Boerderijen met leuke activiteiten

Geschreven op 22 februari 2023
Leestijd 4 minuten
Geschreven door Sonja
Sonja van OpstapmetLisa
Het groene hart

Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen en volwassenen? Dan hebben wij voorjaarstips voor je! Er zijn namelijk door het hele land heen boerderijen met leuke activiteiten te vinden. Er is van alles te ontdekken, te spelen en te proeven. En in de tussentijd leer je alles over de dieren en het boerenleven.

Jeu de Boer in Hazerswoude

Bij Jeu de Boer is van alles te doen voor jong en oud. Boerengolf, boerenbowling, ritjes maken op de E-chopper, een pretstepsafari, Kloten langs de Sloten, Jeu de Boeren en een GPS-tocht zijn maar een paar van de activiteiten die ze aanbieden. Superleuk! Daarnaast kan je er terecht voor allemaal leuke en creatieve workshops.

boerderijen met leuke activiteiten

Poldersport in de Kwakel

In het Groene Hart vind je naast Jeu de Boer en De Boerinn nóg zo’n leuke activiteitenboerderij! Poldersport de Kwakel heeft te gekke outdoor activiteiten voor jong en oud. Een perfecte plek voor een bijzonder kinderfeestje, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familiedag. Zo is er poldersurvival, vlotbouwen, zeskamp, boogschieten en zelfs een escape room.

boerderijen met leuke activiteiten

Avonturenboerderij Molenwaard

In Groot-Ammers vind je Avonturenboerderij Molenwaard. Deze avonturenboerderij is speciaal geschikt voor de allerkleinsten. Ga op speurtocht met de boerenkinderen Fien & Teun en krijg je boerderijdiploma, er is een tractorbaan, Fien & Teun shows, een Fien & Teun speeltuin een blotevoetenpad en nog veel meer! Natuurlijk zijn er ook lieve boerderijdieren die graag geknuffeld worden.

boerderijen met leuke activiteiten

De Drentse Koe

Als je in Drenthe (omgeving Ruinerwold) bent mag een bezoek aan speel- en ijsboerderij de Drentse Koe eigenlijk niet ontbreken. Toen onze zoon (nu een serieuze puber) nog klein was hebben we ons hier echt een dag prima vermaakt. Zowel binnen als buiten is er van alles te zien en te doen. Boerderijdieren, een grote binnenspeeltuin, een glow-in-the-dark speelkelder, een maïsdoolhof… Er is echt van alles te doen. En na afloop MOET je echt een ijsje proeven, want die maken ze daar zelf.

boerderijen met leuke activiteiten

Speelboerderij de Hooiberg

In het groene gebied van de Brabantse Kempen vind je Speelboerderij de Hooiberg. Daar is een waar speelparadijs gemaakt voor kinderen tot en met 10 jaar met maar liefst 6000 m² speelruimte. Naast een grote buitenspeeltuin is er ook van binnen van alles te doen. En terwijl de kinderen lekker spelen genieten de ouders van een luxe lunch of een lekkere borrelplank.

Speelboerderij de Happy Farm

In het Gelderse Terschuur vind je de Happy Farm. Hier kunnen kunnen, jong en wat ouder, zich prima vermaken! Maak een ritje op de pony, verken het terrein op de trekkertjes en skelters en aai de konijntjes. Voor de allerkleinsten is er een soft-play ruimte terwijl de oudere kinderen kunnen klimmen en klauteren in de apenkooi.

boerderijen met leuke activiteiten

Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude

Bij Boerderij ’t Geertje is altijd van alles te doen en te beleven. Ze hebben er een enorme geitenstal waar je naar binnen mag. Superleuk als er jonge geitjes geboren zijn! Daarnaast kan je een bootje huren of spelen in de speeltuin. Geertje is daarnaast ook een biologische productieboerderij en op het terrein vind je dan ook een winkeltje waar de lekkerste zelfgemaakte boerenproducten worden gemaakt!

boerderijen met activiteiten

Geertje’s Hoeve in Haarzuilens

Geertje’s Hoeve in Haarzuilens, Utrecht, is een dependance van Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Hier vindt je, net als bij ’t Geertje, een winkeltje waar de lekkerste streekproducten te koop zijn. In Haarzuilens is ook een grote geitenstal, je kan er terecht voor een high tea of andere leuke familiefeestjes, boerenminigolf, allerlei leuke workshops (zoals zelf boter maken), klootschieten en je kan op pad met de polderwachter.

boerderijen met leuke activiteiten

Boederij de Boerinn

Activiteitenboerderij de Boerinn heeft alles in huis om je een leuke dag te bezorgen. Let wel op dat de meeste spellen bij de Boerinn vooral geschikt zijn voor volwassenen. De boerderij is namelijk ook de plek bij uitstek voor leuke groepsactiviteiten en bedrijfsuitjes. Er zijn binnen en buiten allemaal activiteiten te doen en daarnaast kan je op de camping overnachten in een van de safaritenten.

De Tuinderij

In het Westlandse De Lier vind je De Tuinderij. In 2023 is de Tuinderij door de ANWB zelfs uitgeroepen tot het leukste uitje van Zuid-Holland. Er is hier echt van alles te doen: van Solex tours, tot roofvogel teambuilding, 30 seconds kampioenschappen tot zweefbal, van voetpool tot een wc-pot race door de kas. Maar er is meer! Je vindt alle activiteiten en mogelijkheden op de website. Als dat geen onvergetelijk berijfsuitje wordt weten wij het ook niet meer!


Credits foto’s: www.canva.com en eigen foto’s. Dit blog is redactioneel tot stand gekomen.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang unieke aanbiedingen in je mailbox