Activiteiten in de herfstvakantie

Geschreven op 22 september 2020
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Ester
Ester
herfstvakantie

De herfstvakantie breekt bijna aan. De kinderen zijn even lekker een weekje vrij en jij hebt het ook zo geregeld dat je tijd hebt om wat leuks te gaan doen. Maar wat? Wij hebben de leukste activiteiten in de herfstvakantie voor je op een rijtje gezet! BELANGRIJK: vanaf 29 september zijn er nieuwe corona maatregelen van kracht. Check daarom voor je bezoek altijd de website van de desbetreffende activiteit.

Naar de dierentuin

Kinderen vinden dierentuinen altijd heel leuk. Je hebt natuurlijk de grote, bekendere dierentuinen, maar heb je wel eens gedacht aan een kleine dierentuin? Eerder schreven wij een blog over kleine dierentuinen die ook zeker de moeite waard zijn te bezoeken! Voor een echte spectaculaire dierenervaring ga je natuurlijk naar Safaripark Beekse Bergen!

Dierentuin

Escape rooms voor kinderen

Ben je op zoek naar een binnenactiviteit maar heb je geen zin om weer de zoveelste binnenspeeltuin te bezoeken? Reserveer dan eens een escape room voor kinderen. Zo hebben ze een leuke activiteit en daag jij ze ook nog eens uit om hun hersens te laten kraken. Bij Escaperoom Hillegom kunnen de kids vanaf 8 jaar proberen om het Lawine Mysterie op te lossen.

zachary-keimig-OmaFZNYOy6E-unsplash

In Amsterdam duiken kinderen vanaf 9 jaar in de tijdmachine van Backspace Escaperooms, in Schagen bevinden de kinderen vanaf 8 jaar zich in de wereld van Willy Wonka en in Alkmaar kunnen ze zich vanaf 8 jaar laten betoveren in de Wizard School.

Museumbezoek

Je kan ook met de kids meenemen naar het museum. Er zijn tegenwoordig een heleboel musea waar kinderen zich absoluut niet hoeven te vervelen.

In Rotterdam kan je op bezoek bij Villa Zebra. Een uniek kindermuseum met interactieve tentoonstellingen en installaties, originele kunstworkshops en elke twee weken een Klooi- of Voorleesmiddag. Peuters en kleuters kunnen hier veilig los worden gelaten en zelf op onderzoek uit en kinderen tussen de 7 en 12 jaar worden uitgedaagd met interessante workshops.

Villazebra

Bij Corpus in Oegstgeest, naast Leiden, bevind jij je in een gigantisch menselijk lichaam. Kinderen vanaf 6 jaar leren hier op een leuke en interactieve manier hoe hun eigen lichaam in elkaar zit en hoe het lichaam functioneert.

Maar ook NEMO in Amsterdam, Space Expo in Noordwijk, het Maritiem museum in Rotterdam en het Spoorwegmuseum in Utrecht zijn hele leuke musea om met kinderen te bezoeken. Een heleboel musea organiseren ook in de herfstvakantie speciale activiteiten voor kinderen. Je vindt een uitgebreider overzicht van leuke musea in onze blog museumbezoek met het hele gezin.

Als je eens iets anders wilt dan een museumbezoek kan je ook op ontdekkingstocht in een heus kasteel. Nederland is tal van kastelen rijk en delen met elkaar een prachtige geschiedenis, maar stimuleren ook nog eens de fantasie van je kind. In ons kastelenblog vertelt Sonja wat er allemaal te beleven is in een groot aantal van deze prachtige kastelen.

Kasteel de Haar met groen

Lekker doen

In je kind geïnteresseerd in techniek en wetenschap? Breng dan in de herfstvakantie een bezoek aan GeoFort in Herwijnen (tussen Gorinchem en Zaltbommel). Van vliegen op een magisch tapijt tot het volgen van een workshop 3D printen en van spannende proefjes in het GeoLab tot een avontuurlijke rondleiding door het historische fort; er is volop keuze voor alle leeftijden. Natuurlijk is ook de GeoExperience geopend, met onder andere de interactieve zandbak, de aardbevingstafel en de nieuwe GeoGuessr. In het 3D-cafe kom je even tot rust en geniet je van lekkere hapjes en drankjes. En terwijl de volwassenen nog even naborrelen, leven de kinderen zich al weer uit in de vleermuisspeurtuin.

Halloween activiteiten

Oktober staat natuurlijk ook op veel plekken in het teken van Halloween. Zo ook bij meerdere pretparken in het land. Hoe leuk is het om niet alleen te griezelen terwijl je in die spannende achtbaan zit, maar dat je door het hele park heen in giezelsfeer komt. Zo kan je voor een gezellige griezeldag terecht bij Julianatoren in Apeldoorn, Drievliet in Rijswijk en Toverland in Sevenum.

Ook Walibi organiseert Halloween, maar hier raden wij je aan om de kinderen lekker thuis te laten en zelf te gaan. Halloween Fright Nights is namelijk ultiem griezelen. Je staat misschien doodsangsten uit, maar toch moet je het een keer hebben meegemaakt! Je maakt de Fright Nights mee van 12 tot en met 28 oktober.

halloween-1743251_1920

Maar er valt meer te griezelen in de herfstvakantie. Zo kan je ook griezelen bij Kasteel Huis Bergh. Je kan in het kasteel een echt middeleeuws oogstfeest meemaken dit jaar. Het kasteel is natuurlijk ook een superplek om te griezelen, met al die enge nisjes, gangen en kelders. De gids neemt je mee op reis langs bijzondere objecten.

Wil je nog meer griezelen? In het blog van Sonja over echte spookhuizen vertelt ze je van alles over gebouwen in Nederland waar het spookt!

Wil jij op de hoogte blijven van leuke uitjes? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.