3 tips voor wanneer je met de kinderen een bootje gaat varen

Geschreven op 7 juni 2024
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Bootje varen met kinderen

partnercontentWat is er nu leuker dan tijdens de vakantie gezellig met het hele gezin een bootje te gaan huren en lekker over het water te gaan varen met z’n allen? Een koelbox vol lekkere dingen mee en jullie dag kan eigenlijk niet meer stuk. Toch zijn er wel een aantal belangrijke tips die we met je willen delen. Want hoe leuk het ook is op het water, een ongelukje zit altijd in een klein hoekje. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om jezelf en ook de kinderen goed in te smeren, maar ook om ervoor te zorgen dat ze bijvoorbeeld een zwemvest aan hebben op de boot. Vergeet ook niet om je tote bag te vullen met eten en drinken, zodat jullie onderweg lekker wat te smikkelen hebben. Reden genoeg dus om deze tips eens goed door te lezen en te onthouden voor het geval je binnenkort een boottocht gaat maken met de kids.

Bootje varen

Kies de juiste boot

Varen met een boot is ontzettend leuk, zolang je maar wel de juiste boot hebt. Zo kun je vaak kiezen uit allerlei verschillende soorten, maar is het vooral belangrijk dat je goed kijkt naar de ruimte en de veiligheid. Een boot die snel gaat is leuk, maar niet heel verstandig met een paar kleine kinderen natuurlijk. Verstandig is om te kiezen voor een soort sloep, zodat jullie allemaal lekker ontspannen kunnen zitten en je geen zorgen hoeven te maken over bijvoorbeeld de snelheid. Nu geldt er overigens in de meeste gebieden ook een maximumsnelheid en zijn veel boten ook begrensd.

Bootje varen

Zorg voor wat vermaak

Een dagje varen is natuurlijk de perfecte manier om te genieten met het hele gezin. Toch is het vaak voor jonge kinderen best lastig om zich een uur of zelfs langer te kunnen vermaken. Het is daarom verstandig om ook te zorgen voor wat vermaak voor onderweg. Neem bijvoorbeeld wat spelletjes mee, zodat jullie tijdens het varen even ergens kunnen aanmeren om daar met elkaar een spelletje te kunnen doen of neem een kleurboekje mee zodat ze zichzelf even een kwartiertje kunnen vermaken, mochten ze zich vervelen.

Bootje varen

Smeer je goed in

Op het water lijkt het vaak een stuk minder warm dan dat het in werkelijkheid is. Het is daarom belangrijk om jezelf en ook de kinderen goed in te smeren. Vaak is voor jezelf factor 30 voldoende, maar is het voor de kinderen verstandig om voor factor 50 te gaan. Helemaal op het water, waar het ook lekker waait, kan het zo gebeuren dat je verbrandt. Neem daarom een grote schooltas voor dames mee, zodat je zeker weet dat je alles mee kunt nemen. Bijvoorbeeld de schooltas van je dochter of misschien heb je er zelf nog wel één liggen. Dit is niet alleen een vervelend gevoel, maar ook schadelijk voor je gezondheid. Goed insmeren dus, het liefst iedere twee uur.

Bootje varen

Wat als het weer tegenzit?

Hebben jullie een dagje varen op de planning staan, maar zijn de weersverwachtingen niet heel positief? Dan kun je beter iets anders gaan doen! Wil jij weten wat je allemaal kunt doen om samen te genieten van een dagje met kinderen, dan kun je online vaak een hele hoop leuke ideeën vinden. Onze blogpagina staat vol met allerlei tips en ideeën, zodat je ook op het laatste moment nog even iets anders kunt bedenken. Zo is een indoorspeeltuin altijd een succes, maar kun je ook gewoon lekker thuisblijven om te gaan knutselen. Mogelijkheden genoeg dus.

indoor speeltuin


Credits foto’s: Canva.com

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox