Zomertip: Bescherm je haar tegen de zon

Geschreven op 7 juni 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Bescherm je haar in de zomer

We weten allemaal dat we onze huid met minimaal SPF 30 moeten beschermen in de zomer, maar dit doen we niet altijd met ons haar. Want de UV stralen kunnen je haar droog, beschadigd en pluizig maken. Kapster Tessa van Quinto kappers geeft een aantal tips hoe jij je haar kan beschermen.

Leave in

Doe een leave-in conditioner in je haar met SPF. Dit is goed voor zowel je haar als je hoofdhuid. Spray de conditioner na het douchen over je hoofdhuid en haar en je haar is beschermt en ruikt nog eens heerlijk. Let er bij het kopen op dat de leave in UVA en UVB filters bevat, voor een optimale bescherming.

Bescherm je haar in de zomer

Haarmasker

Voorkom en beperk de schade van de zon door middel van een haarmasker. Na een dagje zon voelt je haar vaak wat droger aan. Dit kan je verhelpen door af en toe een haarmasker te gebruiken. Zo zal je haar weer wat meer vocht vasthouden en is het niet meer pluizig en droog. Laat het masker een aantal minuten intrekken en spoel het vervolgens weer uit.

Bescherm je haar in de zomer

Breng voedende olie aan

Breng een voedende olie of een voedend serum aan in je haar en kam het er helemaal doorheen. Doe je haar vervolgens in een knot om een barrière te creëren tegen de zon. Hiermee blijft je haar de hele dag gehydrateerd en beschermt. Let op dat je ook je scheiding beschermt met zonnebrand of draag je haar naar achter.

Draag een hoed, sjaal of andere accessoires

Misschien wel één van de meest voor de hand liggende opties: een hoed. Deze beschermt niet alleen je haar, maar ook je gezicht en nek. Ga bijvoorbeeld voor een strooien hoed, een bucket hat of een simpel petje. Stijlvollere bescherming van de zon is er niet.

Bescherm je haar in de zomer

Vergeet niet ook je haar tegen chloor te beschermen!

Want chloor verwijdert natuurlijke oliën en vocht uit je haar, waardoor het een stuk sneller droger wordt. En als je blond haar hebt, kan je daarnaast zelfs merken dat je haar een groene ondertoon krijgt.

Draag daarom bijvoorbeeld een hoge knot of je haar in een klem om ervoor te zorgen dat het helemaal niet in contact komt met chloor. Maar ga je toch het liefst kopje onder, stap dan eerst onder de douche en maak je haar nat met water (dat geen chloor bevat). Op deze manier neemt je haar dit water op in plaats van het water met chloor. Dit kan je ook na je zwembeurt doen om het chloor er uit te spoelen.

Bescherm je haar in de zomer

Verzorg je haar na een dagje zwembad met een fijne conditioner of een verzorgend masker. Eindig met een goede UV beschermende leave-in met SPF om weer helemaal beschermt op pad te gaan.


Credits foto’s: Canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox