Uit eten op een spannende locatie

Geschreven op 6 oktober 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Spannend uit eten

Oktober is de maand van Halloween, een feestdag die met name vanuit Amerika is overgewaaid naar Nederland. De afgelopen jaren zijn steeds meer Nederlanders Halloween gaan vieren, bij Halloween Fright Nights in Walibi Holland, op een Halloweenfeestje thuis of bij vrienden, of op straat langs de deuren met de kinderen. Hoe wij dit jaar Halloween gaan vieren, zal voor velen van ons een vraag zijn.

Maar je hoeft echt niet eens te wachten tot het 31 oktober is om in een heuse griezelstemming te komen. Er zijn namelijk tal van plekken in Nederland waar je het hele jaar door kan griezelen, zo is ook te lezen in ons e-book Griezelen op echte spookplekken in Nederland.

Maar ga jij weleens uit eten op een spannende locatie? Er zijn in ons land verschillende restaurants gevestigd in gevangenissen, kluizen, kerkers en forten. Wij lichten er in dit blog een aantal voor je uit.

Uit eten op een spannende locatie

Restaurant ’t Fort in Vijfhuizen

Het fort bij Vijfhuizen was oorspronkelijk een fort ter verdediging van de Haarlemmermeerpolder. Inmiddels is dit fort een kunstfort geworden waar een combinatie van beeldende kunst en militaire historie te vinden is.

En kan je op deze bijzondere plek ook heerlijk en sfeervol kan lunchen en dineren in restaurant ’t Fort. Binnen straalt het restaurant een historische sfeer uit, die aangenaam aandoet, maar vooral de locatie en directe omgeving doen je in gedachten teruggaan naar spannende tijden.

Restaurant Ledeboer in Almelo

Almelo heeft meerdere historische panden een nieuwe bestemming gegeven, zo ook het oude bankgebouw waar restaurant Ledeboer in gevestigd zit. Het in 1909 gebouwde bankgebouw van de bankiers Ledeboer & Co. is sinds 2017 restaurant Ledeboer, met een Bib Gourmand onderscheiding van Michelin. Het restaurant is stijlvol gerestaureerd en de oude elementen zoals de kluizen zijn hier nog terug te vinden. Dat maakt de beleving helemaal af.

Ledeboer_4gangen_menu

Damianz in Roermond

In Roermond is de vroegere gevangenis omgetoverd tot het prachtige hotel Het Arresthuis. Het hotelrestaurant, Damianz, is gevestigd in het voormalig archiefgebouw van het Bisschoppelijk paleis in Roermond en een plek waar je culinair kan genieten van een lunch of diner. De naam, Damianz komt van de voorlaatste bisschop van de Franse tijd genaamd Damianus de Rijksgraaf van Hoensbroek.

De Gevangentoren in Vlissingen

De Gevangentoren in Vlissingen is eigenlijk een heerlijke plek om te lunchen, dineren of gewoon heerlijk met een drankje van het prachtige uitzicht over het water te genieten. Maar deze Gevangentoren heeft wel een spannende geschiedenis. De toren maakte deel uit van de Westpoort die rond 1490 is gebouwd en deed sinds 1610 doel als stadsgevangenis. Deze toren had, zo gaat het verhaal, een ‘donkere put’ waar de zwaarst gestrafte misdadigers geplaatst werden. Rond 1795 kreeg de toren een militaire bestemming waarna zij rond 1810 haar functie verloor.

Drink & Eetlokaal Proefverlof in Leeuwarden

Drink & Eetlokaal Proefverlof is gevestigd op de tweede luchtplaats van de oude gevangenis, de Blokhuispoort, van Leeuwarden. Je kan hier lunchen, dineren of borrelen en genieten van een heerlijke bistrokaart. Daarnaast kan je in de weekenden een rondleiding krijgen van een oud bewaarder die je laat zien hoe de mensen vroeger gevangen zaten. Hoe spannend is dat!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste tips, blogs en winacties? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!