5 x spanning en sensatie: leuke zipline locaties

Geschreven op 18 april 2023
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Zipline locaties

Toe aan een spannend uitje zonder dat je gevaar loopt? Dan is een ritje aan een zipline, ook wel bekend als tokkelbaan, misschien wel een idee! Wij zijn op zoek gegaan naar plekken in Nederland waar je een dergelijk avontuur kan beleven. Deze zipline locaties zijn allemaal veilig maar wel spannend!

zipline

Fun Forest, het klimbos in Almere

In Almere vind je Fun Forest, het klimbos van Almere, maar dit is ook meteen het grootste zipline park van Nederland. Iedere klimroute begint en eindigt met een zipline. Je zweeft over bomen en water! Dit klimpark heeft 8 verschillende routes. Hoeveel durf jij er te doen? Er zijn ook routes voor de kleintjes, dus een spannend uitje voor het hele gezin!

Zipline locaties

Zip Holland: de zipline over zee

Op de Pier van Scheveningen kun je ook genieten van een ritje met de zipline. Dit is dan ook meteen de langste zipline van Europa met zijn 350 meter aan lengte. Je tokkelt over de zee heen vanaf de Bungy Toren op de Pier. Je bereikt bij Zip Holland wel een snelheid van 70 km per uur! Een uitje om niet snel te vergeten.

zipline

Rollercoaster zipline in Rotterdam

Bij Adventure City in Rotterdam hebben ze iets heel gaafs: de rollercoaster zipline! Dit is, zoals de naam al zegt, een achtbaan en zipline in één! Hoe gaaf is dat? Maar dat is niet het enige dat dit grootste klimpark van Europa in huis heeft! Zowel binnen als buiten is er van alles te beleven: zipline, klimparcoursen, free falls, noem maar op! Adventure City is echt een spectaculaire dag uit voor het hele gezin!

zipline locaties

Adventure City in Rotterdam

Adventure City in Rotterdam is het grootste en meest spectaculaire klim- en zippark van Nederland. Binnen én buiten, want er is daar ook een enorm indoor gebied. Perfect op minder mooie dagen en zeker niet minder spannend. Buiten vind je bijvoorbeeld de Rollercoaster Zipline met, zoals de naam al zegt, een echte achtbaan sensatie! Daarnaast zijn er nog twee andere spectaculaire outdoor ziplines en twee geweldige indoor ziplines. Gegarandeerd een spannend dagje uit!

zipline

Viking Adventures in Ewijk

In het Gelderse Ewijk vind je een bijzonder avonturenpark voor jong en oud: Viking Adventures. Naast allerlei activiteiten met een Viking-tintje in het bos is er ook een gigantisch klimbos met verschillende ziplines en vrije vallen. Let op: het is wel verplicht om van tevoren een e-ticket te reserveren.


Foto’s: www.canva.com, Adventure City, Zip Holland, Klimpark Fun Forest Almere

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox