Shoppen in Utrecht met je dochter

Geschreven op 22 september 2020
Leestijd 3 minuten
Geschreven door gast blogger
gastblogster OpstapmetLisa
Shoppen in Utrecht

Utrecht is wat ons betreft al jaren een van leukste steden in Nederland om lekker te gaan shoppen. Wij hebben dan ook al meerdere dagen rondgestruind in de Utrechtse binnenstad, langs de grachten, door de steegjes om de allerleukste winkels, restaurants en terrassen te bezoeken. Het is altijd leuk om lekker met een van je vriendinnen op stap te gaan. Maar nog leuker is het als jij een dochter hebt die ook van winkelen houdt, om een dagje met haar te gaan shoppen in Utrecht. PS: Nu met de huidige coronamaatregelen kan gezellig shoppen even niet, maar we geven je graag inspiratie voor wanneer het weer wel kan!

Oudegracht Utrecht

Advies van een expert

Onze gastblogster Fenne is als 16-jarige onze ervaringsdeskundige en heeft voor ons beschreven hoe haar ideale shoppingdag in Utrecht er uit ziet. Zo weet jij wanneer jij jouw dochter mee op stap neemt precies waar je haar blij mee kan maken.

Shoppen rond de Oudegracht

Als je een dagje wilt shoppen, ben je in Utrecht op de juiste plek. Hier kan je langs de grachten door de knusse winkelstraatjes lopen, terwijl de Domtoren op je neerkijkt. Langs de Oudegracht zitten veel grote en bekende kledingwinkels, zoals de H&M, Pull&Bear en Urban Outfitters. Maar naarmate je verder de stad inloopt, kom je steeds meer kleine winkeltjes tegen waar je ook erg leuk kan shoppen. Ook voor vintagewinkels ben je in Utrecht aan het juiste adres. In de Episode, Vintage Island, Sussies Vintage en nog veel meer andere winkels kan je de mooiste tweedehands kleding vinden.

Overdekt shoppen

Als het een dagje minder weer is kan je ook overdekt shoppen in Hoog Catharijne. Dit winkelcentrum is pas vernieuwd en heeft een mooie moderne sfeer en uiteraard heel veel winkels. Onder dit grote winkelcentrum zit een parkeergarage en het grenst aan het Centraal Station, dus de winkels zijn makkelijk te bereiken. Ook fietsenstalling Vredenburg is op loopafstand van de winkels.

Hoog Catharijne Utrecht

Struinen op de markt

Zodra je het winkelcentrum uitloopt kom je op het Vredenburgplein. Hier is elke woensdag, vrijdag en zaterdag markt. Van de lekkerste vis tot de kleurrijkste bloemen, je kan hier van alles vinden. Bij Broodje Mario, aan de Oudegracht, verkopen ze de lekkerste Italiaanse bollen. Bij een dagje Utrecht kan dit niet ontbreken, want shoppen op een lege maag is natuurlijk niet fijn ;).

Wil jij meer tips voor leuke dagjes uit in Nederland? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Je maakt dan gelijk kans op leuke acties en prijzen.