Eropuit in het Groene Hart

Geschreven op 4 juli 2021
Leestijd 3 minuten
Geschreven door Ester
Ester
Groene Hart

Het Groene Hart is een veenweidegebied in de Randstad. Hier vind je veel polder, weide en uitgestrekte stukken groen. Ook zijn hier relatief veel agrariërs gevestigd. Binnen het Groene Hart liggen een aantal kleinere plaatsen maar ook enkele middelgrote stedelijke nederzettingen zoals Gouda, Alphen aan den Rijn en Woerden.  Het gebied is aangewezen als Nationaal Landschap. Een perfect stukje Nederland om er lekker op uit te gaan dus!

Lekker varen

Een sloep huren voor een gezellig dagje weg en genieten van Nederland op zijn mooist… Eropuit met je gezin, familie, vrienden, met collega’s of nieuwe buren. Dat kan bij Varen met de Scheepsjongens. Je kan gaan varen en je eigen eten en drinken meenemen, maar je kan je ook helemaal laten verzorgen. Daarnaast geven ze ook nog eens leuke tips en vaarroutes.

Sloepenblog

Beleef het boerenleven

Bij Boerderij de Boerinn kan je terecht voor allerlei uiteenlopende gelegenheden; van een vergadering, een familiedag, een verjaardag tot een kinderfeestje. Een heerlijke plek om buiten te zijn en dit te combineren met lekker samen zijn. Ze hebben meer dan 20 binnen- en buitenactiviteiten. Een geslaagde dag op de boerderij is gegarandeerd!

Sport en spel in de buitenlucht

Voor een ontspannen sfeer en lekker bezig zijn ben je bij Kameryck aan het juiste adres. Je kan hier namelijk niet alleen terecht voor een heerlijke lunch of diner, maar ook voor onwijs leuke actieve uitjes. Je kan Pitch en Putt spelen, een schietclinic volgen, laserkleiduivenschieten, voetgolfen en meer. En elke zondag in juli en augustus kan je genieten van de Kip van de Braai!

Nog een typische Hollandse activiteit is de Boerenkaas fietsroute. Een prachtige fietsroute waarbij je fietst door de polders en langs de meest pittoreske plekjes.

Een tussenstop bij één van de boerderijen langs de route is een echte aanrader.

Groene Hart

Speurroute Groene Hart

Wil je Het Groene Hart deze zomer beter leren kennen? Doe dan de Speurtocht Groene Hart! Deze speurtocht is geschikt voor het hele gezin. Je kan kiezen voor een fietstocht van 35 km of een wandeltocht van 5 km. Beide routes leiden je langs bijzondere locaties en mooie plekjes in Het Groene Hart. Tijdens de route kunnen de kinderen spannende raadsels oplossen. Hebben ze aan het einde het mysterie opgelost? Dan krijgen ze een leuk prijsje!

Tijdens de route kom je onderweg gezellige terrasjes tegen waar natuurlijk heerlijk uitgerust kan worden.

De Boerinn

Nog meer leuke dingen in Het Groene Hart

Omdat het gebied van Het Groene Hart zo groot is, is er veel te doen en te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Cheese Experience in het Kaaspakhuis in Woerden? Of bezoek Fort Wierickerschans in Bodegraven. De allerkleinsten kunnen zich prima vermaken bij Avonturenboerderij Molenwaard in Groot Ammers en met wat oudere kinderen kan je een step huren om Gouda te verkennen. Zoek je iets voor het hele gezin en valt het weer een beetje tegen? Dan is De Fabriek in Woerden de plek om te zijn! Er is hier een Escaperoom, je kan meedoen met een misdaaddiner, kinderen kunnen zich vermaken in de Pretfabriek en je kan golfen in het donker.

Dit blog is redactioneel tot stand gekomen. Volg ons op Facebook en Instagram voor nóg meer leuke tips en blogs. En wil je daarnaast ook nog kans maken op mooie prijzen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.