Wat te doen in april

Geschreven op 26 maart 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Wat te doen in april

April is een maand waarin van alles te doen is in ons land. De zon laat zich vaker zien, de mensen gaan weer meer naar buiten en de bloemen staan in bloei. Wij hebben weer leuke doe-tips voor je! Laat je inspireren door dit blog en geniet van de lente.

Le Marie Marché in Den Haag

Op 6 en 7 april staat Le Marie Marché weer op de Lange Vijverberg in Den Haag. Deze gezellige Franse markt is beide dagen gratis te bezoeken tussen 11:00 uur en 17:00 uur. Bij alle kramen vind je leuke hebbedingen: cadeautjes voor jezelf en voor anderen. Le Marie Marché is gratis toegankelijk en al jaren een begrip in Den Haag!

Wat te doen in April

Amsterdam Tulip Festival

Van 1 tot en met 30 april  verandert Amsterdam in een kleurrijke stad vanwege het Amsterdam Tulip Festival. Het is alweer de 10de editie en dit keer valt het ook nog eens samen met het paasweekend! De tulpen staan in de openbare ruimte langs straten, op bruggen en pleinen, in perken en parken en in de verschillende tuinen. En om het jubileum te vieren vind je ook drijvende tulpen in de vijver in het Vondelpark en een mini-expo in het Amsterdam Museum. Kijk voor alle tulpenlocaties op deze website.

Wat te doen in april

Lentefestival Slot Zeist

Op zondag 21 april staat het Slottuintheater voor de 7de keer in de tuinen van Slot Zeist voor een echt Lentefestival! Tijdens het Lentefestival word je verwend met muziek, theater, acrobatiek en humor. Er zijn voor dit evenement twee tijdvakken: van 13:00 uur tot 15:00 uur en van 15:00 uur tot 17:00 uur. Zo heeft iedereen alle tijd en gelegenheid om te komen genieten zonder dat het té druk wordt. Een kaartje kost slechts € 1,- dus ga snel naar de website en reserveer jouw ticket!

Wat te doen in april
Foto: Facebook Slot Zeist

Bloemencorso Haarlem

Op zaterdag 20 april rond 21:00 uur finished het wereldberoemde Bloemencorso van de Bollenstreek in het historische centrum van Haarlem. Dit wil je écht een keer meemaken! Komt zaterdagavond je slecht uit? Niet getreurd, want op zondag 21 april zijn de praalwagens nog de hele dag te bewonderen in het prachtige centrum van Haarlem.

Wat te doen in april

KreaDoe Lentefestival

Creatievelingen opgelet! Van 19 tot en met 21 april is het KreaDoe Lentefestival in de Jaarbeurs in Utrecht! Vind je nieuwe hobby, leer meer over je eigen hobby, leer andere mensen kennen en doe mee aan één van de vele workshops.

Wat te doen in april

Japanse Tuin Clingendeal

De Japanse Tuin in Den Haag gaat weer open dit voorjaar! Deze prachtige en kwetsbare tuin is slechts 8 weken per jaar geopend: 6 weken in het voorjaar en 2 weken in het najaar. Dit voorjaar is de tuin toegankelijk van 27 april tot en met 9 juni 2024. Aan je bezoek zijn wel wat regels verbonden. Alle regels vind je op deze website.

Wat te doen in april

Festivals rondom Koningsdag

Op 27 april viert onze koning weer dat hij een jaar ouder wordt en dat vieren wij met hem mee. Zo zijn er verspreid over het land leuke festivals. Op vrijdag 26 april kan je Koningsdag inluiden in Delft tijdens Oranjekoorts. In Eindhoven vier je de verjaardag van de koning op 26 en 27 april bij het Royal Dutch Festival. Het festival de Helden van Oranje wordt gehouden in Groningen en in Rotterdam. Kijk voor het volledige overzicht op deze website. Zo is er altijd wel een festival bij jou in de buurt!

Wat te doen in april


Foto’s: de verschillende Facebookpagina’s van de verschillende evenementen, OpstapmetLisa en www.canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox