk uitje dus voor het hele gezin! Voel je als een vorst terwijl je al puzzelend met de auto een tour maakt langs Gelderse kastelen. Deze puzzelrit van Puzzeluitje.nl is leuk voor het hele gezin!

Koninklijke fietsroutes

Liever op een normale fiets Koningsdag doorbrengen? Dat kan in Apeldoorn en omgeving! Je kan daar namelijk twee verschilende Oranjeroutes fietsen. Tijdens de fietsroute ontdek je veel over de geschiedenis van de Oranjes. Liever fietsen voor het goede doel? Fiets dan op 27 april mee met de Koningslint fietsroute! Je komt met deze vrolijke fietsroute door de omgeving van Soest. Er is een route voor jonge fietsers (van 5 km) en een variant voor volwassenen (30 km).

Koningsdag

Royal High Tea

Wil je echt bijzonder genieten op Koningsdag? Gun jezelf dan een Royal High Tea op de SS Rotterdam! Waan je 50 jaar terug in de tijd op dit prachtige vlaggenschip en geniet van verschillende koninklijke theesoorten, zoete en hartige hapjes. In Delft geniet je van een Royal High Tea bij Bakker Suikerbuik. Zo zou Koning Willem-Alexander hem ook wel willen! Bij Kasteel Kerckebosch in Zeist serveren ze ook een heerlijke Royal Tea en bij Tea, Cakes & Company in Zeeland geniet je al van een koninklijke High Tea vanaf 10 personen.

Gezelligheid in de stad

In Hengelo pakken ze groots uit met Koningsdag. Zo zijn er op verschillende podia optredens, is er een Oranjekermis en kan je lekker shoppen bij een van de gezellige winkelkramen. Maar ook in Maastricht kunnen ze er wat van op Koningsdag! Zo is er in het Stadspark een gezellige vrijmarkt. Daarnaast zijn er verschillende optredens en festivals in de stad. In Amersfoort is veel gezelligheid te vinden op de jaarlijkse kleedjesmarkt. Er is gezellig muziek en de sfeer in de stad is lekker ontspannen. Ook Zwolle pakt lekker uit met Koningsdag. De gezellige hanzestad heeft een kleedjesmarkt, muziek en nog veel meer!

Koningsdag

Leef je uit op de kermis


Traditioneel op Koningsdag is voor veel mensen een bezoek aan de kermis. De Koningskermis staat nog tot en met 27 april te pronken op het Malieveld in Den Haag. Superleuk om te bezoeken voor het hele gezin. Of je nu houdt van snelle spannende attracties of het liever rustig aan doet, het kan allemaal. Ook in Haarlem is het genieten op de kermis geblazen! Daar staat hij tijdens Koningsdag op de gezellige Grote Markt.

Fijne Koningsdag!


Credits foto’s: www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.