De beste beautytips voor je gezicht en haar

Geschreven op 7 september 2020
Leestijd 5 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Beautytips gezichtsmasker

De zomervakantie is voorbij. Gelukkig kunnen we zo nu en dan nog genieten van een paar mooie dagen, maar de temperatuur gaat langzaam omlaag en het wordt weer sneller donker. Dé tijd om eens goed voor jezelf te zorgen.

Want je huid en haren hebben vast, net als bij ons, veel te lijden gehad van de prachtige, maar o zo warme zomer. Het is niet raar dat jouw huid strak aanvoelt en schilferig is. En je bindt je haar vast het liefst snel in een elastiekje omdat het door het pluis en de droogte niet meer in model te krijgen is.

Wij zijn advies gaan inwinnen bij echte haar-en huidexperts: Claudia, schoonheidsspecialiste Blitz Wellness & Skincare in Heemstede en Mike, eigenaar van Quinto kappers Bleiswijk en Berkel. Daarnaast staan we stil bij permanente make-up en daar weet Janneke van PMU-Salon alles van. Wij delen de tips die zij ons hebben gegeven om zo snel mogelijk je huid en haar goed te verzorgen en te hydrateren. Zo kan jij snel weer helemaal fris en fruitig voor de dag komen!

De beste verzorging voor je huid

huid vrouw

Tips van Claudia voor een gezonde huid:

Een van de belangrijkste redenen voor vroegtijdige huidveroudering is de negatieve invloed van UVA- en UVB–straling. Deze straling beschadigt de huidcellen, verbrandt de huid en leidt tot het verlies aan stevigheid en tot rimpels.

Een goede crème om je huid hier tegen te beschermen is daarom erg belangrijk. Wij adviseren hiervoor Babor Suncare. In de Anti-Aging Sun Care verenigen licht-, cel-, UVA- en UVB-bescherming zich tot een ultieme werkzame formule. Jouw huid wordt niet alleen tegen de negatieve stralingsinvloeden beschermd, maar ook optimaal verzorgd. De regeneratieprocessen van je huid worden ondersteund en haar jeugdigheid wordt bewaard.

De hoornlaag van je huid is door de blootstelling aan de zon verdikt. Een goede peeling is dan een must om deze laag van je huid te verzorgen. Hier kunnen wij je in de salon mee helpen door middel van onze instituut behandeling. De behandeling bestaat uit een peeling met bindweefsel vochtserum, vochtampullen en aftersun ampullen van Babor. Daarnaast zorgt de TDA behandeling voor het vochtherstel in de huid.

Ook thuis kan je veel doen om je huid goed te verzorgen. Bijvoorbeeld met de ampullen van Babor (vocht + afterrsun), het serum-vocht van Babor, de multi aqua gel van Cell fusion als vochtboost, de oxigen facial recoverymask en het gebruiken van collageenmaskers omdat uv-straling je collageen ernstig verzwakt.

Ben je zelf op zoek naar de juiste producten of behandeling om je huid weer gezond en stralend te maken? Kom dan langs bij in de salon van Blitz Wellness & Skincare in Heemstede. We geven je advies wat het beste bij jouw huid past en geven je graag wat monsters mee om zelf uit te proberen.

Hoe krijg ik mijn droge, pluizige haar weer sterk en gezond?

huid en haar

De tips van Mike:

Als jouw haar droog en pluizig is, is het belangrijk om het weer goed te voeden. Hiervoor zijn tal van producten op de markt. Maar wat je ook gebruikt, het belangrijkste is dat je deze producten op de juiste manier gebruikt. Conditioners en haarmaskers worden in de meeste gevallen in nat haar gedaan. Maar wist jij dat het belangrijk is dat je haar dan slecht handdoek-droog is en niet doorweekt? Je kan het beste na het wassen van je haar, dit met de handdoek droog deppen voordat je het product erin doet. Sla dan dezelfde handdoek om je hoofd en laat het product zo minimaal 5 minuten intrekken. Heb je de tijd? Wacht dan het liefste 20 minuten voordat je het product weer uitspoelt. Zo heeft het optimaal de gelegenheid om in je haar te trekken en te voeden.

Er is een relatief nieuw product op de markt, waarmee je zelfs het allerdroogste haar weer mooi en gezond krijgt. Dit wondermiddel heet Olaplex. Dit is een 3-4-5 systeem voor thuis, dat in drie stappen je haar herstelt van binnenuit. De verbroken zwavelbruggen worden met de Hair Perfector hersteld. Met de Bond Maintenance shampoo, wordt de interne structuur aangepakt.  De Bond Maintenance conditioners verbinden de zwavelbruggen met elkaar en hydrateren het haar zonder het zwaar te maken. In no-time heb je weer sterk, gezond en glanzend haar.

Olaplex is verkrijgbaar bij Quinto Kappers. De kapsters laten zijn continu bijscholen op het gebied van de laatste ontwikkelingen in haarverzorging en zijn daardoor perfect in staat jou te adviseren hoe jij jouw haar nog beter kan verzorgen.

Zorg voor een sprekend gezicht met gestylde wenkbrauwen

wenkbrauwen permanente make-upNu je alle tools in handen hebt om jouw gezicht en haar goed te verzorgen en hydrateren wil je natuurlijk ook een prachtig sprekend gezicht. Jouw wenkbrauwen zijn in je gezicht daarin van groot belang. Want met een stel mooi gevormde volle wenkbrauwen gaat je gezicht gelijk spreken en stralen. De een is van zichzelf al gezegend met een mooi paar haardosjes boven de ogen, maar een ander weer niet. Janneke van PMU salon kan je daar mee helpen! Zij is specialiste in het aanbrengen van permanente make-up en kan daarmee jouw wenkbrauwen precies die vorm en kleur geven die jouw gezicht nodig heeft!

Is permanente make-up niet aan jou besteed? Ga dan eens bij Janneke langs om jouw wenkbrauwen in een mooie vorm te laten shapen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze laatste blogs, tips en winacties? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze nieuwsbrief en mis niets meer!