De leukste delicatessenwinkel vind je in Utrecht

Geschreven op 17 april 2018
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Delicatessenwinkel Bigoli

Laatst stond ik voor een uitdaging. We hadden een uitnodiging ontvangen van vrienden om hun 12,5 jarig huwelijk te vieren. We mochten met ze mee uit eten bij een heerlijk restaurant, The Red Sun in Blaricum. Alleen maar heel erg leuk en gezellig zou je zeggen. Maar de grote vraag rees al snel. Wat voor cadeau neem je mee naar zo’n gelegenheid?

Bijzonder cadeau

We wilden niet met een standaard flesje wijn of bosje bloemen aankomen en een envelop met geld vinden we al helemaal afgezaagd. Daarbij, bij bijzondere mensen en een bijzondere gelegenheid hoort een bijzonder cadeau. Ons eerste idee was om ze lekker luxe uit lunchen te sturen bij een mooi restaurant. Maar ook een bon vonden we eigenlijk niet heel erg bijzonder.

Bigoli Utrecht

Allemaal lekkers in een mandje

En toen bedacht ik het: een mooie mand met allemaal verschillende borrelhapjes van een goede delicatessenwinkel! Dan kunnen ze samen in het weekend lekker romantisch tegen elkaar aan op de bank schurken en vervolgens genieten van heerlijke hapjes onder het genot van een lekker drankje.

Zo, dus het idee was er. Nu nog de perfecte delicatessenwinkel vinden. Onze vrienden komen zelf uit de regio Utrecht, dus leek het mij leuk om juist daar ook iets te kopen.

Dus tijdens onze ‘Op stap in Utrecht dag’ heb ik mijzelf ten doel gesteld om de beste delicatessenwinkel van Utrecht te vinden en daar een mooi borrelpakket samen te laten stellen.

De beste delicatessenzaak van Utrecht

En na een rondgang in de Utrechtse binnenstad hebben we deze dan ook gevonden: Bigoli in de Schoutenstraat. Deze delicatessenwinkel bied producten aan uit het Middellandse Zee gebied.

Van Spaanse en Italiaanse kazen en worsten, wijnen, olie en azijnen, pasta’s, brood en verse groenten en kruiden. Daarnaast kan je ook nog eens heerlijk lunchen met ter plekke belegde broodjes. Heerlijke hammen, gegrilde groentes, salades en verschillende soorten vis. Je kan de broodjes afhalen of ter plekke lekker opeten aan een van de tafeltjes voorin de zaak of op het kleine, knusse terras.

Heerlijk lunchen

Wij waren gelukkig voor de drukte van de lunch binnen en hebben alle tijd gekregen om samen met een van de medewerksters een mooie cadeau samen te stellen. Het is een tomatenkistje geworden gevuld met heerlijke worst, harde kaas, broodstengels, limoncello, olijfolie, balsamico, Italiaanse schuimpjes, tomaten- en truffel tapenades en nog veel meer. Natuurlijk hebben wij ook gelijk de vers belegde broodjes getest en kunnen wij met zekerheid zeggen dat Bigoli in Utrecht op alle vlakken een absolute aanrader is!

Lunchen bij Bigoli