Lekker opwarmen bij een leuke strandtent

Geschreven op 25 januari 2019
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Strandtent uitgelicht

In de winter naar het strand gaan is heerlijk. Lekker uitwaaien, genieten van de rust en het ruizen van de golven. Na een lange strandwandeling is het heerlijk om even op te warmen bij een leuke strandtent, want gelukkig zijn er ook tijdens de winterperiode strandtenten open!

Op naar de strandtent!

Strandtent Duingras zonnetjeIn de winter heb ik er meer moeite mee om erop uit te gaan. Eerlijk is eerlijk, ik vind het thuis bij de verwarming heerlijk. Maar toch is het juist goed om in de winter een frisse neus te halen. Zeker voor je voor je humeur! Eerder schreven we al een blog over de leukste strandwandelingen in de herfst, maar dat geldt natuurlijk ook voor de winter. In de zomer kom ik niet graag op het strand vanwege de drukte, maar in de herfst en winter is het juist de rust waar ik zo van geniet. Er zijn tegenwoordig ook steeds meer permanente strandtenten waar je na je wandeling lekker kan opwarmen.

Scheveningen

Op Scheveningen zijn naast een heleboel seizoensgebonden strandtenten ook veel permanente strandtenten. Hier zijn wat tips:

Strandtent Scheveningen

Strandtent Aloha

Strandtent Aloha is naast een strandtent ook een echte surfschool. Je vindt Aloha op Strand Noord 2B in Scheveningen. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Maar ook voor een lekker kopje koffie of warme chocolademelk met een taartje ben je er aan het goede adres. Ze maken zelf ook de lekkerste smoothies en juices. Bij Aloha gebruiken ze 100% scharrelvlees en biologische producten. Ook voor vegetariërs hebben ze er allemaal lekkere dingen. Ze zijn dol op lokale- en huisgemaakte hapjes en hebben wel 22 soorten bier!

Strandtent De Waterreus

Strandtent de Waterreus is al jaren een begrip op Scheveningen. Deze grote, lichte strandtent vind je aan de Strandweg 3A in Scheveningen. Ook hier kan je het hele jaar terecht voor heerlijk eten en drinken. De perfecte uitvalsbasis dus na een lekkere wandeling waar je met gloeiende wangen kan genieten van een warm drankje en bijvoorbeeld warme apfelstrudel. Daar word je toch warm van? Direct reserveren

Monster

Ook in Monster kan je terecht bij een leuke strandtent in de winter! Dit pareltje behoort vast snel tot één van je favoriete winterplekken!

strandtent Strand

The Coast Beach House

The Coast Beach House in Monster is het gehele jaar geopend en echt the place to be in het Westland. Het interieur is donker en knus maar wel heel modern. Je vind deze leuke zaak op de Molenslag, pal naast de strandopgang van Monster. The Coast staat op palen waardoor je een prachtig panoramisch uitzicht hebt. Je kan er elke dag terecht en ook je trouwe hondenvriend is er van harte welkom. Ook leuk voor feesten en partijen!

Noordwijk

Ook in Noordwijk is het goed vertoeven in de winter!

Winterlodge

Winterlodge is een supermooie locatie waar heerlijk kan neerploffen. Ook in de winter! Deze gezellige strandtent is iedere dag geopend vanaf 8:30 uur en je kan er ontbijten, lunchen, borrelen en dineren. De strandtent bestaat deels uit een kas, dus zelfs op bewolkte dagen is het er licht. Iedere tafel heeft een eigen open haardje en overal staan gezellige hangbanken. Honden hebben ze liever niet over de vloer dus hou daar wel rekening mee. Je vindt Winterlodge aan de Koningin Astridboulevard in Noordwijk.

Zeeland

Wij komen graag in Zeeland. Als we daar zijn voelt het net alsof we op vakantie zijn. Gelukkig kan je hier ook in de winter terecht!

Strandtent Loods 10

Strandtent Loods 10

Strandtent Loods 10 in Breskens is het gehele jaar geopend, al gelden er in de wintermaanden wel afwijkende openingstijden. In de winter is deze gezellige strandtent namelijk alleen van donderdag tot en met zondag geopend vanaf 11 uur. Je vindt Loods 10 aan de Nieuwesluisweg 50. Hier kom je echt helemaal bij na een winterse strandwandeling. Echt heerlijk.

Strandtent Iloon

Strandtent Iloon in Ouddorp is ook zo’n gezellige plek in de winter. Hier kan je bij de houtkachel lekker genieten van een warm drankje of een wijntje. Ze hebben er namelijk een met zorg samengestelde wijnkaart en de huiselijke, gezellige sfeer maakt het compleet. Vanuit de strandtent heb je een heerlijk uitzicht op het brede strand van Ouddorp. In samenwerking met actieve ondernemingen is er altijd wel wat te doen bij Strandtent Iloon.