Winkelen in Breda

Geschreven op 21 mei 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa

Vroeger als ik met vriendinnen ging winkelen, kozen we vaak voor Breda als winkelstad. Onlangs bezocht ik Breda weer en eigenlijk is er niets veranderd: je kan nog steeds naar hartelust winkelen in deze leuke stad! Wij gingen voor je op onderzoek uit naar de leuke winkelstraten.

Winkelen in Breda

Overdekt winkelen in de Baronie

Overdekt winkelcentrum De Baronie is perfect voor wanneer het weer een beetje tegenzit. Hier vind je winkels als Bershka, Pull & Bear, Sissy-Boy, Tierelantijn – Watches & Jewels en The Sting. Voor een kopje koffie ben je hier ook aan het juiste adres, want hier zit ook Koffie bij Teun. In De Baronie worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd zoals paaseieren zoeken, de Vrolijke Voorjaarsparade en nog veel meer. Sla dit winkelcentrum dus zeker niet over wanneer je Breda bezoekt!

Winkelen in Breda

De Houtmarkt

Eén van de nieuwste winkelstraten in Breda is de Houtmarkt. Het straatje heeft zichzelf zelfs uitgeroepen tot leukste winkelstraatje van Breda. Er hangt een ontspannen sfeer, er is veel groen en natuurlijk zijn er leuke winkels, conceptstores en horecagelegenheden. Je vindt er alles op het gebied van fashion, cadeaus lifestyle, jewelry en nog veel meer! Winkels als Jollywood, Be-You-Tiful, Mike’s, Dstrezzed en Candles & Cards. Hier ben je wel even zoet!

Winkelen in Breda

Leuke winkelstraten in Breda

Een stad als Breda heeft naast de overdekte winkelstraten uiteraard ook een hoop gewonen winkelstraten waar van alles te koop is. Of je nu gericht voor iets gaat of op zoek bent naar inspiratie: hier vind je het allemaal. Leuke winkelstraten in Breda zijn de Veenmarktstraat, waar je onder andere a Cup of Cake, My Jewellery, Omoda, Dot en Julot en Vanilla vindt, maar de Sint Annastraat is minstens zo leuk. Dit is één van de oudste straten van Breda en naast leuke winkels vind je er ook karakteristieke gebouwen.

Winkelen in Breda

De Wilhelminastraat en de Boschstraat zijn ook heel gezellig. De Ginnekenstraat, de Eindstraat en Karrestraat vormen samen zelfs één lang winkelwalhalla. ’t Sas, tenslotte, aan de voet van de Grote Kerk is wat winkelen betreft ook echt the place to be! Het is een verborgen pareltje, maar ligt op steemworp afstand van de Grote Markt en de Baronie.

Winkelen in Breda

Terrasje pakken op de Grote Markt

Winkelen maakt hongerig en dorstig, dus zorg ervoor dat je voldoende pauzes inlast. Op de Grote Markt vind je allemaal gezellige terrassen. ’t Hart van Breda is het meest bekende terras van Breda waar je heerlijk à lá grandcafé kan lunchen, borrelen en dineren. Bourgondisch genieten doe je in de Boterhal en elke vleesliefhebber is een beetje verliefd op Ribs Factory. Hier eet je naast de lekkerste spareribs ook andere soorten vlees zoals vlees bedoeld is. Bij borrelcafé Samsam is het altijd gezellig en grillrestaurant Con Fuego serveert elk gerecht met liefde. Bij Café Zeezicht kan je heerlijk lunchen en proeven van de lekkerste lokale biertjes.

Winkelen in Breda


Foto’s: OpstapmetLisa

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox